Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt BRYZA pracownia MGPROJEKT

Recommended Posts

witam.drewniany strop.mi własnie układaja terive.ciekawy jestem jaki jest koszt takiego drenianego stropu.tez sie zastanawiałem ale było juz za pózno. jak to nie tajemnica to napisz ile cie kosztował. Pozdrawiam

musze podliczyc ile mnie kosztowały materiału, robocizna we własnym zakresie. Sprawdze przez weekend fakturki, to zaktualizuje dane.

• Odpowiedzi 934
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki. Wstawiłem jeszcze kilka zdjęć.

Tak strop mam drewniany. Jako, że mam ojca, który się zna na tym to poniosłem tylko koszty materiałów ( + kilka flasheczek i prowiant :-) )

Co do wykończenia:

- kafelki podłogi parter: korytarze + kuchnia ~ 3,4K pln

- salon podłoga + pokój gościnny: deski dąb ~ 3K pln

- łazienka parter: kafelki + osprzęt ~ 8,5K pln

- schody drewniane policzkowe ~ 5K pln

- kuchnia: meble + sprzet ~ 12K pln

- poddasze: podłogi - panele ~ 3,5K pln

- poddasze łazienka - na razie nie robię :/

- poddasze + parter - drzwi drewniane sosna ~ 6K pln

- poddasze + parter - farby - ? jeszcze nie wiem co małżonka wybierze

- poddasze + parter - kontakty/włączniki - ? jeszcze nie wiem...

- oprócz tego jeszcze tynk podkładowy na sciany zew. musze położyć - nie liczyłem jeszcze tego

- kafelki garaż + kotłownia - 0,9K pln

Po podliczeniu wyszło około 42,3K pln - materiały - bez robocizny

Ale z wykończeniem to zależy, kto co chce, w jakim standardzie itd. wiadomo

co to znaczy np 0,9K pln? co to jest to k?

u mnie się ciągle wykańcza. Brakło nam jednego panela w pokoju na dole, jak pech to pech. Dziś zrobimy listwy w pokoju na dole i może mąż zacznie ściany w ganku. Potem tylko kotłownia do czyszczenia i gruntowania. Byliśmy wczoraj w gigantycznym komisie meblowym na śląsku. Pozostaje nam zastanowić się co chcemy mieć, wymierzyć pokoje i jechać po meble.... heh.... nie takie proste to wszystko :). Posprzątałam łazienkę na górze:) nawet okno umyłam - szaleństwo. Postaram się zrobić jakieś zdjęcia:) niedługo wrzucę. A co u ciebie sokrates?

jan@zyta świetnie się patrzy na prawie taki sam dom:) inaczej rozwiązany:)

Mimona mam do Ciebie pytanko?. Jak masz rozwiązane okna w wykuszu. Fachowiec od okien mówi, że należy zmniejszyć otwory okien małych.Jest to spowodowane tym, że jak się ociepli budynek to styropian będzie zasłaniał okno. Jak masz gdzieś zdjęcia tej strony budynku to proszę podeślij. Pozdrawiam i dzięki.