janzyta 21.04.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 witam - cały czas męczy minie to aby w kuchni zmieścił się stolik - proszę napiszcie jakie macie rozwiązania u siebie - domyślam się ze stolik jest poza kuchnią - ale może ktoś jednak ma stolik w kuchni - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 21.04.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Nie spotkałem jeszcze na forum kuchni ze stolikiem. No ale możesz być tym pierwszym. Jest sporo rozwiązań. Nie jest to kuchnia duża. Zmieści niezbyt dużo zależy jakie meble zastosujecie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 23.04.2012 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 (edytowane) wiec tak, co do krokwi u mnie tez nie pamietam żeby byl jakikolwiek problem. co do okien w wykuszu z tego co pamiętam są chyba troche zawężone ze względu na to aby dalo się dobrze wymurować boki. Wiesz że u mnie nie będzie styropianu więc nie mam tego problemu, natomiast ściana ma już 44 cm i tak to wygląda. Jak będę w domu to zmierzę otwór tego okna i dam znać. Co do stolika w kuchni - moim zdaniem nie ma szans. Kuchnia jest naprawdę zbyt mala na stolik, natomiast miejsca roboczego (blat) jest wystarczająco. Jeśli jan@zyta myślisz o tym żeby coś przekąsić przy stoliczku w kuchni to raczej odpada. Stół będzie u nas za drzwiami w salonie więc nie widzę problemu, a jeśli masz zostawioną otwarta kuchnie ( u mnie zamknięta) to tym bardziej blisko. Chociaż ostatnio odwiedzila nas ciocia i koniecznie "widziałaby" taboreciki albo stoliczek w kuchni - może byście jakąś szafkę wyrzucili - rzekła.... hahahaha. Mąż mój wspaniały fachowiec od wykończeń męczy się z kotłownią....łata, czyści....kończy. Ganek pomalowany. Kupiliśmy też kilka lamp w ikei do ganku, kotłowni, kuchni, łazienki góra, pokoju dziecka, holu. może wezmę dzień urlopu w tym tyg na sprzątanie to coś pstryknę i pokażę, póki co nie mam zdjęć Edytowane 25 Kwietnia 2012 przez mimona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga i mariusz25 24.04.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 witam, u nas też mówili o tym że styropian będzie zasłaniał okna w wykuszu, jednak później usłyszeliśmy opinie iż styropian należy przyciąć pod katem i nie będzie problemu. okien nie zmniejszaliśmy jak będziemy ocieplali to zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 25.04.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 U mnie na str.21 są zdjęcia z wiatrołapu , nie było żadnych problemów. Jak będziesz potrzebował więcej materiału napisz. Mimona co u Ciebie pozdrawiam. a jak masz zrobiony wieniec pod murłate od strony wiatrołapu.na zdjeciach nie widac.u mnie budowlancy zrobili taki jaki ten z stropem.potem rozebrali i powiedzieli ze jest bład w projekcie.zrobili nowy prosto nad wiatrołapem i zadaja kasy za dodatkowa robote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 25.04.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 mam jeszcze pytanie odnosnie wentylacji w kuchni i łazience na górze.jak macie zrobiona z pustaków wentylacyjnych czy z rur pcv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 26.04.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 mam jeszcze pytanie odnosnie wentylacji w kuchni i łazience na górze.jak macie zrobiona z pustaków wentylacyjnych czy z rur pcv. kuchnia pustek i do kominka wentylacyjnego:), łazienka do kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 26.04.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Panowie budowlańcy dali ciała i tyle. Gdzie ich doświadczenie plus praktyka . Ale jak się nie myśli to trza płacić za braki w edukacji. Wentylację mam z ceramiki i w łazience i w kuchni. Jak tylko znajdę zdjęcie to wstawię. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 26.04.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 na str.21 bardzo ładnie to widać. Jest to zdjęcie z pustakami u góry. Widać kotwy i całą resztę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 08.05.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Halo Bryzowicze. Czyżby wam się łykend majowy przedłużył, taka cisza na forum. Mimona co u Ciebie jak prace przebiegają. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzyta 08.05.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 witam. faktycznie cisza na forum - wszyscy chyba ciężko pracowali przez łykend - tak jak my :)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 09.05.2012 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 no cóż, pracuje się, nie?! dziś mieli przyjśc panowie do tynkowania z zewnątrz. Nie wiem czy dotarli bo mąż szanowny nie dzwonił z informacją. Prace postepują. Kończymy malować garaż i pomieszczenie gospodarcze. Kupiliśmy lampy do całego domu, teraz kontakty i montaż. No i trzeba będzie coś posprzątać. A potem meble. Posadziłam parę krzewików i drzewek w ogrodzie. Moje 3 świerki dopadł chyba przędziorek i zastosowałam oprysk!!! Ale ogród jeszcze w gruzowisku. Posadziłam to wszystko w tyle, bo mamy jeszcze 2 hałdy ziemi do wyplantowania..... jestem już zmęczona przyznam szczerze tą budową.... mąż też.... no ale bliżej końca niż początku. A jak u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 09.05.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Tak jak już pisałem , czekam na okna pierwsza połowa lipca. Później instalacje.Masz jakieś fotki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 26.05.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Halo Bryzowicze . Co taka cisza na forum. Czyżby wakacje. Mimona co u Ciebie jak praca postępuje. Wrzuć jakieś fotki jak możesz. Mam pytanie do Bryzowiczów co do kosztów ocieplenia budynku plus elewacja. Ile to wynosi na dzień dzisiejszy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 31.05.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 roboty w toku. Dom wytynkowany co prawda na szaro narazie, ale kolor bedziemy kłaść w przyszlym roku. Wczoraj i dziś Pan podpina nam lampy i kontakty. Kilka mebli już kupionych, kilka zamówionych. Zamówione żaluzje i rolety, a teraz czeka mnie wieeeelkie sprzątanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnekj 02.06.2012 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 dla osób, które szykują się do budowy: w projekcie Bryzy 2 jest błąd, w stropie nad garażem podane są belki teriva 5,70m, podczas gdy muszą być 6m. Ja niestety zorientowałem się dopiero przy wkładaniu belek na budowie i musiałem wymieniać... Poza tym jak na razie budowa idzie mi jak burza, zaczęte w maju, a we wtorek będzie już cały strop zalany I jak na razie wszystko nam się bardzo podoba. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia_N 03.06.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 My przedwczoraj otrzymaliśmy pozwolenie na budowę, więc wkrótce zaczynamy budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis1 03.06.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Witam wszystkich Bryzowiczow!Ja tez zaczałem budowe w tym roku. Jestem na etapie ławy fundamentowej. Sokrates pozwolilem sobie podpatrzec zaawansowanie robot u Ciebie bo tez buduje blisko B-ca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 04.06.2012 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 no brawo! powodzenia wam życzę i stalowych nerwów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka4 04.06.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Witam Wszystkich:-) My mamy już zalany strop. Jesteśmy na etacie "podlewaczy" (chociaż Panowie Budowlańcy też poczuwają się do obowiązku podlewania, mimo iż są na innej budowie). Za ok tydzień będą działać dalej. Fajnie, bo już można sobie wyobrazić gdzie będą pokoje na górze. My powiększyliśmy garaż, tzn dokładnie pomieszczenie gospodarcze i podniesiemy ściankę działową do ok 1,30 m i zlikwidujemy ściankę wewnętrzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts