Sokrates15 06.08.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 No to moje gratulacje.Jeżeli chodzi o wątek wyżej , to kuchnia jest dla kobiet i to one powinny włączyć szare komórki , ale to żart. Nie spotkałem jeszcze zdjęć z wnętrza już zamieszkałego, Na początku ktoś tam wstawił ale już ich nie ma. Generalnie jak ktoś już zamieszkał to rzadko zagląda.Myślę , że dzisiaj to nie problem jak ją zagospodarować. Na pewno łatwiej jak się zobaczy gotową i jak to funkcjonuje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzyta 06.08.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 nasza kuchnia - meble będą pod wszystkimi ścianami i zakończy je barek na wysokość blatu -zamiast stołu o którym marzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 08.08.2012 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 (edytowane) jan@zyta super. Stół raczej z racji okna balkonowego w miejscu wykuszu rzeczywiscie by przeszkadzał. Barek rozumiem z lewej strony? Moja kuchnia jest zupełnie inna z racji tego że mamy drzwi, więc nawet zdjęcia jej nic by ci nie pomogły. aga i mariusz bo jowe bo bojowe ale na swoim:). Nie ma się co przejmować, dacie radę! Co prawda napewno jest to uciążliwe trochę ale zobaczycie jak będzie fajnie jak już uprzątniecie sobie . My aktualnie prosimy się panów żeby przyszli nam zrobić trochę kostki, tzn, wejście i taras. Edytowane 8 Sierpnia 2012 przez mimona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis1 08.08.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Sokrates....masz tu troche zdjec z wnetrza....wszak to nie moje ale mam je w ulubionych:)http://www.pijaki.fotosik.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 09.08.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Dzięki , ale nie ja o to pytałem. Kuchnia to dopiero na drugi rok. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnekj 09.08.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Dzięki wszystkim za odpowiedzi w sprawie kuchni. Rzeczywiście, jak na razie fotki dali tylko "pijaki" oraz ostatnio w dzienniku agalind: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?187255-Nasze-miejsce-na-ziemi-dziennik-budowy&p=5484358&viewfull=1#post5484358 Musimy sobie z żoną pomyśleć, a jak sami kiedyś zrobimy kuchnię to wrzucimy nasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastek09 13.08.2012 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Czy spośród osób zaawansowanych w budowie - Bryza/Bryza2, jest ktoś w stanie powiedzieć ile wydał na Stan Surowy Zamknięty? Ewentualnie z rozbiciem na materiał/robocizna? Byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.08.2012 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Dzięki wszystkim za odpowiedzi w sprawie kuchni. Rzeczywiście, jak na razie fotki dali tylko "pijaki" oraz ostatnio w dzienniku agalind: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?187255-Nasze-miejsce-na-ziemi-dziennik-budowy&p=5484358&viewfull=1#post5484358 Musimy sobie z żoną pomyśleć, a jak sami kiedyś zrobimy kuchnię to wrzucimy nasze Bardzo dawno nie zaglądałam, ale widzę, ze inni zaglądają do mnie;) Proszę tylko pamiętać, że nasz projekt był wzorowany na Bryzie i nie pamiętam już czy wymiary kuchni odpowiadają tej projektowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 14.08.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 sebastek09 nie wiem czy te kwoty Ci pomogą ale w moim przypadku to stan surowy zamknięty wyniósł : Materiały to 150 tyś złotych w tym są wszystkie media i przyłącza. Oprócz gazu wszystko w domu. Nie mam drzwi wejściowych. Robocizna to: murarze 35 tyś. złotych , plus dach 15 tyś. złotych. Razem to jest 200 tyś. złotych. Jest to kwota bez działki , sam budynek. Zdjęcia strona wcześniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastek09 14.08.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Na pewno pomogą, dziękuję Czy do przyłączy liczysz także kanalizację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 14.08.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Bardzo dawno nie zaglądałam, ale widzę, ze inni zaglądają do mnie;) Proszę tylko pamiętać, że nasz projekt był wzorowany na Bryzie i nie pamiętam już czy wymiary kuchni odpowiadają tej projektowej. Witam serdecznie.piękny domek.juz koncówka.u mnie dopiero po tynkach.pamietasz moze jakie warstwy dawali pod schody i podjazd do garazu.kostka ułozona na zageszczonym piachu czy wylewana była jakas płyta betonowa.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 15.08.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 sebastek09 jest w tym również kanalizacja. Jak koszty liczyłeś na więcej czy mniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastek09 15.08.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 No mniej więcej właśnie w tych granicach - 200tys. Zastanawiam sie gdzie mogą być słabe punkty, ale może być że się niektórych rzeczy nie uniknie. Bo np. znajomy buduje domek i przy fundamentach okazało się że grunt ma taki że musi go wybrać mnóstwo! Koszt zasypu piaskiem był taki, że praktycznie w ciut większej cenie ma piwnice pod całym domem :/ Nie chciał tego, a niemałe koszty mu doszły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.08.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Witam serdecznie.piękny domek.juz koncówka.u mnie dopiero po tynkach.pamietasz moze jakie warstwy dawali pod schody i podjazd do garazu.kostka ułozona na zageszczonym piachu czy wylewana była jakas płyta betonowa.pozdrawiam Dziekuję. Pod kostką wybraliśmy najpierw ok. 30cm ziemi a potem wrzuciliśmy rozdrobniony gruz i wszystko zostało zagęszczone. Na koniec podsypka i na to kostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 18.08.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Dziekuję. Pod kostką wybraliśmy najpierw ok. 30cm ziemi a potem wrzuciliśmy rozdrobniony gruz i wszystko zostało zagęszczone. Na koniec podsypka i na to kostka. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga i mariusz25 20.08.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 my na stan surowy otwarty wydaliśmy ok 160 tys. reszta czyli okna drzwi tynki przyłącza (oczyszczalnia, prąd, woda, kanalizacja w domu) ok 60 tys i mieszkamy. robocizna jest w tym wliczona za murarza tynki i płytkarzy resztę robiliśmy sami mamy wykończony tylko dół i to nie cały bo nie mamy schodów na górę a meble do kuchni niestety musieliśmy wstawić stare. na górze są media i tynki:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga i mariusz25 20.08.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 a jeżeli chodzi o pułapki to u nas wyszło to samo z piwnicą ziemi musieliśmy wybrać sporo ze względu na spadek na działce i żeby tego nie zasypywać piaskiem który jest strasznie drogi powiększyliśmy piwnice (teraz ok 70 m). teraz uważam że to była na prawdę najlepsza decyzja bo piwnica się przydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia_N 21.08.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 (edytowane) Zdjęcia naszej Bryzy, więcej http://www.naszabryza.mojabudowa.pl/ Edytowane 21 Sierpnia 2012 przez Andzia_N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastek09 21.08.2012 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 my na stan surowy otwarty wydaliśmy ok 160 tys. Dzięki bardzo za informację. Najważniejsze że już mieszkacie w swoim domku Powodzenia w wykończeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastek09 21.08.2012 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Andzia - pięknie domek pnie się do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts