Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt BRYZA pracownia MGPROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 934
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, na rejestracje odwazyłam sie dopiero dzis lecz forum przegladam od dawna..:) Pomyslałam, ze to dobre miejsce dla Nas.. bo z wielu projektów Bryza II podoba Nam sie najbardziej. Narazie jestesmy na etapie kompletowania dokumentów, budowa przewidziana na wiosne przyszlego roku. Ale stad tez moje pytanie.. czy w okolicach Olsztyna znajdziemy budujaca sie lub tez zbudowana bryze..? Nie ukrywam, ze wpadlibysmy na moment zerknac tu i ówdzie...wyobraznia przestrzenna nie jest moja ( Nasza.. upsss..) :) mocna strona.. Wszelkie zdjecia z budowy rowniez mile widziane, podaje maila : [email protected]. I dziekujemy za wszelki odzew w temacie..:) . Obiecuje regularnie zagladac i trzymam kciuki za wszystkich bryzowiczów..:)

niestety w kwesti Olsztyna też nie moge pomóc ale mogę zachęcić do budowy. My budujemy wlaśnie z podwójnym garażem:) dom jest naprawdę super:) obecnie mamy juz parapety wewnętrzne i drzwi zewn zamontowane:) teraz czekamy na kafle i robimy kominek, potem podlogi-plytki:) schody też zamówione:) sprzęt do kuchni wybrany mniej więcej, aaa i poddasze juz się kończy też docieplać:)

Sokrates....dzisiaj pozwoliłem sobie wstapic na Twoja Bryzę....gratuluje zaawansowania robót. Jeszcze kilka miesiecy temu nie pomyslalbym ze tak szybko sie wyrobisz. Musimy kiedys sie zgadac i spotkac na budowie. Ja zaczynam dopiero w przyszlym roku bo ociagali mi sie w Starostwie z pozwoleniem i dopiero tydzien temu dostalem po prawie trzech miesiacach.

Pozdrawiam Bryzowiczów....

Witamy :)

jesienią chcemy zacząc budowę bryzyII.

mamy parę pytań :

1 czy w kuchni jeśli się ją zamknie znajdzie sie miejsce na stolik

2 czy ktoś zrezygnował z budowy wykusz, jeśli tak to jakie okno wstawił w to miejsce

pozdrawiamy

Co prawda nie buduję Bryzy, tylko wg. projektu indywidualnego wzorowanego na Bryzie, ale może pomogę:). U mnie nie ma wykusza, a w tym miejscu chcemy wstawić witrynę nieotwieraną (fix) 180x240. Kuchnia ogólnie nie jest duża, więc z tym stolikiem może być problem. Pozdrawiam.

Edytowane przez agalind

szkoda tylko ze kuchnia jest tak mała :(

To może zastanów się nad poszerzeniem domu , czyli przesunięciem ściany zewnętrznej od strony kuchni (mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi, bo trochę zamotałam;)). Blanca25 przesunęła o 60cm, z tego co pamiętam, ja o 30cm i myślę, że można było jeszcze trochę.

To może zastanów się nad poszerzeniem domu , czyli przesunięciem ściany zewnętrznej od strony kuchni (mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi, bo trochę zamotałam;)). Blanca25 przesunęła o 60cm, z tego co pamiętam, ja o 30cm i myślę, że można było jeszcze trochę.

myśleliśmy o poszerzeniu tej ściany - ale chcemy wziąść kredyt rodzina na swoim i wtedy nie zmiescimy sie w metrach - a innego lepszego projektu nie znaleźliśmy :)

• 2 weeks później...