agus.z 21.01.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 sęk w tym, że chciałabym mieć pralnie na piętrze ale latem pewnie i tak bym znosiła pranie do ogródka, tak jak mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 21.01.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 agus.z - każdy robi swój domek jak mu pasuje i to jest najważniejsze Ja też urządzę pralnię na piętrze - bo latem wynieść na ogródek kosz z praniem nie jest problemem- a garderoba i łazienka są na górze i tam domownicy będą mieli przykaz zmieniać "brudną garderobę" a nie w salonie czy toalecie na dole. Poza tym ja na dole zamieniam łazienkę (zmniejszam ją sporo) z pomieszczeniem gospodarczym i nie robię miejsca na pralnię.A kotłownia będzie w piwnicy pod garażem. Balkonik można swoją drogą powiększyć tak jak to powiedział wcześniej Azahar. Ja tak właśnie chcę go zrobić - nie tyle co pranie może tam stwaiać (chociaż w razie takiej potrzeby...) ale żeby swobodnie sobie na nim stanąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 30.01.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Coś ten nasz wątek "ledwie ciągnie..." Clyde i crazy78 - wstawcie jakieś nowe fotki do swoich katalogów - z chęcia popatrzę... Azahar - jak tam sytuacja na froncie , doczekałeś się przewiezienia tych materiałów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 01.02.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Azahar - jak tam sytuacja na froncie , doczekałeś się przewiezienia tych materiałów ? Chyba trochę pomyliłam wątek i zapytanie nie było skierowane do Ciebie Azahar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azahar 02.02.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 No co tam bryzowicze? Tak ciężko pracujecie na budowach, że brakuje czasu na pisanie postów? Męczy mnie sprawa ewentualnego podniesienia sciany kolankowej.... Czy warto, czy zmieni się bryła itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 05.02.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Jak będzie ktoś zainteresowany to mogę podać ceny materiałów. Ceramika głównie. Kto startuje wiosną? Azahar a możesz podrzucić ilości materiałów które juz zakupiłeś- byłabym zainteresowana My też chcielibyśmy wystartować wiosną - ale czy sie uda? Narazie poszukujemy uparcie fachowców - którzy dadzą rozsądna cenę - bo jak narazie to sami naciągacze się zgłaszają - chętni Póki co czekamy na pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clyde_pol 06.02.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 ja budowalem z Ytong'a 40cm ... mam namiary na firme ktora sprowadza Ytong z Austrii i ceny ma dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 06.02.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 ja budowalem z Ytong'a 40cm ... mam namiary na firme ktora sprowadza Ytong z Austrii i ceny ma dobre A skąd te firma i jakie ceny - zdradzisz ? A zdjęcia nowe w Twoim katalogu będą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clyde_pol 09.02.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 jest niewielki update na stronie ... nie mialem czasu zeby robic wiecej zdjec wiec jest tylko kilka. generalnie mam juz wytynkowany pokoj na dole, salon ma zrobiona jedna sciane i po niedzieli tata zrobi reszte udanego weekendu clyde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 11.02.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Dzięki Clyde_pol za info i zrób więcej zdjęć ..... Miłej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarz 11.02.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Witam Również interesuje mnie ten projekt, z tym na razie tylko interesuje gdyż przymierzam się do kupienia działki. Natomiast zastanawia mnie jedno o jakiej kwocie kredytu muszę myśleć aby postawić ten domek w stanie surowym zamkniętym?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clyde_pol 11.02.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 200000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarz 12.02.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 200000 Kurcze i drugie, tyle aby sie wprowadzić albo przynajmniej połowę do koczowania na dywanie. Dzięki serdeczne za inf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 12.02.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Witam Szukam projektu i nie powiem, Bryza mnie nie zaskoczyla. Prostota i funkcjonalnosc. Tak sobie mysle clyde-pol czy nie moglbym do Ciebie na budowe podskoczyc. Nie mam tak daleko z Czestochowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clyde_pol 12.02.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 po wczesniejszym umowieniu nie widze problemu wiekszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 13.02.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 po wczesniejszym umowieniu nie widze problemu wiekszego Fajnie. Dogadam sie z grugą połówką kiedy byśmy mogli i wtedy zapytam Ciebie czy Ci też pasuje. tak coby Ci kłopotu nie robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarz 15.02.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 WitamZastanawia mnie wycena tego projektu w stan surowy. Kolega stwierdził, że stan surowy zamknięty to kwota 200tyś., wg projektu 120tyś, natomiast według kosztorysu w granicach 170tyś.Nie jeden stwierdza że wybudowanie domu 150 mkw w stan surowy nie przekroczy 200tyś. Jak to jest czy aż tyle można zaoszczędzić wykonując metodą gospodarcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clyde_pol 17.02.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 w kwestii wyjasnienia- ja buduje metoda gospodarcza.Wszystkie rzeczy ktore mam na budowie musialem sam sobie kupic wiec po zakonczeniu moze troche mi sie zwroci.Na budowie nieustatnnie pracuje moj tata a reszte budowlancow mam z polecenia.Robili to rzeczywiscie tanio w porownaniu z aktualnymi cenami na rynku.Cena ok.200k jest orientacyjna bo uwzglednia poniekad troche materialow ktore sa juz liczone jako wykonczeniowe ( 20 workow tynku i profile do sufitow) ale uogolniajac zamknalem sie w okolicach 200k. Najgorsze jest to ze nie mam jeszcze wody biezacej w domu (((. i nie wiadomo kiedy bede mial (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azahar 18.02.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Tak na szybko podaje ceny i ilości: pthporotherm 30p+w - 3120 szt po 5,40 złpthporotherm 25p+w - 300 szt. po 7,20 złpthporotherm 11,5 p+w - 660 szt. po 6,71złbloczek m6 - 1300szt po 3,05złstrop teriva - 7500robocizna 30000Dachówka ceramiczna - 20000kominy i wentylacja Schiedel - 7000okna velux 9szt. - 10000więźba 12000robocizna 15000 ceny brutto, pamiętajcie, że powiększałem budynek aż do szerokości elewacji 16,80m, poza tym nie wiem czy te ilości są właściwe, zobaczymy jak będzie stało. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarz 25.02.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A powiedzcie mi jedno: dlaczego dom parterowy wg wyceny projektanta jest droższy od piętrowego? Nawet jak weźmiemy po uwagę ten sam metraż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts