Sokrates15 10.04.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Halo Bryzowicze co taka cisza na forum nikt nie buduje tego pięknego domku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 10.04.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Halo Bryzowicze co taka cisza na forum nikt nie buduje tego pięknego domku. Pozdrawiam. buduja,buduja. teraz po malutku.robie sam.w przyszłym tygodniu kłada mi polbruk .czekam z niecierpliwoscia na schody wejsciowe bo chodze po paletach. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milijka 11.04.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Witajcie! Ja się przymierzam dopiero do budowy Bryzy II, ale jestem dopiero w powijakach. Z chęcią bym zobaczyła na żywo domek. Interesuje mnie rejon Wielkopolski i Lubuskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia_N 13.04.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Rafiks, można gdzieś zobaczyć zdjęcia Twojej bryzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaKris 14.04.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Mieliśmy po świętach, ale warunki pogodowe nie pozwoliły. Teraz musi ziemia troche obeschnąć. Wjechała koparka, żeby trochę teren uporządkować i niestety za mokro było. Poryła tylko teren. Myśleliśmy o firmie Nelskamp. raczej zdecydujemy się na deskowanie, ponieważ dom będzie stał w szczerym polu. Nic nie będzie go osłaniało. Co myślicie co lepsze folia czy papa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 14.04.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Rafiks, można gdzieś zobaczyć zdjęcia Twojej bryzy? zbieram sie zeby wsawic ale ciagle czasu brakuje.praca a po pracy znowu praca w bryzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 15.04.2013 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Witam . Pogoda na razie dopisuje , życzę wszystkim bryzowiczom spełnienia planów no i dużo kasy. Refiks weź się zmobilizuj i wstaw parę fotek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaKris 17.04.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Teren uporządkowany. Teraz musi trochę ziemia obeschnąć. I za jakiś czas geodeta wchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 20.04.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Szanowni Bryzowicze . Bardzo proszę o radę , jaki wkład do kominka wybrać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia81 21.04.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Witam Bryzowiczów. Jak już kiedyś pisałam, pare lat temu kupiliśmy działeczkę i odrazu wiedziałam że będzie kiedyś Bryzka tam stała. Teraz właśnie zebraliśmy siły (a wiek już nie taki szczypiorkowaty) i ZACZYNAMY. Kupiliśmy nową Bryzę II i lekko ją liftingujemy. Takie tam drobne zmiany. Jak dobrze wszystko się ułoży to pierwsza łopata wbita będzie ok. 14 maja. Ale się cieszę )))) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 23.04.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Szanowni Bryzowicze . Bardzo proszę o radę , jaki wkład do kominka wybrać. Pozdrawiam. czesc.ja mam kominek lechma 14 kw powietrzny.mam tez rozprowadzenie ciepła u góry z wentylatorem.po pierwszym sezonie z kominkiem stwierdziłem, ze sam kominek bez rozprowadzenia by wystarczył. całe ciepło ucieka do góry. w salonie tez cieplutko.w pokoju i łazience na dole zimno.prawdopodobnie z powodu nieocieplonej sciany miedzy garazem a domem.teraz po pierwszym sezonie coraz czesciej mysle ze ładna koza 14 kw by była lepsza. zajęła by mniej miejsca a efekt ten sam.jesli chodzi o koszty to mnie kominek z systemem dgp kosztował około 4000 tys.obudowe robiłem sam z czego jestem bardzo zadowolony.od grudnia spalłem w kominku 5mp drewna. rachunki za gaz przy piecu kondensacyjnym 300 zł miesiecznie.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 23.04.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Witam Bryzowiczów. Jak już kiedyś pisałam, pare lat temu kupiliśmy działeczkę i odrazu wiedziałam że będzie kiedyś Bryzka tam stała. Teraz właśnie zebraliśmy siły (a wiek już nie taki szczypiorkowaty) i ZACZYNAMY. Kupiliśmy nową Bryzę II i lekko ją liftingujemy. Takie tam drobne zmiany. Jak dobrze wszystko się ułoży to pierwsza łopata wbita będzie ok. 14 maja. Ale się cieszę )))) Pozdrawiam czesc.powodzenia zycze i cierpliwosci no i dobrych budowlanców.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 24.04.2013 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Rafiks dzięki za odpowiedź Gdzie są obiecane zdjęcia. U mnie w tym tygodniu kończą tynki . Jak tylko posprzątam zrobię fotki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAROLINA1203 24.04.2013 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 WITAM mam pytanie ile wyniosły cię tynki w domku . właśnie dziś ekipa zaczyna chciałam się zorientować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAROLINA1203 24.04.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 jeśli chodzi o wykusz to u mnie zrobili blachą miedzianą okucie i małą rynienkę do spływu wodą na balkonie jest gruby specjalny styropian obłożony papą i okucie z miedzianej blachy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 24.04.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Tynki cementowo wapienne 15 zł za metr kwadratowy plus 2 tony wapna no i 800 kg cementu do tego piach 17 ton. Wygląda super. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnekj 24.04.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 (edytowane) Gratuluję udanych tynków! U mnie niestety zrobili byle jak i świecąc na ściany pod kątem widać lekkie falowanie powierzchni tynku. Więc chyba będę musiał jeszcze szpachlować, tylko zastanawiam się nad jakąś szpachlą cementowo-wapienną, żeby gipsem nie zatykać porów. Sokrates, Ty jeszcze planujesz szpachlowanie? Poza tym na początku kwietnia zrobiłem wylewki, więc jestem już coraz bardziej podekscytowany czując zbliżającą się przeprowadzkę W wolnej chwili spróbuję dorzucić parę nowych fotek na dropboxa. Jeśli chodzi o kominek, to stwierdziłem, że ustawiając go w salonie będzie zajmował masę miejsca i będzie wchodzić wgłąb salonu, więc wpadłem na pomysł, że ustawię go za ścianą, obok komina (czyli w pokoju na dole), a od strony salonu będzie tylko front kominka W pokoju zaś będzie obudowany równo z kominem i mam nadzieję, że będzie to dużo bardziej kompaktowe i dobrze wyglądające rozwiązanie. Pozdrawiam wszystkich Bryzowiczów! Edytowane 24 Kwietnia 2013 przez johnekj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 24.04.2013 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Ścian nie będę szpachlował bo są naprawdę super. Pozdrawiam.Ma ktoś morze strych zrobiony , jeżeli tak to jak są zrobione schody. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAROLINA1203 25.04.2013 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 dziękuje za odpowiedz . u mnie 30 zł za metr kwadratowy ale z materiałami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amich1 01.05.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 johnekj gratuluję postępów w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts