mimona 19.12.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 cześć bryzowicze Wysokośc ściany kolankowej to 88 cm - 3 pustaki max + wieniec, więcej nie polecam ponieważ okna dachowe będą za wysoko .By zachowac proporcję bryły wydłużyliśmy także dach o 70cm na kazdej krokwi. Jak pisałam wcześniej wysuneliśmy wiatrołap o 60 cm do przodu i to również polecam. Jeżeli chodzi o spiżarkę to ja mamy takj ja w projekcie zdjęcie poniżej tutaj widać wielkośc kuchni, spiżarki oraz holu pozdrawiam wszystkich bryzowiczów piszcie jak idą u was postępy http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9b2dda7c65cd56a5.html a tutaj jest wysokość ściany kolankowej i pokój zaraz przy schodach który zlikwidowaliśmy http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1af3a3ecbadacd5c.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0d6c2a5a24f8fdf9.html Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź . Rozwiązanie z wiatrołapem rzeczywiście jest zachęcające. W ten sposób napewno zyskałaś sporo miejsca na kurtki i buty. . Jeśli możesz wstaw również zdjęcie wiatrołapu w środku pozdrawiam p.s. Dom naprawdę prezentuje się świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blanca25 19.12.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 wymiary mojego wiatrołapu wewnątrz to około 160cm szerokości a długośc tak jak w projekcie ( według architekta który przyswajał projekt miało być 170 cm ale wyszło w rezultacie troszeczkę mniej), zdjęcie poniżej. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ebfe8839e32d75d5.html PS zastanówcie się także nad wydłużeniem budynku- ja to zrobiłam o 60cm tak jak pisałam, w celu powiększenia kuchni, która i tak jest mała, w projekcie wielkość kuchni jest liczona do filara. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blanca25 07.01.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 ale cisza na forum ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 09.01.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 właśnie dostaliśmy projekt. Teraz szybciutko musimy nanieść zmiany i do urzędu . blanco25, co do wydłużenia budynku raczej się nie zdecydujemy, ale na pewno robimy podwójny garaż i podnosimy ściankę kolankową. Zastanawiamy się też nad schodami...chyba nie zostawimy żelbetowych . jak już się zdecydujemy to napiszę. a jak wasze postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mct 18.01.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witam serdecznie forowiczów.Jesteśmy bardzo zainteresowani tym projektem. Idealnie wpisuje się w warunki zabudowy, które posiadamy. Przeczytałem cały wątek, obejrzałem zdjęcia, wiem mniej więcej co zmienić aby zaadoptować projekt do naszych oczekiwań. Chcielibyśmy jednak z żoną zobaczyć zbudowana Bryzę, lub zadaszoną na własne oczy. Mieszkamy w Gdańsku czy ktoś z forowiczów mieszka może w promieniu 200km od nas i byłby skłonny przyjąć nas w jakiś weekend i pokazać swój dom?Dziękuję i Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 20.01.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 .. czy ktoś z forowiczów mieszka może w promieniu 200km od nas i byłby skłonny przyjąć nas w jakiś weekend i pokazać swój dom? hej - ja mieszkam i jestem skłonna Was przyjąć w weekend...ale na wiosnę Bo na razie zima straszna u nas - pustaki już czekają....aż się ociepli Pzdr Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marc79 03.02.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 A co sądzicie o wybudowanie Bryzy w systemie PRAFEA. Przysłali mi wycenę 97 tys netto. W cenie stan surowy otwarty z montażem ścian na miejscu budowy. Reszta we własnym zakresie. Proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiJaki 04.02.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 A co sądzicie o wybudowanie Bryzy w systemie PRAFEA. Przysłali mi wycenę 97 tys netto. W cenie stan surowy otwarty z montażem ścian na miejscu budowy. Reszta we własnym zakresie. Proszę o opinię. Witam Zakładam, że poczytałeś na ten temat. Np: http://forum.muratordom.pl/dom-w-systemie-praefa,t91809.htm Są plusy i są minusy. Co do ceny, to nie wiem czy to tak tanio. Zdaje się że to cena tylko za ściany i strop. Jeśli tylko za to - to jest to wg mnie sporo. pozdr. PiJaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiJaki 04.02.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 A propo.Bryzowicze!Zasypało Was?Trochę tu cicho, choć sam przyznam że mało czasu i rzadko można coś napisać.Jak postępy robót?U nas czekamy na troszkę cieplejszą pogodę i zaczynamy tynki.Pozdrawiamy.PiJaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blanca25 04.02.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 witam bryzowiczówmy również czekamy na bardziej sprzyjającą bogodę i zaczynamy pracę w środkuA propos czy ktoś już mieszka w bryzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiwobar 17.04.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Witam własnie zakupilismy projekt czy może ktos napisac ile wyniosły fundamenty i cały koszt budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiJaki 19.04.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Witam własnie zakupilismy projekt czy może ktos napisac ile wyniosły fundamenty i cały koszt budowy Stan "0" - około 40 tyś., stan deweloperski około 300. Pozdr. PiJaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjotrzu 19.04.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 witam Ja również zastanawiam się nad budową domu w/g tego projektu. Mam pytanie do osób, które budują Bryzę i zdecydowały się na przeniesienie kotłowni do pomieszczenia gospodarczego w garażu. Czy taka decyzja powoduje konieczność przeniesienia komina z wc bliżej nowego miejsca kotłowni ? Wyżej była mowa o tym, że warto "wydłużyć" dom, co sprawia, że uzyskujemy większa kuchnie i salon. Moim zdaniem zamiast takiego zabiegu lepiej wybrać po prostu projekt Zgrabny z przedsionkiem (również z MGProjekt), który jest w zasadzie "powiększoną Bryzą" z dodatkowym korytarzem na parterze i maluteńką drugą łazienką. Niestety ma on powierzchnię 143,5 m2 zamiast pierwotnych 127,28 a co za tym idzie potrzebuje głębszej kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blanca25 25.04.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 witamjeżeli chodzi o projekt bryza to zastanawialiśmy się nad zamianą jego na zgrabny z przedsionkiem, ale w grę wchodziła powierzchnia użytkowa gdyż ubiegaliśmy sie o kredyt rodzina na swoim. Poza tym chcieliśmy zlikwidować pokój przylegający do schodów na taki dyzy hol- mały salonik jeżeli chodzi o zgrabny to nie podobało mi się przejście z pokoju na strych i to zdecydowało że zostaliśmy przy bryzie. Ogólnie jesteśmy naprawdę zadowoleni z tego projektu i jego funkcjonalności oraz prostoty. W maju robimy prąd, tynki , hydraulikę ,co, wylewki oraz wszelkie pozostałe prace budowlanepozdrawiam wszystkich bryzowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiwobar 20.05.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Buduje ktoś bryze na podkarpaciu koło rzeszowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blanca25 23.05.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 witam my budujemy bryzę na podkarpaciu a dokładnie w jarosławiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas123 28.05.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 WitamWybudował ktoś ten dom w okolicach Warszawy?Przymierzamy się z żoną do kupna tego projektu, ale najpierw bardzo byśmy chcieli go obejrzeć na żywo.Czy ktoś by zechciał go nam pokać?Z góry dziękuje za opdowiedź.Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiwobar 02.06.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 witam my budujemy bryzę na podkarpaciu a dokładnie w jarosławiu Witam na jakim etapie jestescie bo my czekamy na adaptacje projektu w tym roku chcemy wylac funadamenty a na drugi zacząc budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blanca25 03.06.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 witam obecnie robimy wszelkie pracę wewnątrz budynku, mamy zrobioną kanalizację, centralne w połowie, teraz robimy prąd a za 2 tygodnie tynki. Jeżeli chcecie zobaczyć ten domek jak się prezentuje to oczywiście zapraszam - odległość między nami jest naprawdę niewielka a przed adaptacją projektu warto zobaczyć dom i i wprowadzić zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Artur 13.07.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Witam, Jesteśmy z mężem bardzo poważnie zainteresowani projektem BRYZA. Oczywiście mamy w planach wprowadzenie kilku zmian np.: powiększenie garażu, powiększenie wykuszu oraz podniesienie ścianki kolankowej do ok. 1 m. W związku z tym mam gorącą prośbę do Adamka i Anuli, którzy są spod Poznania o kontakt na maila [email protected]. Chcielibyśmy oczywiście po uprzedniej zgodzie zobaczyć ten domek. A może są inne osoby spod Poznania, ktore budują lub wybudowały Bryzę ? Jeśli tak to bardzo proszę o konrtakt na maila. Będziemy również wdzięczni za zdjęcia:)Pozdrawiamy wszystkich Bryzowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts