Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt BRYZA pracownia MGPROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 934
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wiec tak, co do krokwi u mnie tez nie pamietam żeby byl jakikolwiek problem.

co do okien w wykuszu

z tego co pamiętam są chyba troche zawężone ze względu na to aby dalo się dobrze wymurować boki. Wiesz że u mnie nie będzie styropianu więc nie mam tego problemu, natomiast ściana ma już 44 cm i tak to wygląda. Jak będę w domu to zmierzę otwór tego okna i dam znać.

Co do stolika w kuchni - moim zdaniem nie ma szans. Kuchnia jest naprawdę zbyt mala na stolik, natomiast miejsca roboczego (blat) jest wystarczająco. Jeśli jan@zyta myślisz o tym żeby coś przekąsić przy stoliczku w kuchni to raczej odpada. Stół będzie u nas za drzwiami w salonie więc nie widzę problemu, a jeśli masz zostawioną otwarta kuchnie ( u mnie zamknięta) to tym bardziej blisko. Chociaż ostatnio odwiedzila nas ciocia i koniecznie "widziałaby" taboreciki albo stoliczek w kuchni - może byście jakąś szafkę wyrzucili - rzekła.... hahahaha.

Mąż mój wspaniały fachowiec od wykończeń męczy się z kotłownią....łata, czyści....kończy. Ganek pomalowany. Kupiliśmy też kilka lamp w ikei do ganku, kotłowni, kuchni, łazienki góra, pokoju dziecka, holu. :) może wezmę dzień urlopu w tym tyg na sprzątanie to coś pstryknę i pokażę, póki co nie mam zdjęć:)

Edytowane przez mimona

witam, u nas też mówili o tym że styropian będzie zasłaniał okna w wykuszu, jednak później usłyszeliśmy opinie iż styropian należy przyciąć pod katem i nie będzie problemu. okien nie zmniejszaliśmy jak będziemy ocieplali to zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.

pozdrawiam

U mnie na str.21 są zdjęcia z wiatrołapu , nie było żadnych problemów. Jak będziesz potrzebował więcej materiału napisz. Mimona co u Ciebie pozdrawiam.

a jak masz zrobiony wieniec pod murłate od strony wiatrołapu.na zdjeciach nie widac.u mnie budowlancy zrobili taki jaki ten z stropem.potem rozebrali i powiedzieli ze jest bład w projekcie.zrobili nowy prosto nad wiatrołapem i zadaja kasy za dodatkowa robote.

• 2 weeks później...
no cóż, pracuje się, nie?! :) dziś mieli przyjśc panowie do tynkowania z zewnątrz. Nie wiem czy dotarli bo mąż szanowny nie dzwonił z informacją. Prace postepują. Kończymy malować garaż i pomieszczenie gospodarcze. Kupiliśmy lampy do całego domu, teraz kontakty i montaż. No i trzeba będzie coś posprzątać. A potem meble. Posadziłam parę krzewików i drzewek w ogrodzie. Moje 3 świerki dopadł chyba przędziorek i zastosowałam oprysk!!! Ale ogród jeszcze w gruzowisku. Posadziłam to wszystko w tyle, bo mamy jeszcze 2 hałdy ziemi do wyplantowania..... jestem już zmęczona przyznam szczerze tą budową.... mąż też.... no ale bliżej końca niż początku. A jak u was?

• 3 weeks później...

dla osób, które szykują się do budowy: w projekcie Bryzy 2 jest błąd, w stropie nad garażem podane są belki teriva 5,70m, podczas gdy muszą być 6m. Ja niestety zorientowałem się dopiero przy wkładaniu belek na budowie i musiałem wymieniać...

Poza tym jak na razie budowa idzie mi jak burza, zaczęte w maju, a we wtorek będzie już cały strop zalany :)

I jak na razie wszystko nam się bardzo podoba.

Pozdrawiam!

Witam Wszystkich:-)

My mamy już zalany strop. Jesteśmy na etacie "podlewaczy" (chociaż Panowie Budowlańcy też poczuwają się do obowiązku podlewania, mimo iż są na innej budowie). Za ok tydzień będą działać dalej. Fajnie, bo już można sobie wyobrazić gdzie będą pokoje na górze. My powiększyliśmy garaż, tzn dokładnie pomieszczenie gospodarcze i podniesiemy ściankę działową do ok 1,30 m i zlikwidujemy ściankę wewnętrzną.