Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt BRYZA pracownia MGPROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 934
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Witam Bryzowiczów.

Dziwna cisza panuje na forum. Nareszcie ruszyłem z budową. Pracy masa , ale pomału leci. Mam pytanie jakie okna wstawiliście do swoich domków. Jakiej firmy. Ja planuję AdamS w kolorze białym z roletami. drugie pytanie to jak jest z oknem w kuchni nie trzeba podmurowywać żeby weszła szafka pod okno.

Pozdrawiam Bryzowiczów.

Sokrates15 - Gratuluję rozpoczęcia budowy. Teraz to dopiero zacznie się prawdziwa przygoda!

Okien jeszcze nie wybraliśmy a o firmie AdamS w sumie nie słyszałam. Na pewno będą 3-szybowe, 6-komorowe, kolor złoty dąb (tu nie będę oryginalna). Myślałam o oknach Vetrex V90+ na profilach Veka. Opinie o nich też sa pozytywne.

Powodzenia.

sokartes 15

jeśli chcesz mieć blat kuchenny równo z oknem zamiast parapetu to nie, my podmurowaliśmy bo wówczas okno było niestandardowe i koszty jego miały być wyższe. Ja chciałam mieć właśnie blat równo z oknem , u nas podmurowane jest o jedną cegłówkę i na tej samej wysokości są wszystkie okna z przodu chyba tam jest 96 cm ale musiałabym to zmierzyć

:)

Mimona a jak z kosztami zbliżone są do projektowych.Jak jest w Twoim przypadku.Pozdrawiam .

ciężko mi teraz odpowiedzieć, zwłaszcza że my budujemy innym systemem tzn pustak porotherm winerberger 44 na zaprawie cieplnej i na to juz nie idzie styropian. dlatego nie wiem jak porownywalnie to wychodzi, póki co koszty myslę że są zblizone, ale nieco wyższe:). No ale domek jest super:) koszty zależą od wszystkiego, my dalismy droższą dachówkę creatona marsylkę, myslę że na robenie albo cementowej można bylo zaoszczędzic kilka tys , ale to kwestia indywidualnego wyboru, moim zdanie trzeba miec ok 400 tys zeby sie wprowadzić:)

Edytowane przez mimona