Sokrates15 28.10.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Gratuluję postępu w pracach. Widzę , że będziesz musiał doklejać suporeks w wąskich oknach w wykuszu. Ja też tak musiałem zrobić. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastek09 01.11.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 A ja mam takie pytanie odnośnie dachu - macie jakieś stopnie kominiarskie, albo wyjście na dach? Gdyby trzeba było w jakichś celach naprawczo-serwisowo-instalatorsko-konserwacyjnych wyjść na dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 01.11.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Prawie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Wyłaz kominiarski musisz mieć no i ławeczkę kominiarską. Przynajmniej przy kominie od kominka jak planujesz kominek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 05.11.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Halo Bryzowicze co za cisza na forum. Czyżby nikt nie budował tak wspaniałego domku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaKris 05.11.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Witam, zamierzam budować Bryzę 2. Zamierzam podnieść ścianę kolanową o 3 pustaki plus wieniec. W związku z tym dobrze zmienić również kąt nachylenia dachu ? Czy ktoś z was tak zrobił, jeśli tak to o ile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 06.11.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Witam. Ja też tak zrobiłem , tylko zanim to zrobisz musisz taką zmianę zgłosić panu , który będzie dostosowywał projekt do warunków zabudowy. Jest to istotna zmiana w konstrukcji budynku . Jak zgłosisz to on zrobi aneks do głównego projektu i Ci wszystko wyliczy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaKris 11.11.2012 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Czy ktoś z Was robił kuchnię zamkniętą ? Jak tak to proszę o zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 17.11.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 AsiaKris z tego co pamiętam to Mimona miała kuchnię zamkniętą ale dawno nie było jej na forum. Spróbujcie na priw. Ale te zdjęcia od niej , które widziałem to całkiem fajnie to wyszło. Na jakim etapie jesteście. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaKris 17.11.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Dzięki uprzejmości johnekj mieliśmy możliwość zobaczenia "na żywo" ich domu. Dzięki tej wizycie upewniliśmy się, że projekt który wybraliśmy spełnia nasze oczekiwania. Chociaż mąż uważa, że jest trochę za duży - o pomieszczenia nad garażem Co do kuchni - oglądając rzuty stwierdziłam, że chciałabym mieć kuchnię zamkniętą. Po wizycie zastanawiam się nad tym, bo kuchnia jest mała. Nie mam dobrej wyobraźni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amich1 17.11.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Dzięki uprzejmości johnekj mieliśmy możliwość zobaczenia "na żywo" ich domu. Dzięki tej wizycie upewniliśmy się, że projekt który wybraliśmy spełnia nasze oczekiwania. Chociaż mąż uważa, że jest trochę za duży - o pomieszczenia nad garażem Co do kuchni - oglądając rzuty stwierdziłam, że chciałabym mieć kuchnię zamkniętą. Po wizycie zastanawiam się nad tym, bo kuchnia jest mała. Nie mam dobrej wyobraźni My jesteśmy na etapie zamawiania projektu Tak samo jak Wy mieliśmy dzisiaj okazję zobaczyć na żywo dom johnkej za co bardzo dziękujemy , również uważamy, że ten projekt jest dla nas I podobnie jak Wy oglądając rzuty byliśmy zdecydowani na zamknięcie kuchni, a po obejrzeniu na żywo mamy ten sam dylemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnekj 17.11.2012 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 chyba musicie poczekać aż skończymy naszą otwartą kuchnię i przyjedziecie jeszcze raz zobaczyć jak się sprawuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis1 18.11.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Witam!!Ja zamknalem w tym roku budowe na stanie zero. Od przyszlego roku ruszam ze scianami. Pytanko do Bryzowiczów: Jakie kominy stawialiscie u siebie...z cegły czy z gotowych elementow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnekj 18.11.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 ja z cegły, a ponad dachem z cegły klinkierowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 19.11.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Witam. Mój komin jest systemowy z wentylacją. Ponad dachem klinkierówka pełna. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 02.12.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Halo Bryzowicze . Mam pytanko do budujących ten domek ? Proszę o rady w sprawie ocieplenia poddasza , na co zwracać uwagę , jak to możliwe to morze macie fotki to bardzo bym prosił. Jeszcze raz pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 05.12.2012 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Halo Bryzowicze . Mam pytanko do budujących ten domek ? Proszę o rady w sprawie ocieplenia poddasza , na co zwracać uwagę , jak to możliwe to morze macie fotki to bardzo bym prosił. Jeszcze raz pozdrawiam. witam.ja ocieplałem wełna 18 schwenk 0.39 lambda miedzy krokwie plus 5 na krokwie.połozony stelaz i na stelazu folia alu paroizolacyjna z ekranem.w trakcie kładzenia zwróc uwage zeby lezała równo miedzy krokwiami.nie moze byc pozaginana bo traci swoje własciwosci.wełne kładłem sam,pomału i dokładnie.zaczół sie sezon grzewczy czekam nA RACHUNEK za gaz.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 07.12.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Dzięki za odpowiedź . Jak dostaniesz rachunek za gaz to się pochwal jak to nie tajemnica. Możesz na priwa. A jak inni Bryzowicze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 25.12.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Wszystkim Bryzowiczom zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia oraz ukończenia budowy domku. A w Nowym Roku samych sukcesów tych prywatnych i tych zawwodowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 22.01.2013 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 rachunek za grudzien 520 zł.miałem nie wykonczone poddasze ,lezała tylko wełna.zmieniłem krzywa grzewcza.jak narazie zuzycie gazu to 1/3 tego co w grudniu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sokrates15 23.01.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Dzięki za odpowiedź. Powiem szczerze , że spodziewałem się więcej. Z tą krzywą grzewczą to o co chodzi . Czyżby ustawienia fabryczne były zawyżane. Pozdrawiam . Jak inni bryzowicze . Nikt nie buduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts