rafwes 04.04.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 witam.drewniany strop.mi własnie układaja terive.ciekawy jestem jaki jest koszt takiego drenianego stropu.tez sie zastanawiałem ale było juz za pózno. jak to nie tajemnica to napisz ile cie kosztował. Pozdrawiam musze podliczyc ile mnie kosztowały materiału, robocizna we własnym zakresie. Sprawdze przez weekend fakturki, to zaktualizuje dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 05.04.2012 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Dzięki. Wstawiłem jeszcze kilka zdjęć. Tak strop mam drewniany. Jako, że mam ojca, który się zna na tym to poniosłem tylko koszty materiałów ( + kilka flasheczek i prowiant ) Co do wykończenia: - kafelki podłogi parter: korytarze + kuchnia ~ 3,4K pln - salon podłoga + pokój gościnny: deski dąb ~ 3K pln - łazienka parter: kafelki + osprzęt ~ 8,5K pln - schody drewniane policzkowe ~ 5K pln - kuchnia: meble + sprzet ~ 12K pln - poddasze: podłogi - panele ~ 3,5K pln - poddasze łazienka - na razie nie robię :/ - poddasze + parter - drzwi drewniane sosna ~ 6K pln - poddasze + parter - farby - ? jeszcze nie wiem co małżonka wybierze - poddasze + parter - kontakty/włączniki - ? jeszcze nie wiem... - oprócz tego jeszcze tynk podkładowy na sciany zew. musze położyć - nie liczyłem jeszcze tego - kafelki garaż + kotłownia - 0,9K pln Po podliczeniu wyszło około 42,3K pln - materiały - bez robocizny Ale z wykończeniem to zależy, kto co chce, w jakim standardzie itd. wiadomo co to znaczy np 0,9K pln? co to jest to k? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 05.04.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 witam.mam pytanko odnosnie okien.jakiej firmy kupiliscie?czy w wykuszu macie otwierane-uchylne czy na stałe nieotwierane.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 05.04.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 mam pytanie jeszcze odnosnie ilosci betonu na strop,wykusz,wience,podciagi oraz słupek .pamietacie moze ile zamawialiscie.pilne.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafwes 05.04.2012 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 k oznacza kilo czyli jak jest 3,5K to inaczej zapisując mam 3500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafwes 05.04.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 witam.mam pytanko odnosnie okien.jakiej firmy kupiliscie?czy w wykuszu macie otwierane-uchylne czy na stałe nieotwierane.pozdrawiam bracia kowalscyhttp://kowalscy.pl/ w wykuszu mam witryny stałe nieotwierane pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 07.04.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Wszystkim Bryzowiczom tym co budują i tym co się wahają zdrowych i spokojnych Świąt Wielkiej nocy oraz spełnienia marzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 08.04.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Wesołych świąt oraz mokrego dyngusa zyczy rafiks Szczecin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 14.04.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Mimona co tam u Ciebie słychać. Bryzowicze jak tam prace. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzyta 15.04.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 witam, my właśnie wylaliśmy podłogi - potem wykańczamy ściany, łazienki, piec itd pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 15.04.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Czy można prosić o kilka zdjęć z realizacji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 15.04.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Mimona co tam u Ciebie słychać. Bryzowicze jak tam prace. Pozdrawiam. u mnie zalany strop.Od jutra scianki kolankowe i szczyty.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzyta 15.04.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Czy można prosić o kilka zdjęć z realizacji. Pozdrawiam. zapraszam na bloga - sa tam aktualne fotki http://malla9.blogspot.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 16.04.2012 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 u mnie się ciągle wykańcza. Brakło nam jednego panela w pokoju na dole, jak pech to pech. Dziś zrobimy listwy w pokoju na dole i może mąż zacznie ściany w ganku. Potem tylko kotłownia do czyszczenia i gruntowania. Byliśmy wczoraj w gigantycznym komisie meblowym na śląsku. Pozostaje nam zastanowić się co chcemy mieć, wymierzyć pokoje i jechać po meble.... heh.... nie takie proste to wszystko . Posprzątałam łazienkę na górze:) nawet okno umyłam - szaleństwo. Postaram się zrobić jakieś zdjęcia:) niedługo wrzucę. A co u ciebie sokrates? jan@zyta świetnie się patrzy na prawie taki sam dom:) inaczej rozwiązany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 16.04.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Mimona nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Powiedz mi gdzie jest ten komis. Jak znajdziesz chwilę to wrzuć fotki. U mnie okna na pierwszą połowę lipca. Dalej zobaczymy. Jan@Zyta ile was kosztowała podłogówka z robocizną . Zdjęcia super. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 16.04.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Mimona nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Powiedz mi gdzie jest ten komis. Jak znajdziesz chwilę to wrzuć fotki. U mnie okna na pierwszą połowę lipca. Dalej zobaczymy. Jan@Zyta ile was kosztowała podłogówka z robocizną . Zdjęcia super. Pozdrawiam. to komis na śląsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 16.04.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Mimona czy mogłabyś uściślić odpowiedź. Bo na przykład Ruda Śląska ma 13 dzielnic, a to też Śląsk. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 20.04.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Witam bryzowiczów. Mam pytanie odnosnie wienca pod murłate nad wejsciem do domu.u mnie zrobili wieniec nad wejsciem i twierdza za im krokwie sie nie zmieszcza. jak to macie rozwiazane. jak opieraja sie krokwie nad wiatrołapem a jak nad kuchnia.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 21.04.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 U mnie na str.21 są zdjęcia z wiatrołapu , nie było żadnych problemów. Jak będziesz potrzebował więcej materiału napisz. Mimona co u Ciebie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 21.04.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Mimona mam do Ciebie pytanko?. Jak masz rozwiązane okna w wykuszu. Fachowiec od okien mówi, że należy zmniejszyć otwory okien małych.Jest to spowodowane tym, że jak się ociepli budynek to styropian będzie zasłaniał okno. Jak masz gdzieś zdjęcia tej strony budynku to proszę podeślij. Pozdrawiam i dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts