Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt BRYZA pracownia MGPROJEKT

Recommended Posts

my mamy piwnicę pod garażem, pralnią oraz wiatrołapem. W tej duże piwnicy mamy zrobioną kotłownię i szczerze mówiąc żąłuję ze nie jest ona większa o sypialnię ale dobrze że w ogóle jest. Obecnie kończymy kłaść płytki w łazienkach i robimy schody z trepami drewnainymi. Wkrótce wstawię kilka zdjęć na forum

pozdrowienia dla wszystkich którzy budują ten domek

• Odpowiedzi 934
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

do wprowadzenia brakuje nam około 30 tyś , oczywiście bez ogrodzenia i bez kostki , narazie to musimy odłozyć na dużo dalszy plan. Tak jak pisałam wczesniej obecnie robimy schody ich koszt to 8,5 tyś, sa to trepy drewniane na stopniach betonowych, gdyż chciałam zachować spiżarkę. Zobaczymy jak wyjdą na chwilę obecną jestem nimi przerazona.

No w tej chwili to raczkuję.Trochę pogoda odpuściła to zdjąłem humus.Jak tylko pogoda będzie bardziej stabilna to ruszamy.Ogrom pracy przed nami.Dlatego interesuje mnie wszystko co się tyczy budowy tego domku.Jeżeli chodzi o podłogówkę to jak pani rozwiązała grzanie bo jest to ogrzewanie niskotemperaturowe.Pozdrawiam i czekam na zdjęcia.A jak to Pani nie sprawia kłopotu to proszę o wszelkie uwagi.

z tym ogrzewaniem to już raczej pytanie do męża. Na chwilę obecną jest parę zmian które bym chciała wprowadzić ale jest niestety za późno. Pierwsza sprawa to kolor okien i blachy nie polecam ciemnych okien raczej złoty dom, do ciemnych okien musieliśmy wybrać ciemną blachę zeby to razem wspólgrają a wiadomo ze na ciemnym wszysktko widać no niestety stolarka wewenętrzna musi być tez ciemniejsza chociaz to rzecz gustu każdego z nas. Komin mamy wykonany z cegły klinkierowej dziurawki czego również nie polecam firma która nam budowała bryłę domu chyba sama nie wiedziała zbytnio, jak już był stan surowy zamknięty okazało sie ze komin przecieka, musieliśmy zrobić fugę pełną co niekorzystnie wpłyneło na wygląd zewnętyrzny komina.

Druga sprawa to przesunięcie wiatrołapu do przodu o 60 cm naprawdę jesli jest jeszcze mozliwosc to polecam gdyz zyskał on duzo na powierzchni u mnie ma on około 5,5 m2 w związku z czym można tam wstawić całkiem fajną szafę wnękową.

Przesuneliśmy także dom 0 60 cm na długość dzięki czemu mamy większą kuchnię, i salon a co za tym idzie łazienka na górze oraz pokój nad salonem, nasza kuchnia obecnie ma 10,5 m2 do filara ale i tak wygląda na małą, salon natomiast około 34m2. Zamiast tego wolałabym zrównanie domu do wiatrołapu co również przyczyniłoby się do zwiększenia powierzchni kuchni i holu , gdzie możnaby było wstawić schody np ze spocznikiem, na chwilę obecną wygladają one kiepsko są bardzo strome zwłaszcza dla dzieci.A i jeszce zamienilismy pralnię na łazienkę i odwtrotnie chyba to był dobry pomysł chociaż czasem tego żałowałam. Również nie mamy pokoju na górze przy schodach powstał tam taki mały salonikw sumie ma on 20m2 , miejsce gdzie dzieci będą sie mogłay razem bawić a nie zamykąc kazde w swoim pokoju, i ten hol na górze w wersji oryginalnej jest bardzo wąski co tworzyło taką kiszke do pokojów

Ale w gruncie rzeczy domek jest rewelacyjny ma bardzo dobrze rozplanowana przestrzeń, jest przytulny i na pewno wybrałaby ten projekt jeszcze raz.

aha powiększyliśmy także balkon na górze jest z każdej strony wysunięty chyba o 30 a może 40 cm. Co tu więcej pisać każdy z nas dostosowuje dom do swoich potrzeb i wygody. A podniesliśmy także sciąnę kolankową już nie pamiętam o ile ale pisałam we wcześniejszych postach.

Jak będzie miała pan jeszce jakieś pytania proszę pisać, czasami warto kogoś posłuchać żeby ustrzec sie przed błedami :) . Ogólnie nasze zmiany są tylko delikatnymi poprawkami.

:)

JEZELI CHODZI O PODŁOGÓWKĘ TO U NAS JEST ONA NIEZALEZNYM OGRZEWANIEM DOMU , MOŻEMY ZARÓWNA GRZAĆ TYLKO KALORYFERAMI, KALORYFEREM I PODŁOGÓWKĄ LUB SAMĄ PODŁOGÓWKĄ. UWAŻAM ZE JEST TO BARDZO FAJNE ROZWIĄZANIE, GDYŻ SA DNI KIEDY NIE TRZEBA TAK MOCNO GRZAĆ CHODZI MI TUTAJ O WIOSNĄ BĄDŹ WCZESNĄ JESIEŃ, A PODŁOGÓWKA OGRZEJE NAM PODŁOGĘ.

NIE WIEM CZY WIDZIELIŚCIE WYSZŁA BRYZA 2 O TAKIEJ SAMEJ POWIERZCHNI RÓŻNICA TO ZADASZENIE TARASU, UNAS JEST TROCHĘ BARDZIEJ WYSUNIĘTY DACH Z JEDNEJ STRONY ALE WOLAŁABYM TAK JAK JEST WŁAŚNIE W TYM NOWYM PROJEKCIE

http://www.mgprojekt.com.pl/domki/bryza2/widok2.php

:)

Witam!

Ja rownież zamierzam budoważ Bryzę II. Już od miesiąca zgłębiam ten projekt i nigdzie nie mogłem natknąć się na budujących go....a tu proszę tylu Bryzowiczów. Ja u siebie planuję skrócic łazienkę na dole i poszerzyć kosztem pokoju na dole, do pokoju wejście będzie od strony wiatrołapu. (ktoś na forum już chyba użył tego rozwiązania). Dobrym pomysłem (na który nie wpadłem:)) jest wyciągnięcie wiatrołapu do przodu, dzięki czemu zyska się kilka cm oraz wydłużenie balkonu nad wykuszem. Czy buduje ktoś może w okolicach Bolesławca (Legnica, Zgorzelec)? Byłbym wdzięczny gdybym mógł zobaczyć Bryzę na żywo.

Witam Bryzowiczów :)

Dawno już tu nie zagladałem :( - kompletny brak czasu.

Mieszkamy w Bryzie od jakiegoś czasu i muszę powiedzieć że jest super :)

Będę tu zaglądał i gdyby ktoś miał jakieś pytanka to postaram się odpowiedzieć.

Pozdrowionka i wytrwałości - szczególnie na etapie wykończeniówki :)

PiJaki