Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt BRYZA pracownia MGPROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 934
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Dzięki za info o kosztach ogrzewania gazem są bardzo pomocne.

Ja zmieniłem trochę projekt BRYZY (podniesiona ściana kolankowa do wys 120 cm i dodane 2 lukarny z balkonami) dużo załatwiania ale widzę że było warte.Niestety kominek poszedł sio (może kiedyś dla klimatu elektryczny)

link do zdjęcia

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=250105&d=1395566776

Bryzowicze czy możecie mi powiedzieć jakich kotłów gazowych używacie.W projekcie jest na olej i pisze moc 18-33 KW.

CO WAM SIĘ SPRAWDZA.

Ściany ceramika 30 + chcę dać 12 ocieplenia (0,33)

Witam. Za tynki wewnętrzne płaciłem 15 zł za metr kwadratowy plus materiał. Tynki mam cementowo wapienne, nie jakieś empeki. Wylewki 13 zł za metr kwadratowy plus materiał. Mam kocioł gazowy Saunier diwal isofast condens. Na pewno napisałem źle ale wiadomo o co chodzi. Co do kosztów ogrzewania to jeszcze nie wiem, mieszkam od sierpnia, jak tylko rozliczę sezon to napiszę. Pozdrawiam.

Bryzowicze czy możecie mi powiedzieć jakich kotłów gazowych używacie.W projekcie jest na olej i pisze moc 18-33 KW.

CO WAM SIĘ SPRAWDZA.

Ściany ceramika 30 + chcę dać 12 ocieplenia (0,33)

18-33kW?? To moim zdaniem nieporozumienie. Polecam zajrzeć do wątków o ogrzewaniu i tam zadać pytanie fachowcom. Nawet jego minimalna moc 18kW będzie za duża. Pozdrawiam.

Witam

Tak też myślałem że to co pisze w projekcie to chyba pomyłka bo z wyliczeń wychodzi że max 18 kw .Ale najlepiej pytać BRYZOWICZOW bo wiadomo że teoria rozmywa się z praktyką i z tego co sledzę wpisy sa szczere i duzo mozna z nich sie dowiedziec

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Dzień Dobry! Zaczęliśmy budowę Bryza 2. Budujemy koło Płocka. Chciałbym nawiązać kontaktakt z osobą z mazowieckiego lub łódzkiego która już wybudowała ten dom. Jakby ktoś był zainteresowany mój email - [email protected]

Pozdrawiam i z góry dzięki

• 1 month później...

Witam

Czy możecie podać mi widełki ,w jakich zmieściliście się z budową domu Bryza 2 chodzi mi o stan do wprowadzenia ,wiadomo że ,jeden za stowe ,drugi za milion , ale czy to jest 300-350 tyś czy 400-450 tys.

Mam do dyzpozycji działkę i 400tyś. I nie wiem czy się wyrobie :-)

Pozdrawiam.