rafiks 02.02.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 a co z tymi schodami? chodzi ci o ich szerokosc?Chce zrobic drewniane ale jeszcze jestem przed stropem takze pomysle.Mam jeszcze pytanie odnosnie kominka. Robiłes moze z dgp? jak tak to jak masz rozprowadzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 03.02.2012 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Chodzi o otwór na górze , żeby dobrze rozplanować belki stropowe Terriwa. Planuję kominek ale nie jako kotłownia ale ozdoba do romantycznych kolacji przy świecach. Mimona co u Ciebie nie rozchorowaliście się przez te mrozy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 03.02.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 a właśnie mąż był chory z lekka i mial przerwę. Ale jutro znów rusza do boju. Postepów póki co w pracy brak:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 06.02.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Witam.mam pytanie odnosnie wysokosci kominów. Jak stosowalisci systemowwe to jakiej długosci i jak wysoko wychodza ponad kalenice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 06.02.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 U mnie na stronie 21 widać kominy bardzo dokładnie to sobie obejżyj jak to wygląda. Kominy mam systemowe z wentylacją. Mimona co u Ciebie jak idzie z gazem w te mrozy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 07.02.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 (edytowane) Mąż się zabrał wczoraj:). Kolory zakupione. Korytarz, hol w takim kolorze piaskowym natomiast salon....hm...jakby to rzec...widziałam tylko w świetle żarówki pomalowane za kaloryferem więc wyglądalo na taki jakby jaśniejszy groszek;).Gaz jest baaaardzo wygodny i baaaardzo drogi, ale co poradzic:). W kominku palić się nam nie chce za względu na wspomnianą zimnicę na polu. Generalnie piec był ustawiony na 8 st w pomieszczeniu od wczoraj daliśmy na 12-szaleństwo. Jak cos się bedzie ruszac dam znać. Na razie malowania c.d. Bylismy w ikei, chyba zakupimy tam lampy i meble dla dziecka do pokoju z seri mamut:). A, mamy wizualizację łazienki na górze. Płytki bedą paradyża vivida- białe, zielone i niebieska listwa:) wrzuce potem wizualzacje:). Panele mają dzis dojechac. Wanna na górę kupiona - cersanit virgo. Kibelek i bidet bedzie koło style, umywalka cersanit iryda:). Baterie z armatury seria brylant. Generalnie łazienka ma mieć plytki na podłodze i tam gdzie wanna kibelek i umywalka, reszta farba. Zimno jak diabli....brrrrr Edytowane 7 Lutego 2012 przez mimona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 07.02.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Widzę , że masz wszystko rozpracowane na perfekt. Ten kolor nie jest to kiwi. Możesz podać orientacyjnie zużycie gazu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 08.02.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 (edytowane) hah, nie jest to kiwi a nawet nie wiem jak sie zwie, gdyż malujemy kolorami z KABE, mają duuuzo kolorów a każdy opatrzony jest numerkiem. Co do gazu nie wiem ile zużyliśmy objetosciowo, ale cenowo 580zł za cały miesiąc grzania non stop ciepło przy nie paleniu w kominku oraz przy niezabudowanych kratkach kominowych, a wierz mi że tak wieje z kominów że hej. Edytowane 10 Lutego 2012 przez mimona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 09.02.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Mimona powiem , że spodziewałem się takiej kwoty. Tylko mam pytanko jaką utrzymywałaś temperaturę w domu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 10.02.2012 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 aaa, temp była miedzy 18 a 21 st:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 11.02.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Z czasem te kwoty będą trochę niższe , gdyż budynek jest jeszcze świeży nie wygrzany. Ale znowu ceny pójdą w górę. Mimona jaka jest koło ciebie zabudowa. Bo tak jak u Mnie to domy stoją porozrzucane dość luźno tak , że jak wiatr wieje to dmucha , że hej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 13.02.2012 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 zabudowa taka że sąsiad z lewej sąsiad z prawej, z tyłu wolne z przodu wolne:). Też wieje i to mocno,. Dokładnie jest jak mówisz. Budynek jest świeży. Nie ma mebli, nie mieszka sie, nie gotuje:). Potem będzie inaczej. Hol pomalowany. Wyszło bardzo ładnie. Kolor jest taki piaskowy. Taki piasek troszkę brudny gliną...coś takiego:). Nie mam zdjęcia i narazie nie bedę miała bo się rozchorowałam. Mam zapalenie gardla vel angina, zatoki mnie bola jak fiks! Mąż posprzątał sobie juz całą górę żeby klaść panele i zabronił wchodzic żeby mu nie nabrudzić. Dzis będzie malowal salon a potem zaczyna klaść panele na górze. A jak zima u was? U nas mroźno -20 brrrrrr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 13.02.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 U nas zima trochę odpuszcza. Ale za to pada śnieg. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Jak wyzdrowiejesz to pobaw się w fotografa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g.beata 13.02.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Witam! Często obserwuje wpisy na forum i chciałabym pokazać moje zdjęcia z budowy domu. Do projektu dodaliśmy piwnicę pod garażem, wstawiliśmy lukarnę nad wejściem oraz usunęliśmy balkon. Pozdrawiam http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ce3e349267c1f1f6.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastek09 13.02.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Świetne zdjęcia! Super ładna działeczka A w piwnicy co - kotłownia? Gdzie jest wejście do niej? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g.beata 14.02.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Piwnica przedzielona jest na dwa pomieszczenia. W jednym kotłownia w drugim gospodarcze. W garażu zamiast pomieszczenia gospodarczego jest zejście do piwnicy http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8aaadb6d1b07212c.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 14.02.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Pani g Beata super zdjęcia i ładny domek. Mam pytanko do forumowiczów Bryzy - czy mieliście problemy z mokrym kominem i jak temu zaradziliście. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 14.02.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 hah! mokry komin to normalna sprawa. my akurat mamy po pierwszw tzw koguta na dachu po drugie system kiminowy rondo plus, który ma odprowadzenie do kanalizacji. Mokry komi n był i będzie w ka żdym domu:). g.beata bardzo fajnie ci wyszła bryza. A działka super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 14.02.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 witam bryzowiczów. zastanawiam sie jakiej mocy kocioł gazowy zastosowac.jezeli macie ogrzewanie gazowe to prosze o podpowiedzi. ten kocioł co jest w projekcie to wydaje mi sie za duzej mocy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 15.02.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 u mnie kocioł jest ten http://www.termet.com.pl/pl/produkty/gazowe_kondensacyjne_kotly_co/jednofunkcyjne/Ecocondens_25_JF/ . spisuje się narazie bardzo dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts