Sokrates15 26.02.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Mam pytanko , czy można parę fotek na forum lub na meila , który jest powyżej.Jakie ma pan ogrzewanie,czy zastosował pan podłogówkę. jak to się sprawdza w użytkowaniu i jakie są koszty eksploatacji.Bardzo proszę o odpowiedź. A i jeszcze schody bo widzę, że jest to problem często się pojawiający na forum. Gdzie pan wybudował.Jeszcze raz pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 26.02.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Adres meilowy [email protected]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blanca25 26.02.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 no właśnie etap wykańczania domu to raczej wykańczanie siebie i swojego portfela .... U mnie stolarz robi schody może w tym tygodniu je skończy, wówczas zamieszczę zdjęcia bo narazie nie mogę wchodzić na górę gdyż lakierują. A również bym prosiła o jakieś zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiJaki 28.02.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Mam pytanko , czy można parę fotek na forum lub na meila , który jest powyżej.Jakie ma pan ogrzewanie,czy zastosował pan podłogówkę. jak to się sprawdza w użytkowaniu i jakie są koszty eksploatacji.Bardzo proszę o odpowiedź. A i jeszcze schody bo widzę, że jest to problem często się pojawiający na forum. Gdzie pan wybudował.Jeszcze raz pozdrawiam. Witam Podaję link na fotosik, jest tam kilka zdjęć. Dorzuciłem schody - zdjęcie jest trochę zniekształcone - robione obiektywem szerokokątnym. http://www.pijaki.fotosik.pl/ Odpowiadając na pytanka: mam ogrzewanie olejowe - piec Vieśmaka Vitorond 111. Podłogówkę mam na dole w kuchni, holu, wiatrołapie i w łazience, w na górze podłogówka jest w łazience na obiegu grzejnikowym. Z podłogówki jestem bardzo zadowolony. Koszty eksploatacji (oleju) prawdę powiedziawszy mnie zabiły Od lisopada spaliłem już ok 1600 litrów . Mam nadzieję że wynika to częsciowo z tego, że chałupa jest świeża i z tego że nie mamy żadnych drzwi wewnętrznych . No i w tym roku konieczny będzie montaż kominka - może to pomoże obniżyć koszty Pozdrowionka PiJaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 28.02.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Bardzo dziękuję za zdjęcia ale jak można to jakieś nowsze.Na dole to są zrobione przeróbki bo nie widzę pokoju na dole. Co do ogrzewania to jest to syndrom niewygrzanych murów. Na drugi rok będzie lepiej. Gdzie pan budował. Pozdrawiam i bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 01.03.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Mam jeszcze jedno pytanko jakie są koszty budowy czy kosztorys jest zbliżony do rzeczywistych.Oczywiście z robocizną.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blanca25 01.03.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 bardzo ładnie wygladają schody. Czy mógłby pan wstawić parę zdjęć kuchni , widzę zę chyba zrezygnowaliście z pokoju na dole, troche trudno mi się połapać w tych zdjęciach gdyż są panoramiczne i pokazują całe wnętrze domu kuchnie salon wiatrołap itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis1 02.03.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Piekna ta wasza Bryza, az miło popatrzec. Schody rewelacja!!! Poszerzaliscie je ciut czy sa takie jak w projekcie? Mozecie zrobic jeszcze kilka zdjec wykonczonej Bryzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiJaki 03.03.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Witam, Postaram się odpowiedzieć na pytanka. Schody zrobiłem na 100 cm - chyba są ciut szersze niż w projekcie, węższych nie polecam - będzię problem z wniesieniem czegokolwiek na górę (chyba że balkonem ). Koszty: ok 300 - 350 tyś. - stan deweloperski. Zrezygnowaliśmy z pokoju na dole (4 na górze wystarczy). Za to na dole jest duża łazienka i salon jest powiększony o salkę TV w miejscu tego pokoju. Widać to mniej więcej na zdjęciu panoramicznym salonu. Zdjęcie kuchni postaram się wrzucić. Wiecej zdjęć jednak raczej nie planuję - sorki. Jest jedna rzecz którą polecam - podniesienie ścianki kolankowej. My tak zrobiliśmy i pokoje na górze mają dobre powierzchnie i są przestrzenne. W projekcie wysokość tej ścianki i ta śmieszna maskownica ściętej powierzchni to kompletna bzdura. Po podniesieniu dom nie traci wcale na uroku. PS wybudowaliśmy się na północ od Wrocławia. PS2 na wszelkie ewentualne pytanka postaram się odpowiedzieć. Pozdrawiam PiJAki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiJaki 08.03.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Witam, Dodałem zdjęcie kuchni. Nie najlepszej jakości - ale nie mam lepszego Pozdrawiam PiJaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 08.03.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Witam.Problem w tym , że tego zdjęcia nie ma.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 08.03.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Jest.Kuchnia bardzo ładna.Super.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 23.03.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Pani Blanca25 mam pytanko?Kiedy zdjęcia z Bryzy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blanca25 25.03.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 W przyszłym tygodniu dodam obiecane zdjęcia, przepraszam ze to tak się przeciąga ale moja 4 miesięczna córeczka a później syn rozchorowali się i cały praktycznie marzec zleciał mi na podawaniu lekarstw. Jutro mąż ma jeszcze raz na biało malować pokoje na górze i w tygodniu mają być kładzione panele oraz montowane drzwi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga i mariusz25 25.03.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 witammy z mężem jesteśmy niestety na początku tej drogi. W chwili obecnej załatwiamy formalności. Wczoraj po długiej debacie wybraliśmy projekt Bryza.Mamy nadzieję że za jakiś czas będziemy myśleli już tylko o wprowadzeniu.Gratuluję wam waszych domów są wspaniałepozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 25.03.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Pani Blanco 25 , życzę dzieciom i państwu dużo zdrowia i czekam niecierpliwie na zdjęcia.Mam pytanko? Jak państwo macie ocieplone poddasze.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiJaki 27.03.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Witam, Wiem że pytanko nie było do mnie ale polecam docieplić poddasze dodatkową wełną gr. min 5 cm. Pozdr. PiJaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.03.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Witam wszystkich Bryzowiczów. Wraz z mężem długo nie mogliśmy się zdecydować który projekt wybrać i postanowiliśmy zrobić projekt indywidualny, ale częściowo oparty na Bryzie. I tak: wnętrze w sumie jest z Bryzy (wymiary, układ pomieszczeń), natomiast zmieniliśmy elewację. Zmiany:- brak wykusza, w tym miejscu duże okno- okna narożne- poszerzenie budynku o 30cm - większą kuchnia- częściowe podpiwniczenie i tam pralnia oraz kotłownia - brak pom. gosp. przy wiatrołapie i dzięki temu większy wiatrołap Z waszych postów widzę, ze mogliśmy jeszcze przesunąć ścianę frontową, ale na to już za późno, bo budowa w toku (zaczynamy stawianie parteru). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blanca25 27.03.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 witam poddasze jest ocieplone wełną mineralną izover 20cm grubości i na to płyta kartonowo gipsowo, natomiast podłoga na strychu jest zbita z desek które zostały w trakcie budowy a dach szczytowy nie jest na razie ocieplony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga i mariusz25 28.03.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 drodzy bryzowicze:welcome:nadal jesteśmy w trakcie załatwiania formalności. projekt już zamówiliśmy i czekamy ale cały zastanawiamy się nad kilkoma rozwiązaniami. mamy pewien problem, otóż nasza działka ma skos. w związku z tym zastanawiamy się jak go wykorzystać. mam więc pytanie do wszystkich bryzowiczów. czy budujecie ten projekt z piwnicą? my chcielibyśmy pobudować piwnicę pod częścią budynku tzn. pod pokojem, salonem i częścią pomieszczenia gospodarczego za garażem. nie bardzo wiemy czy bedzię to dobre rozwiązanie i jakie poniesiemy koszty. ta piwnica będzie nad ziemią gdyż skos idzie od drogi w dół. mieliśmy już propozycję aby w tej piwnicy zrobić pokoje a nie wchodzić w ogóle w górę i zmienić projekt. to rozwiązanie jednak nie bardzo nam odpowiada. teraz nie wiemy co w końcu zrobić. jakie jest wasze zdanie i doświadczenie w tym temacie:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts