rafiks 25.01.2013 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. Powiem szczerze , że spodziewałem się więcej. Z tą krzywą grzewczą to o co chodzi . Czyżby ustawienia fabryczne były zawyżane. Pozdrawiam . Jak inni bryzowicze . Nikt nie buduje. do konca nie wiem. z tego co sie zdazylem zorientowac to zamiast temp wody grzewczej jaka ustawiasz masz zakres tej krzywej od 0 do7. producent ustawił na 4.5.poczatek stycznia ustawiłem 2. spalanie spadło.od lutego jeszcze obnize i zobaczymy..sprawnosc kotła jest bardzo dobra. serwisant powiedział, ze 104%.pozdrawiam Edytowane 25 Stycznia 2013 przez rafiks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 27.01.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Rafiks masz może jakieś zdjęcia z budowy. Na wiosnę wchodzę z chyba najbardziej wymagającym etapem budowy , a mianowicie wykończeniówka. Jak masz wykończony daszek na wykuszu i czy ocieplałeś strop w garażu od spodu. Jak będziesz miał dość pytań to napisz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 27.01.2013 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Rafiks masz może jakieś zdjęcia z budowy. Na wiosnę wchodzę z chyba najbardziej wymagającym etapem budowy , a mianowicie wykończeniówka. Jak masz wykończony daszek na wykuszu i czy ocieplałeś strop w garażu od spodu. Jak będziesz miał dość pytań to napisz. Pozdrawiam. strop w garazu mam drewniany.ocieplony mam wełna 18 miedzy belkami.daszka na wykuszu nie mam, mam zrobiony balkon-czego teraz z perspektywy czasu załuje.mało miejsca.znajde chwile to postaram sie zamiescic zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastek09 05.02.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 No też się zastanawiam właśnie nad sensem tego balkoniku Papierosów nie palę, więc nagłej potrzeby wyjścia na zewnątrz nie ma Ale ja mam pytanie jak sobie radzicie, ewentualnie planujecie radzić z miejscem na przechowywanie różne rzeczy - bardziej potrzebne i mniej, różne pościele, obrusy, kołdry, pierzyny i inne materklosy itp itd. Wiadomo że nie można wszystkiego do garażu wynieść, a schowków to tu za dużo nie przewidziano. U mnie w mieszkaniu teraz pół szafy to same buty zajmują, a inne graty upycham gdzie się da. Nie chciałbym tego samego w domu robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 05.02.2013 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 No też się zastanawiam właśnie nad sensem tego balkoniku Papierosów nie palę, więc nagłej potrzeby wyjścia na zewnątrz nie ma Ale ja mam pytanie jak sobie radzicie, ewentualnie planujecie radzić z miejscem na przechowywanie różne rzeczy - bardziej potrzebne i mniej, różne pościele, obrusy, kołdry, pierzyny i inne materklosy itp itd. Wiadomo że nie można wszystkiego do garażu wynieść, a schowków to tu za dużo nie przewidziano. U mnie w mieszkaniu teraz pół szafy to same buty zajmują, a inne graty upycham gdzie się da. Nie chciałbym tego samego w domu robić... ja zrobiłem sobie stryszek.pomiescisz tam dosc sporo.wejscie mam w korytarzu na pietrze 70x120. na krokwiach połozyłem płyte wiórowa-ala posadzka.mozesz tez wykorzystac pomieszcenie nad garazem.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastek09 05.02.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Taki właz otwierany z sufitu ze składanymi schodkami? W sumie fakt - można tam sporo upchnąć.. A pomieszczenie nad garażem to już zaplanowane na pokój rekreacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 10.02.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Ja również położyłem na jętkach płyty OSB grubości 25 mm i mam całkiem spory stryszek na rzeczy których nie używa się na co dzień. Bryzowicze ponawiam pytanie , jak macie zabezpieczony wykusz przed wilgocią. Proszę o jakieś fotki. Mimona odwiedzasz jeszcze forum. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 11.02.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Ja również położyłem na jętkach płyty OSB grubości 25 mm i mam całkiem spory stryszek na rzeczy których nie używa się na co dzień. Bryzowicze ponawiam pytanie , jak macie zabezpieczony wykusz przed wilgocią. Proszę o jakieś fotki. Mimona odwiedzasz jeszcze forum. Pozdrawiam. lepik na zimno.na to papa wywinieta na sciane az pod same drzwi balkonowe.na papie folia 3 mm,styropian 10cm,znowu folia,wylewka.na wylewce folia w płynie i kafle.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta410 12.02.2013 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Witam wszystkich Budowlańców Jesteśmy na etapie wybierania projektu, BRYZA bardzo nas zainteresował. W związku z tym, że to jest "życiowa decyzja", chcielibyśmy zobaczyć budowę domu w rzeczywistości Czy jest ktoś z woj. Mazowieckiego i chciałby pochwalić się swoim sukcesem ? Bardzo chętnie obejrzymy również zdjęcia. ciekawi jesteśmy jak wygląda przesterzennie poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 13.02.2013 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Ja niestety buduję na Dolnym Śląsku , zdjęć na forum jest sporo. Bryza jest super. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis1 18.02.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Mam pytanko do tych Bryzowczow ktorzy podnosili sciane kolankowa o 3 pustaki: Jak rozwiazaliscie wiezbe dachowa a konkretnie krokwie....przedłuzaliscie je? Jesli tak to o ile i czy wszystkie? Czy zmienialiscie moze kat nachlenia dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 21.02.2013 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Elwis 1 nie wiem na jakim etapie jesteś. Ale jeżeli chodzi o krokwie , bo też podnosiłem ścianę kolankową o trzy pustaki to :Zgłoś projektantowi zmiany które chcesz wprowadzić i on to powinien ci wszystko wyliczyć. Ja mam podniesione o trzy pustaki na jętkach położyłem płytę osb gdzie mam strych i na środku stoję wyprostowany. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnekj 21.02.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 ja też podnosiłem ściankę kolankową, bez zmiany kąta nachylenia dachu. Musi to przeliczyć projektant. Ponadto w projekcie oryginalnym drewno na więźbę jest klasy C35, czyli baaardzo drogie i trudno dostępne. Jeśli ktoś będzie Ci przeliczał dach, to od razu zwróć na to uwagę. Pomyśl też o innym rozstawieniu krokwi, bo oryginalnie sporo krokwi jest "uciętych" w połowie z zastosowaniem wymianów, co zwiększa ilość krokwi i ogólnie osłabia konstrukcję. A można je rozstawić inaczej i też wszystko będzie ok. Ja podniosłem ściankę kolankową o 48 cm, a krokwie chyba trochę wydłużyłem ale nie wiem jak to wyszło w rzeczywistości, muszę sprawdzić Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis1 22.02.2013 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Jonekj...gdybys mogl sprawdzic o ile wydłuzales krokwie to bylbym wdzieczny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaKris 26.03.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 A ile kosztował was dach. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 28.03.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 A ile kosztował was dach. ? ok 45tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaKris 28.03.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 A można wiedzieć z czego robiliście dach, z jakich materiałów? Zaczynamy przygodę z budową po świętach, jak tylko śniegi stopnieją . I właśnie robimy rozeznanie cenowe dotyczące dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 29.03.2013 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Ja powiększyłem garaż o metr i mam 220 metrów kwadratowych dachu. 1. Dachówka to 38 zł. za metr kwadratowy .2. Gasiory na sztuki .No i do tego rynna membrana i takie inne . No i robocizna. Mój dach to około 35 tyś zł z robocizną. Dach mam kryty dachówką ceramiczną szkliwioną. uważam , że na tym nie można oszczędzać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaKris 01.04.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 A jaką dachówkę polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 06.04.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 A ile kasy chcecie wydać na dachówkę?. Wybór jest spory i tylko Wy o tym zdecydujcie. Na pewno weźcie szkliwioną nie porasta szybko mchem od północy. Nie opłaca się oszczędzać. Kiedy zaczynacie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts