albert i aga 10.10.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witam,no super!!!my równiez jesteśmy bardzo zainteresowani tym projektemchcemy także dokonać kilku zmian w projekcie , no może troszke więcej niż kilka. zdecydowaliśmy się na ten projekt , bo przede 3wszystkim chałupka nie będzie wysoka i ma fajne proporcje.Zmiany o ile się da to:powiększenie troszkę wiatrołapu,pomniejszenie łazienki na dole tak aby ściana była równa ze ścianą pomieszczenia gospodarczego- tym samym większa przestrzeń- hol o ile to możliwe to przesunięcie ściany nośnej na dole , a chodzi m.in o to aby kominek przenieść i usytuować pośrodku między kuchnią a salonem problemem może być wtedy komin na górze bo byłby w środku łazienki , na ale coś sie wymyśli rezygnacja z wykuszu w to miejsce podwójne drzwi balkonowenatomiast na górze przedłużenie dachu i zrobienie loggi tak jak to jest w projekcie DELIKATNY 131 b z muratorahttp://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=373 no a zrobienie podcieni i przedłużenie troszkę dachu to już by było extra niewiem czy dobrze to wszystko napisałam , bo na razie jestm jeszcze laikiem w tych sprawach CRAZY z utęskinieniem czekam na dalsze fotki !!!pozdrawiam AGA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert i aga 10.10.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 aha i jeżeli chodzi o powiększenie spiżarni to pod schodami można zrobić taką bardzo małą piwinczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azahar 10.10.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Grono rośnie i super! Ciekawe są wasze pomysły. Ja jednak nie pomniejszał bym łazienki bo i tak nie jest duża. Reszta jak najbardziej. pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glonekjar 14.10.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Witajcie.My równiez jestesmy zainteresowani tym projektem ale w odbiciu lustrzanym.Lecz zanim kupimy projekt chcielibysmy obejrzec ten dom w trakce budowy lub gotowy. Moze jest ktos kto buduje ten dom w poblizu nas [woj. sląskie] lub w województwach osciennych i byłby chetny do zaprezentowania go nam:D ? Będziemy wdzięczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azahar 17.10.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Crazy jak moglibyśmy się umówić? Dasz tel? Jeśli się zgadzasz to wyślij na [email protected] pzd bryzowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madenias 22.10.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Witam, Widzę, że sympatyków tego projektu przybywa Bardzo mnie to cieszy! Wraz z narzeczonym poważnie zastanawiamy się nad kupnem tego projektu ponieważ spełnia nasze wymagania tj. praktyczność i prostota. Niestety jednak nie mieliśmy okazji widzieć jego realizacji poza zdjęciami od Crazy (dziękujemy ) i dlatego też z niecierpliwością czekamy na te bardziej aktualne. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azahar 28.10.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Witam wszystkich zainteresowanych Bryzą! Właśnie kliknąłem enter przy zamówieniu tego projektu. Architekt obiecał, że jeszcze w tym roku adaptujemy ten projekt i złożymy gdzie trzeba. Mam nadzieję że do lata 2008 będą stały mury z dachem. Będzie to odbicie lustrzane. Oto zmiany w tym projekcie, które chcę wprowadzić: - poszerzenie garażu na dwustanowiskowy tak aby szerokość całej elewacji wynosiła 16.5 m; - powiększenie balkonu nad jadalnią; - wydłużenie części spadu dachu od strony podwórza tak aby sięgał on do ok 1m metra nad ziemią co utworzy wiatę tylko nad garażem na szerokości około 3.5m; - zmiana okna w sypialni na dole na okno balkonowe; - przeniesienie kotłowni do garażu co utworzy wolne pomieszczenie na parterze z którego chcę zrobić garderobę i pralnię. pozdrawiam i proszę o opinie.'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość crazy78 07.11.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Sorki że tak długo się nie odzywałam, ale jakoś po rozpoczęciu roku szkolnego mnóstwo zajęć mam. Niestety nie mamy jeszcze nowszych zdjęć , bo na naszej budowie zastój Murarze owszem wymurowali już szczyty, ale dachu jak nie było tak nie ma, materiał jest , zapłacony nawet ale leży na placu i czeka, a że nasza ekipa ma również kilka innych budów to i my czekamy. Niby obiecane mamy że przykryją do zimy, ale sama nie wiem.W każdym razie będzie dach to zdjęcia też zamieszczę . Bardzo się cieszę że nas przybywa. Będzie miło podyskutować o postępach w budowaniu naszych domków. Na pewno dam ci znać Azahar Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaker 11.11.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Witam i zgłaszam się do fanclubu Bryzy chociaż dopiero przekonuję się do tego projektu juz jestem gotoey do kupna na 95% czekam na więcej opinii od Was jesli to możliwe. Czy pokoje na górze są w miarę duże i czy ściankę kolankową podnosicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaker 11.11.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Witam jeszcze projektu nie kupiłem alejuz jestem bliski. Czy podnosiliście ściankę kolankową ? Pokoje na górze są w miarę duże? Jak skosy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość crazy78 11.11.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 hej !Ściankę kolankową podnieśliśmy o jeden pustak, a jak będzie dach to będę mogła coś napisać o skosach ale nie wydaje mi się żeby przy tym projekcie to był duży problem ,kąt nachylenia dachu nie jest duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azahar 21.11.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Crazy czekam z niecierpliwością na nowe fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherry 26.11.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Cześć Wszystkim! my również jesteśmy już blisko kupna tego projektu. Zmiany, które chcemy wprowadzić, to powiększenie łazienki, poszerzenie schodów i baklonu oraz, jeżeli to możlie, zadaszenie tarasu. Co myślicie?Ciekawa jestem jeszcze, czy kosztorys przygotowany przez mg projekt będzie miał odzwieciedlenie w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azahar 26.11.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Witam! W jaki sposób chcecie powiększyć łazienkę? Kosztem sypialni czy kotłowni? Z tego co przeglądałem to ceny materiałów zawarte w kosztorysie odpowiadają aktualnym. Nie mam jednak pojęcia czy ilość sie zgadza. Zadaszenie tarasu to dobry pomysł. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherry 27.11.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Dzięki za odp. Łazienkę chcemy powiększyć kosztem sypialni, bo pomieszczenie co musimy mieć większe z uwagi na to, że chcemy mieć ogrzewanie na paliwo stałe oraz na gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glonekjar 19.12.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Witamy Właśnie kupilismy ten projekt. Mamy nadzieje, ze z nadejsciem wiosny ruszymy z budową. Stwierdzilismy nie robic zadnych zmian w projekcie. Mamy pytanie do autora postu czy zastosował stal fi16 jak w projeckie?Chciałbym wiedziec czy ilosc materiału w kosztorysie jest zgodna z rzeczywistoscią? Czy wylewał stopę i fundamenty jak w projekcie? Oglądalismy zdjecia z budowy. Są extra, tez chcielibysmy byc na tym etapie Mamy ogromna prrosbę: Czy moglibysmy obejrzec wasz domek bliżej wiosny? Jesli sie zgodzicie odpiszcie na [email protected] Wszystkim bryzowiczom zyczymy wesołych świąt!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 07.01.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Witam wszystkich Bryzowiczów i życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku Własnie zakupiliśmy projekt Bryza (w wersji lustrzanej) i bardzo sie cieszę, że jest już ktoś kto go buduje - tutaj ukłon do crazy78 Chcielibyśmy zacząć na wiosnę -ale z fachowcami bywa różnie, więc zobaczymy Wstępnie określiliśmy drobne zmiany tj.: piwnica pod garażem i tam piec na opał stały (bo niestety nie ma narazie gazu) no i jakieś tam przesunięcia ścianek działowych ale to jeszcze wyjdzie w trakcie. Póki co czekamy cierpliwie na pozwolenie na budowę - a wtedy się zacznie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aestepien 09.01.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Witam wszystkich zainteresowanych projektem BRYZA. Mnie również sie ten projekt podoba i chyba sie na niego zdecyduję. Chciałbym zapytać, czy ktoś z województwa lubelskiego lub ościennego buduje ten dom, a jeśli tak, to czy zgodziłby się pokazać. Bardzo proszę o kontakt, z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azahar 09.01.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Widzę, że grono zainteresowanych Bryzą rośnie. Cieszy mnie to. Ja już mam projekt po adaptacji. Jak wcześniej pisałem jest to odbicie lustrzane. Największą zmianą jaką dokonałem w zakupionym projekcie jest powiększenie garażu na dwustanowiskowy, a tym samym powiększenie pokoju nad garażem. Z części powiększonego pokoju nad garażem wygospodarowałem miejsce i zdecydowałem się zrobić drugi balkon, tzw. loggia. Dodatkowo powiększony garaż pozwolił na przeniesienie kotłowni właśnie do niego, co z kolei daje dodatkowe pomieszczenie na garderobę. Okno w sypialni na dole zmieniłem na balkonowe, czyli wydłużyłem je do podłogi. No i po namowach prawdopodobnie podniosę ścianę kolankową do wysokości około 100cm. Po zmianach długość budynku będzie wynosiła 16.8m. Ściany zewnętrzne buduję z porothermu gr. 30cm. Mam nadzieję, że po ociepleniu będzie ok. W zasadzie jak kupowałem projekt to byłem przekonany, że zmiany będą jedynie kosmetyczne, a tu masz.... Budowę rozpoczynam marzec/kwiecień. Co sądzicie o zmianach? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agus.z 09.01.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Azahar, oświeć mnie, bo ja myślałam, że w oryginale ścianka kolankowa ma 112 cm, nieprawda to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts