Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt BRYZA pracownia MGPROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 934
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Bryzowiczów !!!

Właśnie kupiłem projekt Bryzy zdecydowałem się na parę zmian kosmetycznych ale niewiele.Mam kilka pytań do osób które realizują swój domek a mianowicie :

1 Jak się mają koszty do rzeczywistości w planie materiałowym jest podana kwota około 190 tyś . zł . Czy jest to realne.

2. Jak jest rozwiązane ogrzewanie podłogowe , jak wiadomo jest to ogrzewanie niskotemperaturowe.

3.Czy realny jest koszt pod klucz 300 tyś zł.

Pozdrawiam gorąco wszystkich i będę wdzięczny za odpowiedź . Może jakieś zdjęcia.

witam

nasz domek na chwile obecną wyniósł 210 tyś. z czego 20 tyś to koszt piwnicy pod garażęm, wiatrołapem, łazienką oraz pralnią w sumie 34 m2. teraz mamy zrobione wylewki, centalne, tynki wewnętrzne oraz zewwnętrzne ogólnie stan deweloperski. Jeżeli chodzi o kosztorys to jest on bardzo zbliżony do realnego, za 300 tyś można w zupełności wprowadzic się do tego domku.

hej jestem wlasnie na etapie stawiania scian. Chiałabym prosić o przesłanie zdjęć domu szczególnie interesują mnie schody na górę. czy ma ktoś schody nie kręcone tylko ze spocznikiem? jeśli ktoś zainetersowany mogę przesłać tez swoje zdjęcia z początku budowy. pozdrawiam bryzowiczów:)

witam

z tego co pamiętam to aestepien ma schody ze spocznikiem, zobacz są w jego galerii. My mamy kręcone ponieważ mniej miejsca zajmują ale według mnie są strome może coś się zmieni jak będą wyłożone trepami drewnianymi.

soktares15 jest to koszt z robocizną

Edytowane przez blanca25

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

mimona - jeżeli chodzi o moje schody to są w galerii, nowe zdjęcia zrobię jak będe miała trochę czau i oczywiście będe na budowie. Ostatnio był u nas stolarz i wycenił nam całośc na 8 tyś, spodziewałam się trochę mniej. U nas tak to dużo wyniosło za względu na to iż mamy na górze zrobiony półokrąg i tzreba wyginąć balustradę a po drugie są to schody zabiegowe i to też wpływa na koszt.

A u was jak one wyszły bo u mnie są one strome ja już się przyzwyczaiłam ale na początku wcale mi sie to nie podobało i są troche waskie zawsze marzyły mi sie schody szerokie.

pozdrawiam

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Witam wszystkich Bryzowiczów.

Mam takie pytanie do wszystkich , którzy realizują budowę Bryzy.Chodzi mi mianowicie o ogrzewanie podłogowe.Na forum są różne opinie a co Wy o tym sądzicie. A morze ktoś już ma takie ogrzewanie.Jak to się sprawca i jak się mają koszty eksploatacji takiego ogrzewania.Bardzo dziękuję za odpowiedzi.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
dzień dobry mam pytanie jak macie rozwiązane ogrzewanie salonu? chodzi mi o np grzejniki? w którym miejscu? a może ktoś ma ogrzewanie kanałowe z wentylatorem? Jakie są efekty cieplne? Jeszcze interesuje mnie tynk gipsowy czy ktoś ma takowy? proszę o opinię. Chciałabym też prosić o zdjęcia z postępów z budowy:) może coś podpatrzę :p Jeśli ma ktoś do mnie pytania to służę odpowiedzią. Jestem na etapie stan surowy zamknięty. pozdrawiam

dzień dobry mam pytanie jak macie rozwiązane ogrzewanie salonu? chodzi mi o np grzejniki? w którym miejscu? a może ktoś ma ogrzewanie kanałowe z wentylatorem? Jakie są efekty cieplne? Jeszcze interesuje mnie tynk gipsowy czy ktoś ma takowy? proszę o opinię. Chciałabym też prosić o zdjęcia z postępów z budowy:) może coś podpatrzę :p Jeśli ma ktoś do mnie pytania to służę odpowiedzią. Jestem na etapie stan surowy zamknięty. pozdrawiam

Jeżeli to nie tajemnica to w którym miejscu budujesz.Możesz wkleić parę zdjęć.Jeżeli chodzi o ogrzewanie to według mnie , jeżeli masz podłogówkę i kominek to to powinno w zupełności wystarczyć.No ale to jest takie moje zdanie.Ruszam dopiero teraz jak pogoda pozwoli.Jakie poniosłaś koszty do tej pory.Pozdrawiam.

Buduje dom w okolicach Opola. Co do kosztów to są one dużo wyższe niż w kosztorysie ze względu na to że buduję dom z piwnicą pod garażem i staram się żeby był to dom energooszczędny i z nie najtańszych materiałów. Niestety nie potrafię załączyć zdjęć na tym forum. Proszę o maila to prześlę. Pozdrawiam