Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt BRYZA pracownia MGPROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 934
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u nas powoli przeszlismy na zewnątrz. Panowie robia trochę kostki, a idzie im to dość powoli ponieważ robia to jako fuchę po pracy. No ale się nie spinamy. Niech robia byle zrobili. Kostkę mamy. Szary prostokącik z libetu, piccolo na schody i ozdubki w tarasie i akropol grafit na taras. Może jakoś to będzie. Obiecuje że wrzucę efekt końcowy, bo chyba bedę piała z zachwytu jak wejdę do domu po schodach a nie europalecie:)

Jan@zyta schody w moim przypadku to około 8 tyś . złotych w tej cenie trzy schodki do pokoju nad garażem. Prace wykończeniowe przesuwam na drugi rok. Wstawiłem teraz okna reszta od wiosny. Zdjęcia na jednej ze stron. Mimona jak widzę to nie dajesz za wygraną przesz do przodu. Pozdrawiam Bryzowiczów.

Szanowni Bryzowicze . Pytanie , które pragnę zadać brzmi : Jakiej firmy piece gazowe macie zainstalowane. Chodzi o kotły do ogrzewania. Instalator poleca Waisman lub Bosch. Co Wy na to. Pozdrawiam.

Aga i Mariusz25 jesteście już na swoim i to się liczy reszta pomału i będzie dobrze. Życzę zdrowia i powodzenia.

wanna zmieściła się ponieważ poszerzyliśmy łazienkę kosztem małego pokoju. łazienka miała po tynkach 1,46m a wanna ma 1,40m. takie rozwiązanie wydawała nam się najbardziej rozsądne gdyż nie wiemy kiedy będzie łazienka na górze a kąpanie dzieci w brodziku już przechodziłam i nie bardzo chciałam to kontynuować:yes:

Szanowni Bryzowicze . Pytanie , które pragnę zadać brzmi : Jakiej firmy piece gazowe macie zainstalowane. Chodzi o kotły do ogrzewania. Instalator poleca Waisman lub Bosch. Co Wy na to. Pozdrawiam.

Aga i Mariusz25 jesteście już na swoim i to się liczy reszta pomału i będzie dobrze. Życzę zdrowia i powodzenia.

ja kupiłem immergasa victrix 24 ,jednofunkcyjny .do tego zasobnik emaliowany 100 l i pogodówka. kupiłem w sklepie internetowym fuego.mieli super cene.pozdrawim

Bryzowicze!

Jak macie rozwiazany pion kanalizacyjny w kuchni i wentylacje? W projekcie jest sa wpuszczone w sciane. Moj kier.bud mowi ze to bubel bo nie powinno sie dawac w scianach konstrukcyjnych bo to osłabia sciane, a poza tym idzie przez wieniec na gorze i tez go osłabia....wszystko to wiaze sie z tym ze sciana moze pekac w przyszłosci. Co wy na to?

a ja mam pytanie o garaż - czy ocieplaliście w garażu ścianę przylegającą do części mieszkalnej? I może sufit w garażu też? I czy w związku z tym ogrzewacie garaż, czy nie? W projekcie (Bryza 2 - garaż dwustanowiskowy) są tam 2 duże grzejniki - jeśli brama garażowa się otworzy, to wyleci całe ciepło i te grzejniki będą musiały często bardzo mocno grzać (co trochę $ kosztuje) jeśli ma tam być normalna temperatura. Jak to robiliście?

Jeżeli chodzi o garaż , to na pewno musisz go ocieplić. Nie możesz w garażu utrzymywać temperatury wysokiej lecz około 10 st.c . Wyobraź sobie wyjazd z garażu gdzie masz około 20 st.c a na zewnątrz około minus 10. Dlatego musisz go ocieplić bo ściany mimo wszystko będą zimne. Ja jeszcze nie mam ocieplone ale tak zrobię. A i będę dawał styropian od dołu 5 cm , i od góry na posadzkę 5 cm. Pozdrawiam.