mimona 30.12.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Witam po długich dyskusjach i obejrzeniu tysięcy projektów zdecydowaliśmy się na projekt Bryza bardzo cieszę się że jest to forum, gdyż pomogliście nam swoimi opiniami w podjęciu decyzji, który projekt wybrać. Mam jedno pytanie , ponieważ jeszcze jestem laikiem w tych sprawach : 1. Czy zmiany w projekcie np. podniesienie ściany kolankowej i i inne zmiany projektant robi gratis czy też są to opcje płatne? i oczywiście wielka prośba czy ktoś z Was buduje może ten domek w okolicach Bydgoszczy? Jeśli to możliwe to chętnie zobaczylibyśmy go na "żywo" pozdrawiam serdecznie Ciesze sie. Wybór jest bardzo dobry i zapewne będziecie zadowoleni. Ja niestety buduję na pograniczu małopolski i śląska. Co do twojego pytania o zmiany to zależy jakie. Podniesienie ścianki kolankowej jest platne, bo projektant musi przeliczyć całą powierzchnię domu, kubature itp. Są zmiany nieistotne np. powiesz że okna nie robisz i tego nawet nie trzeba zaznaczac w projekcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 30.12.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Witam bardzo serdecznie nowego Bryzowicza.Ja buduję na Dolnym Śląsku, jest to spora odległość. Jeżeli chodzi o zmiany w projekcie, to powiem , że jak nie są to zmiany w kubaturze domu to nie powinien brać opłat. Jak podnosisz ściankę kolankową to zmieniasz wszystko łącznie z dachem i za to już się płaci. Wszystko zależy od pracowni i od projektanta. Mimona nie ma problemu poczekam.Cieszy mnie , że prace postępują bardzo szybko. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 31.12.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Zdjęcia super.Bardzo dziękuję.Mam takie pytanko,? Co to jest za zbiornik i to urządzenie w kotłowni obok pieca u góry. Zbiornik koloru niebieskiego. Jeszcze raz serdeczne dzięki. W Nowym Roku . życzę Ci oraz rodzinie dużo zdrowia,wytrwałości w dążeniu do celu. Niech ten Nowy rok będzie lepszy od starego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 31.12.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Sokrates to zbiornik wyrównawczy, odpowietrzający i przelewowy do wody z kominka:) Ja również życzę wszystkiego dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 01.01.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.Dużo zdrowia oraz spełnienia marzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rexio4050 01.01.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Witaj Sokrates,Śledzę wasze poczynania od dłuższego czasu i efekt bardzo mi sie podoba. Więźba dachowa zachwyca, przyznaję że będę się wzorował. W marcu zaczynamy naszą Bryzę 2 i mam w związku z tym pytanie. Czym impregnowałeś więźbę (brak zielonego impregnatu więc domyślam się że czymś bezbarwnym) i jakim kolorem to pokryłeś. Szukamy z żoną czegoś co będzie pasowało do stolarki w kolorze złoty dąb. Może przeszedłeś już tę drogę i pomożesz radą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 01.01.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Witam. Jeżeli chodzi o więźbę dachową , to zamówiłem drzewo w tartaku takie jakie sobie życzyli panowie którzy robili dach. W tartaku było to drzewo zakonserwowane ciśnieniowo , i dlatego być morze nie widać koloru. Ale jak tylko drzewo było przywiezione to kolor jeszcze był. Jeżeli chodzi o drugie pytanie to nie wiem do czego się odnieść z tym złotym dębem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rexio4050 01.01.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Sokrates, dzięki za ekspresową odpowiedź. Przyznam że dałeś zagwozdkę, jeśli wszystko było ciśnieniowo impregnowane a po malowaniu nic nie widać to super. Myślałem że przy takim eksponowaniu ciężko będzie ukryć zielony impregnat jasną bejcą. Gdzieś w Muratorze widziałem jak całe widoczne drewno specjalnie nie było impregnowane no i cały czas tym się kierowałem. Wychodzi na to że dla pewności trzeba zwyczajnie kupić dechę i zrobić próby. No i jeszcze jedno pytanie, czy zwiększałeś wymiar krokwi? Oryginalnie jest 7x18 a ja zwiększam do 8x20. Zwiększam ze względu na wytrzymałość i ze względy na efekt wizualny. Twoja więźba służy za wzór, już dałem zdjęcie dekarzowi z wytycznymi. Absolutnie wspaniała, prostota i piękno. Długo szukałem czegoś takiego. Przepraszam że męczę pytaniami ale to często jedyna droga aby w czymś się upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 02.01.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Nie ma problemu , kto pyta nie błądzi. Ja również zwiększyłem wymiary krokwi . Prawie całe drewno ma większe wymiary. Jak będzie taka potrzeba to ci podam. Pozdrawiam. Mimona jak po sylwestrze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 02.01.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 No skratesie cóż..... kinder bal skończył się ok 21:) teraz mąż coś kombinuje żeby alarm bezprzewodowy zainstalować. Generalnie dziś będzie malowana sypialnia tj pokój na górze z balkonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 02.01.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Widzę , że nie odpuszczasz.Pogoda generalnie jest taka jaka jest.Pora roku bardziej wiosenna niż zimowa.Mam pytanko , masz zainstalowane czujniki na tlenek węgla. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 02.01.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Nie mam. Nie wiem czy to zrobimy. Jeśli tak to w przyszlości. Teraz piece są inne niż kiedyś. Nie ma już wywalonego okienka ze świeczką. Piec jest szczelnie wprowadzony do komina. I nie ma pieca w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 02.01.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Miałem tu na myśli bardziej kominek niż piec centralnego ogrzewania. Jaki kolor sypialni.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 02.01.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 nie, nie montowaliśmy czujnika. zrobie zdjęcie jak bedzie pomalowane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rexio4050 02.01.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Witaj Sokrates. Jeśli możesz to podaj proszę wymiary swojej więźby, mam na myśli przekroje. Poniżej podaję moje planowane, proszę podaj swoje odpowiedniki:1. Murłaty i płatwie 14x14cm2. Krokwie 8x20cm3. Jętki 5x18cm4. Deski do pełnego deskowania 2,5x12cmPozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 03.01.2012 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Witaj Sokrates. Jeśli możesz to podaj proszę wymiary swojej więźby, mam na myśli przekroje. Poniżej podaję moje planowane, proszę podaj swoje odpowiedniki: 1. Murłaty i płatwie 14x14cm 2. Krokwie 8x20cm 3. Jętki 5x18cm 4. Deski do pełnego deskowania 2,5x12cm Pozdrawiam, Rexio4050 więźbę zazwyczaj masz rozrysowana w projekcie.... z reguły się nie zmienia, no chyba że wydłuża:) Deski do deskowania zależą od ekipy jaka ci robi, ale też zazwyczaj mają określone rozmiary:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 03.01.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Jak tylko znajdę chwilę czasu to napiszę jakie mam przekroje drzewa na więźbę. Zastanawia mnie tylko dlaczego robisz pełne deskowanie. Mimona jak u Ciebie prace wykończeniowe. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 04.01.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 A no sypialnia pomalowana. Kolor super. Taki trochę jasny wrzosik. Widzę że ci się awatarek z miłym zwierzem pojawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 04.01.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Ktoś wyrzucił szczeniaka przed Świętami na ulicę to go przygarnąłem do domu. Szkoda psiaka.Co do sypialni to jak będziesz miała zdjęcia to wstaw. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 04.01.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 hah, super. Ja tez mam psa, którego tez mam w awatarze:) damulka w pełnej krasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts