Sokrates15 04.11.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Nie znam projektu , który opisujesz więc nie będę zabierał głosu. Mieszkam w Bryzie od trzech miesięcy i powiem szczerze jest super. Co do wiatrołapu, poszerzyłem go o 60 cm i jest sporo miejsca. Łazienka na dole ok. jest jak jest , zmieściła wszystko co potrzebne. Ale masz do dyspozycji drugą u góry. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wladek652 04.11.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Zgodzę się, że Bryza ma mniej funkcjonalny parter. Wiatrołap czy łazienka są małe ale taki urok tego projektu. Rzeczywiście lepiej to wygląda w z500 bo jest bardziej funkcjonalne to wnętrze. Powiększenie o 60cm też sporo dało przy tym małym pomieszczeniu, dlatego może nie jest tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastek09 04.11.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 (edytowane) Moim zdaniem projekt Z122 z pracowni z500 ma lepszy układ pomieszczeń.... Witam. Trochę bez sensu porównywać Bryzę z tym projektem, który ma lukarnę, antresolę i garaż pod jednym dachem co pozostała część domu. Jak dla mnie w tym projekcie znalazłbym jeszcze kilka minusów. To jest po prostu inny projekt, mający z Bryzą to wspólnego, że to również jest dom Edytowane 4 Listopada 2013 przez sebastek09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rmirowska 07.11.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Rzeczywiście, ten z Z500 nie przypomina tego projektu, już bardziej ten http://z500.pl/projekt/110/Z117,projekt-domu-z-poddaszem-wykuszem-i-salonem-od-frontu-oraz-garazem.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia_N 23.11.2013 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 (edytowane) Jak dla mnie to trochę dziwne porównania, dla każdego "funkcjonalność" ma zupełnie inne znaczenie. Ja wykańczam Bryzę 2 i uważam, że projekt o którym piszesz dla mnie nie jest funkcjonalny. Ale na szczęście każdy ma prawo do wybory projektu jaki jemu się najbardziej podoba. A tak na marginesie to wygląda mi to na bardzo nieudolną próbę zainteresowania forumowiczów nowymi projektami domu... Edytowane 23 Listopada 2013 przez Andzia_N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 24.01.2014 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Szanowni Bryzowicze.Takiej ciszy to tu nie było bardzo dawno. Co się dzieje nikt nie buduje. Mam pytanie do tych Bryzowiczów , którzy już mieszkają w Bryzie a czasem zajrzą na foróm . Jakie są wasze koszty ogrzewania i na jakim piecu, zaznaczam , że interesuje mnie ogrzewanie gazowe. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnekj 26.01.2014 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Witam wszystkich szanownych Bryzowiczów w nowym roku Ja mamy już przyjemność mieszkać w bryzie od grudnia i jest to naprawdę ogromna przyjemność Choć nie jest jeszcze wykończone absolutnie na ostatni guzik, to i tak jest świetnie. Przestrzeni jest ogrom, odkąd się wprowadziliśmy mieliśmy już kilka parapetówek i imprez rodzinnych i bez problemu mieściliśmy ok. 20 osób, a na Sylwestra jeszcze kilka rodzin zostawało na noc A 2 pokoje jeszcze były puste! Przy okazji zrobię kilka fotek i dorzucę na dropboxa, co by się pochwalić choć trochę i dać innym inspiracji. Zimą na pewno przydaje się garaż Polecam. Ja palę ekogroszkiem i przy aktualnych mrozach schodzi mi ok. 25kg / dzień, myślę, że nie jest najgorzej Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 27.01.2014 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 My mieszkamy w Bryzie od 1 sierpnia i tak jak pisze przedmówca , mieszka się super. Ja mam ogrzewanie gazowe.A ile kosztuje ekogroszek i jaką temperaturę utrzymujesz w domu. Moje zdjęcia są na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnekj 27.01.2014 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 W domu utrzymuję ok. 21 stopni C. Ekogroszek kupowałem dosyć późno, bo pod koniec września i płaciłem 23,25 zł / 25 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 27.01.2014 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 No to wynik całkiem przyzwoity. Kiedy zdjęcia na forum. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis1 27.01.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Johnekj...mozna wiedziec jak rozwiazales swoja kotłownie na paliwo stałe? W oryginale projektu jest ogrzewanie gazowe w pomieszczeniu za garazem. Przerabiałes je czy zmiesciles sie w tym pomieszczeniu z kotłem i całym osprzetem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnekj 27.01.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Zmieściłem się w pomieszczeniu za garażem, nie powiększałem go, tylko przeniosłem drzwi od garażu bardziej na lewą stronę ściany, prawie naprzeciwko drzwi wyjściowych na dwór. Dzięki temu kotłownia z prawej strony jest dość głęgoka i spokojnie zmieściłem tam 4 tony ekogroszku (workowanego), a po lewej stronie piec z podajnikiem i na ścianie wiszący zasobnik ciepłej wody. Miejsca jest w sam raz, ścisku nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej41 02.02.2014 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 WitamJestem nowym Bryzowiczem buduję w Krakowie.Buduję Bryzę1 (ceramika+dachówka).Czy może mi ktoś doradzić czym ocieplić i jak finansowo wychodzą ceny za ogrzewanie gazowe.Będe wdzięczny za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 09.02.2014 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Mam również wybudowaną Bryzę na Dolnym Śląsku. Zdjęcia na forum. Budynek ociepliłem styropianem 15 cm. Poddasze wełna mineralna 15 cm między krokwiami plus 10 cm. Co do ogrzewania trudno mi na razie się wypowiadać . wprowadziłem się w sierpniu no i pierwszy sezon jeszcze nie zakończony. Ale z tego co widzę to nie powinno być wiele. Budynek jeszcze musi trochę odparować. Temperatura w domu to około 22 stopni. No i na początku to ogrzewałem tylko kominkiem. Centralne załączyłem w połowie stycznia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 12.02.2014 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Witam Jestem nowym Bryzowiczem buduję w Krakowie. Buduję Bryzę1 (ceramika+dachówka). Czy może mi ktoś doradzić czym ocieplić i jak finansowo wychodzą ceny za ogrzewanie gazowe. Będe wdzięczny za info witam.mieszkam w bryzie już od 1 grudnia 2012.mam ogrzewanie gazowe-piec kondensacyjny jednofunkcyjny z zasobnikiem 100 l.zuzycie gazu w sezonie letnim to ok90 zl. zima przy tych mrozach wyszło mi ok 350 zł . temp w domu w dzień 21 w nocy19 stopni.zuzycie gazu za 1 miesiąc.dogrzewam czasami kominkiem.ogrzewanie z grzejnikami. jestem zadowolony. budynek ocieplony styropianem 15.w podłodze tez 15 cm.fundament 10 cm .dach 18 cm + 5.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia_N 22.02.2014 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Johnekj, kiedy wrzucisz jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacper34 22.02.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Zgrabny. MI się podoba. Taki górski bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnekj 22.02.2014 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 czekam jeszcze na 2 fronty w kuchni i wtedy porobię parę zdjęć i wrzucę A teraz jestem na etapie planowania ogrodu i ogólnie zieleni wokół domu Rafiks, 350 zł za grzenie gazem, to naprawdę szacuneczek, pogratulować Ja za grzanie ekogroszkiem na pewno płacę więcej. Na razie to mój pierwszy sezon, więc jeszcze opanowuję piec itp, ale jakoś nie widzę perspektywy na tak tanie grzanie... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 24.02.2014 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 czekam jeszcze na 2 fronty w kuchni i wtedy porobię parę zdjęć i wrzucę A teraz jestem na etapie planowania ogrodu i ogólnie zieleni wokół domu Rafiks, 350 zł za grzenie gazem, to naprawdę szacuneczek, pogratulować Ja za grzanie ekogroszkiem na pewno płacę więcej. Na razie to mój pierwszy sezon, więc jeszcze opanowuję piec itp, ale jakoś nie widzę perspektywy na tak tanie grzanie... Pozdrawiam! sam jestem mile zaskoczony.moze to zasluga tego ze sam robilem ocieplenie budynku bardzo dokładnie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnekj 16.03.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 wrzuciłem parę fotek kuchni i górnej łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts