Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt BRYZA pracownia MGPROJEKT

Recommended Posts

Witam,

no super!!!

my równiez jesteśmy bardzo zainteresowani tym projektem

chcemy także dokonać kilku zmian w projekcie , no może troszke więcej niż kilka. zdecydowaliśmy się na ten projekt , bo przede 3wszystkim chałupka nie będzie wysoka i ma fajne proporcje.

Zmiany o ile się da to:

powiększenie troszkę wiatrołapu,

pomniejszenie łazienki na dole tak aby ściana była równa ze ścianą pomieszczenia gospodarczego- tym samym większa przestrzeń- hol

o ile to możliwe to przesunięcie ściany nośnej na dole , a chodzi m.in o to aby kominek przenieść i usytuować pośrodku między kuchnią a salonem

problemem może być wtedy komin na górze bo byłby w środku łazienki , na ale coś sie wymyśli

rezygnacja z wykuszu w to miejsce podwójne drzwi balkonowe

natomiast na górze przedłużenie dachu i zrobienie loggi tak jak to jest w projekcie DELIKATNY 131 b z muratora

http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=373

no a zrobienie podcieni i przedłużenie troszkę dachu to już by było extra

niewiem czy dobrze to wszystko napisałam , bo na razie jestm jeszcze laikiem w tych sprawach

CRAZY z utęskinieniem czekam na dalsze fotki !!!

pozdrawiam

AGA

• Odpowiedzi 934
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie.

My równiez jestesmy zainteresowani tym projektem ale w odbiciu lustrzanym.

Lecz zanim kupimy projekt chcielibysmy obejrzec ten dom w trakce budowy lub gotowy. Moze jest ktos kto buduje ten dom w poblizu nas [woj. sląskie] lub w województwach osciennych i byłby chetny do zaprezentowania go nam:D ? Będziemy wdzięczni.

Witam,

Widzę, że sympatyków tego projektu przybywa :D Bardzo mnie to cieszy! Wraz z narzeczonym poważnie zastanawiamy się nad kupnem tego projektu ponieważ spełnia nasze wymagania tj. praktyczność i prostota. Niestety jednak nie mieliśmy okazji widzieć jego realizacji poza zdjęciami od Crazy (dziękujemy :wink: ) i dlatego też z niecierpliwością czekamy na te bardziej aktualne. Pozdrawiamy :p

Witam wszystkich zainteresowanych Bryzą!

Właśnie kliknąłem enter przy zamówieniu tego projektu. Architekt obiecał, że jeszcze w tym roku adaptujemy ten projekt i złożymy gdzie trzeba. Mam nadzieję że do lata 2008 będą stały mury z dachem. Będzie to odbicie lustrzane. Oto zmiany w tym projekcie, które chcę wprowadzić:

- poszerzenie garażu na dwustanowiskowy tak aby szerokość całej elewacji wynosiła 16.5 m;

- powiększenie balkonu nad jadalnią;

- wydłużenie części spadu dachu od strony podwórza tak aby sięgał on do ok 1m metra nad ziemią co utworzy wiatę tylko nad garażem na szerokości około 3.5m;

- zmiana okna w sypialni na dole na okno balkonowe;

- przeniesienie kotłowni do garażu co utworzy wolne pomieszczenie na parterze z którego chcę zrobić garderobę i pralnię.

pozdrawiam i proszę o opinie.':roll:'

• 2 weeks później...
Gość crazy78

Sorki że tak długo się nie odzywałam, ale jakoś po rozpoczęciu roku szkolnego mnóstwo zajęć mam. Niestety nie mamy jeszcze nowszych zdjęć , bo na naszej budowie zastój :( Murarze owszem wymurowali już szczyty, ale dachu jak nie było tak nie ma, materiał jest , zapłacony nawet :) ale leży na placu i czeka, a że nasza ekipa ma również kilka innych budów to i my czekamy. Niby obiecane mamy że przykryją do zimy, ale sama nie wiem.W każdym razie będzie dach to zdjęcia też zamieszczę .

Bardzo się cieszę że nas przybywa. Będzie miło podyskutować o postępach w budowaniu naszych domków.

Na pewno dam ci znać Azahar

Pozdrawiam

Witam i zgłaszam się do fanclubu Bryzy chociaż dopiero przekonuję się do tego projektu juz jestem gotoey do kupna na 95% czekam na więcej opinii od Was jesli to możliwe. Czy pokoje na górze są w miarę duże i czy ściankę kolankową podnosicie?

Gość crazy78

hej !

Ściankę kolankową podnieśliśmy o jeden pustak, a jak będzie dach to będę mogła coś napisać o skosach ale nie wydaje mi się żeby przy tym projekcie to był duży problem ,kąt nachylenia dachu nie jest duży.

• 2 weeks później...

Cześć Wszystkim! my również jesteśmy już blisko kupna tego projektu. Zmiany, które chcemy wprowadzić, to powiększenie łazienki, poszerzenie schodów i baklonu oraz, jeżeli to możlie, zadaszenie tarasu. Co myślicie?

Ciekawa jestem jeszcze, czy kosztorys przygotowany przez mg projekt będzie miał odzwieciedlenie w rzeczywistości.

• 4 weeks później...

Witamy

Właśnie kupilismy ten projekt. Mamy nadzieje, ze z nadejsciem wiosny ruszymy z budową. Stwierdzilismy nie robic zadnych zmian w projekcie.

Mamy pytanie do autora postu czy zastosował stal fi16 jak w projeckie?Chciałbym wiedziec czy ilosc materiału w kosztorysie jest zgodna z rzeczywistoscią? Czy wylewał stopę i fundamenty jak w projekcie?

Oglądalismy zdjecia z budowy. Są extra, tez chcielibysmy byc na tym etapie :)

Mamy ogromna prrosbę: Czy moglibysmy obejrzec wasz domek bliżej wiosny? Jesli sie zgodzicie odpiszcie na [email protected]

Wszystkim bryzowiczom zyczymy wesołych świąt!!

• 3 weeks później...

Witam wszystkich Bryzowiczów i życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku :D

Własnie zakupiliśmy projekt Bryza (w wersji lustrzanej) i bardzo sie cieszę, że jest już ktoś kto go buduje - tutaj ukłon do crazy78 :wink:

Chcielibyśmy zacząć na wiosnę -ale z fachowcami bywa różnie, więc zobaczymy :-?

Wstępnie określiliśmy drobne zmiany tj.: piwnica pod garażem i tam piec na opał stały (bo niestety nie ma narazie gazu) no i jakieś tam przesunięcia ścianek działowych ale to jeszcze wyjdzie w trakcie.

Póki co czekamy cierpliwie na pozwolenie na budowę - a wtedy się zacznie.... :lol:

Witam wszystkich zainteresowanych projektem BRYZA. Mnie również sie ten projekt podoba i chyba sie na niego zdecyduję. Chciałbym zapytać, czy ktoś z województwa lubelskiego lub ościennego buduje ten dom, a jeśli tak, to czy zgodziłby się pokazać. Bardzo proszę o kontakt, z góry dziękuję i pozdrawiam. :D

Widzę, że grono zainteresowanych Bryzą rośnie. Cieszy mnie to. Ja już mam projekt po adaptacji. Jak wcześniej pisałem jest to odbicie lustrzane. Największą zmianą jaką dokonałem w zakupionym projekcie jest powiększenie garażu na dwustanowiskowy, a tym samym powiększenie pokoju nad garażem. Z części powiększonego pokoju nad garażem wygospodarowałem miejsce i zdecydowałem się zrobić drugi balkon, tzw. loggia. Dodatkowo powiększony garaż pozwolił na przeniesienie kotłowni właśnie do niego, co z kolei daje dodatkowe pomieszczenie na garderobę. Okno w sypialni na dole zmieniłem na balkonowe, czyli wydłużyłem je do podłogi. No i po namowach prawdopodobnie podniosę ścianę kolankową do wysokości około 100cm. Po zmianach długość budynku będzie wynosiła 16.8m. Ściany zewnętrzne buduję z porothermu gr. 30cm. Mam nadzieję, że po ociepleniu będzie ok. W zasadzie jak kupowałem projekt to byłem przekonany, że zmiany będą jedynie kosmetyczne, a tu masz.... Budowę rozpoczynam marzec/kwiecień. Co sądzicie o zmianach?

pozdrawiam.