sebastek09 16.01.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Mimona - fajna ta łazienka, i jak widzę nie taka malutka jak by się wydawała A ta kabina to 90x90 czy 100x100? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 17.01.2012 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 (edytowane) sokratesie sypialnia stoi:) mąż ma dzis wolne więc trochę podgoni z robotą...no wiem wiem, zdjecie...ale wiesz przeciez że troche mi to zajmuje;) możesz swobodnie plagiatować łazienkę...jeśli tylko się podoba to się cieszę co do łazienki, cieszę się że was przekonuje wielkość. Kabina 90x90. Plytki kashmire shenzo z paradyża:). Tak za wc mamy komin. Ale nasz pan od płytek robi bardzo ładne półeczki z płytek więc we wnece mamy półeczki a poniżej stanie może kosz wiklinowy na brudy:)? Jeśli chcecie sebastian przesunąć komin to rozumiem że mimo wszystko będzie graniczył z łazienką, bo inaczej jak wentylacja? My komina nie przesuwaliśmy. Zaplanujcie dobrze. W kotłowni jest piec, wodomierz oraz pralka:). Przynajmniej u nas:) Ogrodzenie....tez zaczynalismy od ogrodzenia:) jeszcze przód nam został pozdrowienia Edytowane 17 Stycznia 2012 przez mimona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 17.01.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Jeżeli chodzi o projekt to nie ma wielu problemów. Jedyne co trzeba się zastanowić to schody, które poszerzyłem. Ale trzeba to zrobić przed stropem u góry. Więźbę też zmieniłem. Mimona nie ma problemu poczekam. Łazienka naprawdę super. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzyta 17.01.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 my także poszerzyliśmy schody chyba na 100 cm, a co robicie z tą pustą przestrzenią przy schodach - da się powiększyć o nią pokój pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 18.01.2012 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 my też poszerzylismy a doradzając najlepiej w ogóle tego nie robić. Jest to zupełnie zbędne. Po prostu lepiej zrobic większy otwór na schody. Sokrates, a jak tam u was? zasypało was? Mąż obrabia salon, schody i hol na gorze i dole. Łatwo nie jest....ale powiem wam że się bidulek urobi...w tym kurzu i pyle.... szok..ale cóż...trzeba to trzeba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 18.01.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Nie u nas wczoraj trochę posypało, ale dzisiaj słonko świeci i śnieg zniknął tak że zimy nie ma. Powiem szczerze , współczuję mężowi nie jest to łatwa ani lekka praca. Co do schodów to te w projekcie byłyby za wąskie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 19.01.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 tak sobie obejrzalam jeszcze twoje zdjęcia sokrates i żaluje troche że nie wylaliśmy tarasu. Wylożyłoby się plytkami i byłby gotowy. a tak ciągle myślę z czego go zrobić...... i w jaki sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 19.01.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Mimona do tarasu musisz wykopać fundamenty tak głęboko jak pod dom. Ja tak zrobiłem. Dałem stal beton i gotowe. Nie pamiętam już czy masz schody do domu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 20.01.2012 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 nie mam schodów i nie planujemy. A taras chyba zrobimy ziemny wyłożony kamieniem albo kostka, albo drewniany. Fundamentów raczej juz nie będziemy robić. Już tyle kopać by sie nam nie chciało:). No zobaczymy. Póki co prowizorkę trzeba strzelić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 20.01.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 No nie da się ukryć jest to trochę pracy.Tak jak piszesz pomysłów na taras są setki. Mój taras kosztował flaszkę. Fundamenty wykopałem z synem. Beton jak lałem pierwsze posadzki został kierowcy bo pobrał za dużo to wlał w taras i zarobił flachę. Mimona jak u Ciebie malowanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia_N 22.01.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Czy ktoś z mieszkających już w Bryzie mógłby napisać, jakie są miesięczne koszty utrzymania domu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 22.01.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Muszę Cię zmartwić , ale ci co mieszkają w Bryzie rzadko już zaglądają na forum. Mimona jak malowanie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 23.01.2012 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Co do kosztów to ciężko powiedzieć. Wszystko zależy od tego czy masz kuchenke na gaz czy prad, czy piec na gaz czy węgiel czy ekogroszek, czy masz szambo czy kanalizacje i jaki jest koszt w twojej gminie ścieków.... i ile osób w rodzinie. Sokrates malowanie idzie powoli tzn idzie bardzo dobrze ale aktualnie hol na gorze na dole i salon pochłaniaja dużo czasu. Dziś i jutro mąż skończy gruntować i będzie malowanie:). Pracy przy tym jest masa. Ale wybraliśmy już panele na góre dąb palony, na dół do pokoju pinia abruzja:) mozesz wygooglować. a teraz obiecane zdjęcia z sypiali na kórych mało co widać ale może ci się uda:) https://lh4.googleusercontent.com/-lwtBRMP8wJM/TxsYGwv9UxI/AAAAAAAAELQ/3R6FZHrFGME/s576/DSC00584.jpg https://lh3.googleusercontent.com/-TfYmHeS2oRM/TxsYH2SI-bI/AAAAAAAAELc/NgYxEfVvSVk/s640/DSC00587.jpg https://lh5.googleusercontent.com/-hSUc4IuN7r0/TxsYHQN89TI/AAAAAAAAELU/u2l37pHgS_4/s640/DSC00586.jpg to jest powiedzmy taki stłumiony wrzosik. Kolor bardzo przyjemny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 24.01.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Mimona praca na pewno jest ciężka , ale ciągle posuwacie się do przodu. Ja czekam z utęsknieniem na wiosnę. Co do kosztów utrzymania domu to tak jak już wypowiedzieli się przedmówcy wpływ ma na to bardzo wiele czynników. Na pewno będą one konkurencyjne do innych nośników ciepła , jeżeli ceny nie będą drastycznie rosły. Musicie tutaj wziąć pod uwagę również wygodę i czystość. Mimona jak będziesz miała jakieś fotki to wrzuć. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 25.01.2012 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Na razie nie ma co fotografować. Salon i hole idą powoli. Taka dłubanina. Mąż ciągle gruntuje. A wiesz, trzeba pozabezpieczać podłogi, okna, schody, kominek żeby się unigruntem nie zachlapało. Ciągle nie wiem jaki kolor wybrać do salonu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 29.01.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Przy malowaniu pracy sporo. A jeszcze jest dobrze bo nie ma mebli. Zdecydowałaś jaki kolor. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 01.02.2012 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Witam Bryzowiczów. Mam pytanie odnosnie materiałów do budowy naszego pieknego domku. Czy zamawialiscie materialy wg. tego wykazu co jest w projekcie. Czy ilosc sie pokrywała. Konkretnie chodi mi o ściany konstrukcyjne i materiały na strop. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 01.02.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Jeżeli budujesz według projektu to bardzo zbliżone. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 01.02.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 dzieki za odpowiedz sokrates . Nic z konstrukcji nie zmieniałem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 02.02.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Nie wiem kiedy planujesz budowę , albo już zacząłeś. Jak będziesz kładł strop to pomyśl nad schodami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts