Lufix 04.09.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Witam wszystkich:)jesteśmy na etapie stanu surowego otwartego , zmienilismy troche projekt parteru i poddasza.Scianki dzialowe juz sa postawione i co mnie trapi to salon, czy niejest czasami za bardzo nieustawny(tak samo jak w projekcie bez zmian),czy ma ktos może zdjecia lub moze sie podzielic swoja opinią, będe wdzieczna:)pozdrawiam wszystkich Bryzowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.09.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 To może ja za Blankę odpowiem:) Przeprowadzka udana, tylko czasu jej brakuje:) Przyłączam sie do prośby Sokratesa o zdjęcia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 05.09.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Jeżeli chodzi o salon to nie jest za duży no i może trochę nie za bardzo ustawny.Ale są jeszcze mniejsze salony.Ja u siebie zlikwidowałem okno w salonie.Zostawiłem wyjście na taras reszta beż zmian. Bez tego okna mam trochę więcej manewru. A światła nie brakuje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lufix 05.09.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Dzieki bardzo za odpowiedz Sokrates15, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skóra1719509410 08.09.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 (edytowane) Witam Rozpocząłem w tym tygodniu budowę Bryzy II. Fundamenty wylane, kończymy ławy fundamentowe. Budowa jest w okolicy Czarnkowa (wielkopolska), jeśli w okolicy ktoś z Was buduje lub postawił już taki dom chętnie zobaczyłbym Wasz dorobek. Pozdrawiam Edytowane 8 Września 2011 przez Skóra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 08.09.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Witam serdecznie. Mam pytanie do Blanki odnośnie schodów wewnetrznych.ile cie kosztowały?zastanawiam sie czy zrobic betonowe czy całe z drewna.Może inni bryzowicze podpowiedza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 09.09.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Jeżeli chodzi o kwestię schodów to wybór każdego z nas. Ja schody wylałem z betonu i wyłożę trepami. Co za tym przemawiało. Koszt jest o tyle większy ile betonu poszło na wylanie. Mam dobry dostęp do góry.No i schody betonowe są cichsze. Koszt takich schodów to około dziesięć tyś.zł. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 09.09.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Mam pytanie do wszystkich Bryzowiczów.Cz mieliście problemy z kominami.Bo u mnie po deszczu pojawia się problem mokrego komina ale nie zawsze.Komin wykonany z cegły klinkierowej pełnej na zaprawie do klinkieru.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 12.09.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Mam pytanie do wszystkich Bryzowiczów.Cz mieliście problemy z kominami.Bo u mnie po deszczu pojawia się problem mokrego komina ale nie zawsze.Komin wykonany z cegły klinkierowej pełnej na zaprawie do klinkieru.Pozdrawiam Sokrates, mokry komin nie jest zależny od cegły klinkierowej i rodzaju zaprawy. Do komina zawsze bedzie lalo w każdym domu. Jaki zastosowaleś wkład kominowy? u mnie jest komin schiedla rondo plus-ma odprowadzenie do kanalizacji ściekającej wody. Dodatkowo warto na kominie zamontowac tzw. koguta:). ustawia się zgodnie z wiatrem i chroni komin przed ewentualnym deszczem:). Co do schodów tak jak kolega powiedział kwestia indywidualna. My robimy drewniane. Wycena na 9,5tys. Atut taki że będą ze spocznikiem na czym nam zależalo - będą chyba wygodniejsze i bezpieczniejsze dla dziecka:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lufix 12.09.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Witam wszystkich czy ma moze ktoś zdjęcia salonu i kuchni, niedługo postaram sie wrzucić zdjęcia z naszej Bryzy , której projekt zostal zmieniony głównie na parterze,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 15.09.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Sokrates, mokry komin nie jest zależny od cegły klinkierowej i rodzaju zaprawy. Do komina zawsze bedzie lalo w każdym domu. Jaki zastosowaleś wkład kominowy? u mnie jest komin schiedla rondo plus-ma odprowadzenie do kanalizacji ściekającej wody. Dodatkowo warto na kominie zamontowac tzw. koguta:). ustawia się zgodnie z wiatrem i chroni komin przed ewentualnym deszczem:). Co do schodów tak jak kolega powiedział kwestia indywidualna. My robimy drewniane. Wycena na 9,5tys. Atut taki że będą ze spocznikiem na czym nam zależalo - będą chyba wygodniejsze i bezpieczniejsze dla dziecka:). dzieki za odpowiedzi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
purpen 18.09.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 witam. Bryza II w lustrzanym odbiciu - zdecydowanie. zmian w projekcie trochę:1. powiększenie pomieszczenia gospodarczego kosztem łazienki - będzie sam kibelek2. z sypialni na dole robię jadalnię podwyższając tam podłogę o stopien lub dwa. wyjście z tej jadalni na powiększony taras drzwiami jednoskrzydłowymi.3. ścianę pomiędzy salonem a tą jadalnią "ucinam" do połowy wysokości4. kuchnię z salonem oddzielam ścianą z drzwiami suwanymi5. w sypialni nad garażem robię loggię 6. jeden pokój "poświęcam" na oddzielny kibelek i pralnię7. ściankę kolankową podnoszę ale jeszcze nie wiem czy o 2 czy 3 pustaki budowę zaczynam na wiosnę 2012. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 22.09.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 witam. Bryza II w lustrzanym odbiciu - zdecydowanie. zmian w projekcie trochę: 1. powiększenie pomieszczenia gospodarczego kosztem łazienki - będzie sam kibelek 2. z sypialni na dole robię jadalnię podwyższając tam podłogę o stopien lub dwa. wyjście z tej jadalni na powiększony taras drzwiami jednoskrzydłowymi. 3. ścianę pomiędzy salonem a tą jadalnią "ucinam" do połowy wysokości 4. kuchnię z salonem oddzielam ścianą z drzwiami suwanymi 5. w sypialni nad garażem robię loggię 6. jeden pokój "poświęcam" na oddzielny kibelek i pralnię 7. ściankę kolankową podnoszę ale jeszcze nie wiem czy o 2 czy 3 pustaki budowę zaczynam na wiosnę 2012. u lala. Bryzę II odbicie lustrzane mam ja:). Jeszcze nie bylo II kiedy kupowaliśmy projekt:). Jeśli mogę ci doradzić - pomysl z powiększeniem kotlowni kosztem kibelka chyba średni. Ta łazienka na dole i tak nie jest duża. Kotłownia jest wystarczajaca, powiekszając ją nie zyskasz dużo więcej miejsca. U nas wejdzie piec, zasobnik na wode pralka jeszcze. Pomieszczenie za garażem jest naprawde spore, myślę że wystarczy na "warsztacikowe" graty. Jadalnia na dole w pokoju....ciekawy pomysł i fajny tylko mnie osobiscie by przeszkadzało że muszę iść przez salon do jadalni, no i sprawa taka-skoro podwyższysz posadzke w tej jadalni taras na jej wysokości tez będzie wyżej? i schodki nataras na poziomie salonu? Natomiast pomysl z loggia nad garażem uważam za super!!! Sami o tym myślelismy niestety już za późno bo w trakcie budowy:) Poswiecenie pokoju na kibelek i pralnie też moim zdaniem średnio:( . Łazienka na górze jest bardzo duża, swobodnie nam wchodzi kibelek, bidet, wanna, umywalki i można jeszcze się gonić. Szkoda tego pokoju zwłaszcza że jesli tak to tak naprawde zostaja wam dwa pokoje- pewnie sypialnia i drugi pokój załóżmy dla dziecka-nie wiem jak tam u was z potomstwem:). Cóż, mówię z doswiadczenia juz wybudowanego domu. Macie jeszcze zcas, przemyślcie. My mamy podniesiona ściankę kolankową na 2 pustaki + wieniec:) powodzenia a na marginesie mamy juz prąd i wodę czekamy na gaz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
purpen 22.09.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 (edytowane) więc tak: na parterze nie potrzebuję "całej" łazienki. wystarczy sedes z umywalką, a pomieszczenie gosp. będzie większe ponieważ muszę składować gdzieś eko-groszek. w założeniu chcę ogrzewać gazem ziemnym ale żeby nie okazało się za jakiś czas że Putin zakręci zawór i będzie problem . co do jadalni. będzie gościnna na większe spotkania czy to rodzina czy znajomi. nie przewiduję ich często . jadalnia nazwijmy ją dzienną będzie znajdować się przy wykuszu. stolik na 4 osoby. jadalnia gościnna będzie podwyższona więc będą schodki z salonu i z tarasu. piętro: pokój nad garażem to będzie sypialnia pomniejszona przez loggię. łazienka "projektowa" zostaje. chcę zamontować tam oprócz wanny kabinę prysznicową. kibelek będzie oddzielnie z uwagi na to że łazienka z sedesem dostarcza wielu uprzykrzeń. może wyślesz mi trochę zdjęć swojej Bryzy? pozdr. Edytowane 22 Września 2011 przez purpen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 22.09.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 więc tak: na parterze nie potrzebuję "całej" łazienki. wystarczy sedes z umywalką, a pomieszczenie gosp. będzie większe ponieważ muszę składować gdzieś eko-groszek. w założeniu chcę ogrzewać gazem ziemnym ale żeby nie okazało się za jakiś czas że Putin zakręci zawór i będzie problem . co do jadalni. będzie gościnna na większe spotkania czy to rodzina czy znajomi. nie przewiduję ich często . jadalnia nazwijmy ją dzienną będzie znajdować się przy wykuszu. stolik na 4 osoby. jadalnia gościnna będzie podwyższona więc będą schodki z salonu i z tarasu. piętro: pokój nad garażem to będzie sypialnia pomniejszona przez loggię. łazienka "projektowa" zostaje. chcę zamontować tam oprócz wanny kabinę prysznicową. kibelek będzie oddzielnie z uwagi na to że łazienka z sedesem dostarcza wielu uprzykrzeń. może wyślesz mi trochę zdjęć swojej Bryzy? pozdr. hm hm hm...co kto lubi:), ja generalnie uważam że te kibelki oddzielne to taki nawyk z dawnych lat:) nie widzę w nich sensu-ale jak mowię to wam się ma dobrze mieszkać, to tylko moje zdanie:), skoro ekogroszek i gaz to jaki piec chcesz zamontowac? jest jeszcze jedna sprawa-jak zaczynalismy budowe myslelismy ze nam starczy na wykonczenie, moze nie calkowite ale jednak całości. Figa z makiem. Kasa idzie jak lód! teraz modle się żeby starczylo na wykończenie dołu i tu właśnie potrzeba prysznica na dole:) zdjecia juz kiedyś wstawialam. Nie mam aktualnych specjalnie, mam jeszcze takie bez drzwi:) a tu już drzwi są od dawna:)) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 26.09.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Zgadzam się z Mimoną w każdym słowie.Mimona jak można proszę o nowe zdjęcia.Pozdrawiam Bryzowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 27.09.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Zgadzam się z Mimoną w każdym słowie.Mimona jak można proszę o nowe zdjęcia.Pozdrawiam Bryzowiczów. ok, postaram sie zrobić i wkleić coś. Sokrates jak postepy? na jakim etapie planujecie zakończyć w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 27.09.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Ja ten rok kończę na stanie surowym otwartym.Dam murom odpocząć przez zimę.A od wiosny dalej.Pozdrawiam Bryzowiczów.Mimona dziękuję z góry za zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 28.09.2011 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 zdjecia zrobilam wczoraj ale jeszcze nie zrzucilam na kompa:) cierpliwości:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 29.09.2011 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 (edytowane) no to wprost przez okno od kuchni stojąc na polu widok na kuchnię i salon Edytowane 20 Października 2011 przez mimona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts