Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt BRYZA pracownia MGPROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 934
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Gratuluję wszystkim postępów w pracach:yes:

My jutro odbieramy pozwolenie na budowę i bedzięmy zamawiać materiały. Murarza mamy umówionego na siepień więc mamy jeszcze trochę czasu. Na razie walczymy z gminą w sprawie wody a tak wszystko poszło szybciutko.

Sokrates a jak wyglądają u ciebie koszty do chwili obecnej?

Pozdrawiam i czekamy na kolejne zdjęcia:bye:

Mimona można więcej zdjęć. Ja podniosłem ścianę kolankową o trzy pustaki plus wieniec. I myślę , że to wystarczy.Wyżej już nie ma sensu bo dom straci wygląd.Jeżeli chodzi o koszty to myślę , że sto tyś.zł na stan surowy otwarty wystarczy. U mnie gdzieś tyle wyjdzie ale musiałbym policzyć. Pozdrawiam Bryzowiczów.

Bardzo Wam dziekuję za pochwały. Mamy podniesioną ściankę kolankową. Wyszlo to jakieś osiemdziesiąt parę cm, tak jak sokrates powiedział 3 pustaki i wieniec. Jest to zdecydowanie wystarczająco. W pokoju nad garażem mamy natomiast wg projektu na 1 pustak plus wieniec:). Cóż przeprowadzka nie tak prędko bo teraz musi to wszystko wyschnąć. Muszą nam podpiąc media na co troszkę już się czeka.Czy sto tysięcy wystarczy na stan surowy otwarty? Może jesli się bardzo oszczędza i nie robi dachu:) i jesli buduje się samemu to jak najbardziej. My nie mieliśmy na to czasu więc budowała nam firma. Zreszta jak wspominalam mamy budowę systemem pustak porotherm 44 na zaprawie cieplnej. Na to już nie pójdzie styropian więc też placilismy więcej za samego pustaka. Teraz rozgladamy się za schodami bo robimy drewniane ażurowe, nie wylewalismy schodów. Nie wiem jakie zdjecia was interesują więc nie wiem co wstawić:) Ah, mamy już wybrany kominek i robia się już kafle na niego:))

ze zmian zlikwidowaliśmy tez spiżarke, mamy ścianę z kuchni do salonu z otworem na drzwi:)(to jeszcze przed tynkami i wylewkami) IMG_4345.jpg no i garaż podwójny:)

życze wszystkim powodzenia

Edytowane przez mimona

Szanowni Bryzowicze proszę o odpowiedź na pytanie jak macie ściankę do pokoju na parterze bo tam według projektu ścianka koło komina ma 14 cm. Jak można proszę o zdjęcie.Pozdrawiam.

ścianke kolo komina mamy zwykła działową u mnie 11,5, ale nie wiem o co pytasz dokladnie, czy o tę szerokość od komina do drzwi?

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Witam, na rejestracje odwazyłam sie dopiero dzis lecz forum przegladam od dawna..:) Pomyslałam, ze to dobre miejsce dla Nas.. bo z wielu projektów Bryza II podoba Nam sie najbardziej. Narazie jestesmy na etapie kompletowania dokumentów, budowa przewidziana na wiosne przyszlego roku. Ale stad tez moje pytanie.. czy w okolicach Olsztyna znajdziemy budujaca sie lub tez zbudowana bryze..? Nie ukrywam, ze wpadlibysmy na moment zerknac tu i ówdzie...wyobraznia przestrzenna nie jest moja ( Nasza.. upsss..) :) mocna strona.. Wszelkie zdjecia z budowy rowniez mile widziane, podaje maila : [email protected]. I dziekujemy za wszelki odzew w temacie..:) . Obiecuje regularnie zagladac i trzymam kciuki za wszystkich bryzowiczów..:)

Witam nowego budowniczego bryzy i gratuluję wyboru. Ja buduję w drugim końcu Polski. Jeżeli chodzi o Bryzę to na forum jest dosyć sporo zdjęć.Jak się uważnie przegląda to jest tego sporo.Mój wybór Bryzy trwał 15 minut, i dzisiaj a w tej chwili cieśle kończą kłaść dach nie żałuję . Jest to naprawdę bardzo przytulny i nie taki mały domek.Jak się wykorzysta niektóre uwagi na forum tych co wybudowali to jest super. Pozdrawiam Bryzowiczów.