Sokrates15 11.06.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Pani Blanko 25 można prosić o jakieś zdjęcia.Jeżeli to możliwe oczywiście.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blanca25 16.06.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 w następnym tygodniu spróbuję wstawić parę zdjęć, teraz malujemy ściany więc jest bałagan i trzeba to ogarnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.06.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 w następnym tygodniu spróbuję wstawić parę zdjęć, teraz malujemy ściany więc jest bałagan i trzeba to ogarnąć Przeprowadzka zbliża sie wielkimi krokami! Kiedy planujecie zamieszkać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blanca25 17.06.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 na koniec czerwca, ale zobaczymy jak wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.06.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 No to prawie wszystko zrobione. Zostało przewieźć rzeczy. Gratuluję i zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 26.06.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Dodałem nowe zdjęcia.Pozdrawiam Bryzowiczów.http://www.fotosik.pl/u/sokrates50/album/872221 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga i mariusz25 28.06.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Gratuluję wszystkim postępów w pracach:yes:My jutro odbieramy pozwolenie na budowę i bedzięmy zamawiać materiały. Murarza mamy umówionego na siepień więc mamy jeszcze trochę czasu. Na razie walczymy z gminą w sprawie wody a tak wszystko poszło szybciutko.Sokrates a jak wyglądają u ciebie koszty do chwili obecnej?Pozdrawiam i czekamy na kolejne zdjęcia:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga i mariusz25 28.06.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 mimona aż miło popatrzeć na to co nas czeka za jakiś czas? czy w waszej bryzie macie podniesioną ściankę kolankową bo zastanawiam się czy pokoje na górze są wystarczającej wielkości bez jej podnoszenia. Czekamy na więcej zdjęc:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.06.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 mimona - dom pięknie wygląda. Jakie macie dalsze plany? I kiedy przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 28.06.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Mimona można więcej zdjęć. Ja podniosłem ścianę kolankową o trzy pustaki plus wieniec. I myślę , że to wystarczy.Wyżej już nie ma sensu bo dom straci wygląd.Jeżeli chodzi o koszty to myślę , że sto tyś.zł na stan surowy otwarty wystarczy. U mnie gdzieś tyle wyjdzie ale musiałbym policzyć. Pozdrawiam Bryzowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 29.06.2011 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 (edytowane) Bardzo Wam dziekuję za pochwały. Mamy podniesioną ściankę kolankową. Wyszlo to jakieś osiemdziesiąt parę cm, tak jak sokrates powiedział 3 pustaki i wieniec. Jest to zdecydowanie wystarczająco. W pokoju nad garażem mamy natomiast wg projektu na 1 pustak plus wieniec:). Cóż przeprowadzka nie tak prędko bo teraz musi to wszystko wyschnąć. Muszą nam podpiąc media na co troszkę już się czeka.Czy sto tysięcy wystarczy na stan surowy otwarty? Może jesli się bardzo oszczędza i nie robi dachu:) i jesli buduje się samemu to jak najbardziej. My nie mieliśmy na to czasu więc budowała nam firma. Zreszta jak wspominalam mamy budowę systemem pustak porotherm 44 na zaprawie cieplnej. Na to już nie pójdzie styropian więc też placilismy więcej za samego pustaka. Teraz rozgladamy się za schodami bo robimy drewniane ażurowe, nie wylewalismy schodów. Nie wiem jakie zdjecia was interesują więc nie wiem co wstawić Ah, mamy już wybrany kominek i robia się już kafle na niego:)) ze zmian zlikwidowaliśmy tez spiżarke, mamy ścianę z kuchni do salonu z otworem na drzwi:)(to jeszcze przed tynkami i wylewkami) no i garaż podwójny:) życze wszystkim powodzenia Edytowane 29 Czerwca 2011 przez mimona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 29.06.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Sokrates - kiedy więźba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 29.06.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Więźba i dach w lipcu. Jak będą gotowe wstawię zdjęcia.Co do kosztów to wcale nie oszczędzałem tak jak widać pustak poroterm.Strop Teriwa keramzytowy.Na dzień dzisiejszy to jest siedemdziesiąt tyś.zł. Nie ma w tym robocizny. Pozdrawiam Bryzowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 30.06.2011 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 jesli sam material to jak najbardziej:) jeszcze kwestia więźby i dachówki. Tu yeż różnie cenowo, no i klinkier na kominy:) ale przynajmniej cieszą te wydawane pieniądze pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 03.07.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Szanowni Bryzowicze proszę o odpowiedź na pytanie jak macie ściankę do pokoju na parterze bo tam według projektu ścianka koło komina ma 14 cm. Jak można proszę o zdjęcie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 04.07.2011 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Szanowni Bryzowicze proszę o odpowiedź na pytanie jak macie ściankę do pokoju na parterze bo tam według projektu ścianka koło komina ma 14 cm. Jak można proszę o zdjęcie.Pozdrawiam. ścianke kolo komina mamy zwykła działową u mnie 11,5, ale nie wiem o co pytasz dokladnie, czy o tę szerokość od komina do drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 09.07.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Mam pytanko do tych , którzy mają spiżarkę pod schodami , jak wygląda ścianka działowa od kuchni.Proszę o zdjęcia jak można.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptka 17.07.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 (edytowane) Ja też chciałabym budować bryzę ii czy znalałeś kogoś z tych okolic o których pisałeś jestem z lublina Edytowane 13 Listopada 2011 przez P@tka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawusze 26.07.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Witam, na rejestracje odwazyłam sie dopiero dzis lecz forum przegladam od dawna.. Pomyslałam, ze to dobre miejsce dla Nas.. bo z wielu projektów Bryza II podoba Nam sie najbardziej. Narazie jestesmy na etapie kompletowania dokumentów, budowa przewidziana na wiosne przyszlego roku. Ale stad tez moje pytanie.. czy w okolicach Olsztyna znajdziemy budujaca sie lub tez zbudowana bryze..? Nie ukrywam, ze wpadlibysmy na moment zerknac tu i ówdzie...wyobraznia przestrzenna nie jest moja ( Nasza.. upsss..) mocna strona.. Wszelkie zdjecia z budowy rowniez mile widziane, podaje maila : [email protected]. I dziekujemy za wszelki odzew w temacie.. . Obiecuje regularnie zagladac i trzymam kciuki za wszystkich bryzowiczów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 27.07.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Witam nowego budowniczego bryzy i gratuluję wyboru. Ja buduję w drugim końcu Polski. Jeżeli chodzi o Bryzę to na forum jest dosyć sporo zdjęć.Jak się uważnie przegląda to jest tego sporo.Mój wybór Bryzy trwał 15 minut, i dzisiaj a w tej chwili cieśle kończą kłaść dach nie żałuję . Jest to naprawdę bardzo przytulny i nie taki mały domek.Jak się wykorzysta niektóre uwagi na forum tych co wybudowali to jest super. Pozdrawiam Bryzowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts