Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt BRYZA pracownia MGPROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 934
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

sokratesie sypialnia stoi:) mąż ma dzis wolne więc trochę podgoni z robotą...no wiem wiem, zdjecie...ale wiesz przeciez że troche mi to zajmuje;) możesz swobodnie plagiatować łazienkę...jeśli tylko się podoba to się cieszę:)

co do łazienki, cieszę się że was przekonuje wielkość. Kabina 90x90. Plytki kashmire shenzo z paradyża:). Tak za wc mamy komin. Ale nasz pan od płytek robi bardzo ładne półeczki z płytek więc we wnece mamy półeczki a poniżej stanie może kosz wiklinowy na brudy:)?

Jeśli chcecie sebastian przesunąć komin to rozumiem że mimo wszystko będzie graniczył z łazienką, bo inaczej jak wentylacja? My komina nie przesuwaliśmy. Zaplanujcie dobrze. W kotłowni jest piec, wodomierz oraz pralka:). Przynajmniej u nas:)

Ogrodzenie....tez zaczynalismy od ogrodzenia:) jeszcze przód nam został

pozdrowienia

Edytowane przez mimona

my też poszerzylismy a doradzając najlepiej w ogóle tego nie robić. Jest to zupełnie zbędne. Po prostu lepiej zrobic większy otwór na schody.

Sokrates, a jak tam u was? zasypało was?:)

Mąż obrabia salon, schody i hol na gorze i dole. Łatwo nie jest....ale powiem wam że się bidulek urobi...w tym kurzu i pyle.... szok..ale cóż...trzeba to trzeba:)

No nie da się ukryć jest to trochę pracy.Tak jak piszesz pomysłów na taras są setki. Mój taras kosztował flaszkę. Fundamenty wykopałem z synem. Beton jak lałem pierwsze posadzki został kierowcy bo pobrał za dużo to wlał w taras i zarobił flachę. Mimona jak u Ciebie malowanie. Pozdrawiam.

Co do kosztów to ciężko powiedzieć. Wszystko zależy od tego czy masz kuchenke na gaz czy prad, czy piec na gaz czy węgiel czy ekogroszek, czy masz szambo czy kanalizacje i jaki jest koszt w twojej gminie ścieków.... i ile osób w rodzinie.:)

Sokrates malowanie idzie powoli tzn idzie bardzo dobrze ale aktualnie hol na gorze na dole i salon pochłaniaja dużo czasu. Dziś i jutro mąż skończy gruntować i będzie malowanie:). Pracy przy tym jest masa. Ale wybraliśmy już panele na góre dąb palony, na dół do pokoju pinia abruzja:) mozesz wygooglować:).

a teraz obiecane zdjęcia z sypiali na kórych mało co widać ale może ci się uda:)

https://lh4.googleusercontent.com/-lwtBRMP8wJM/TxsYGwv9UxI/AAAAAAAAELQ/3R6FZHrFGME/s576/DSC00584.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/-TfYmHeS2oRM/TxsYH2SI-bI/AAAAAAAAELc/NgYxEfVvSVk/s640/DSC00587.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/-hSUc4IuN7r0/TxsYHQN89TI/AAAAAAAAELU/u2l37pHgS_4/s640/DSC00586.jpg

to jest powiedzmy taki stłumiony wrzosik. Kolor bardzo przyjemny:)

Mimona praca na pewno jest ciężka , ale ciągle posuwacie się do przodu. Ja czekam z utęsknieniem na wiosnę. Co do kosztów utrzymania domu to tak jak już wypowiedzieli się przedmówcy wpływ ma na to bardzo wiele czynników. Na pewno będą one konkurencyjne do innych nośników ciepła , jeżeli ceny nie będą drastycznie rosły. Musicie tutaj wziąć pod uwagę również wygodę i czystość. Mimona jak będziesz miała jakieś fotki to wrzuć. Pozdrawiam.