Azahar 26.02.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_miru 09.03.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Witam ponownie Trochę czasu minęło ale zebrałem kilka zdjęć z budowy http://picasaweb.google.pl/mlyskanowski Porządek może nie jest chronologiczny ale niestety brak czasu na poprawki. Jak widać zmian w projekcie jest sporo Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azahar 10.03.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witam! Gratuluje i zazdroszcze etapu w którym się znajdujesz z budową. Jeśli dobrze widzę, to zmieniłeś wysokość poziomu garażu i zrównałeś ją z częścią mieszkalną. Możesz wyjaśnić jaki był w tym cel? Interesuje mnie też czy zmieniałeś wysokość ściany kolankowej w części mieszkalnej budynku (jeśli tak to o ile). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_miru 10.03.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witam Zmian jest dużo więcej , co do celu podniesienia poziomu podłogi w garażu to czyste wygodnictwo i jak to powiedział majster "w razie W" będzie opcja pomieszczenia mieszkalnego. Ściana kolankowa ma na części mieszkalnej około 80cm. Różnicę w uzyskanej przestrzeni dość dobrze widać porównując zdjęcia od wewnątrz strychu i części mieszkalnej ale jak zawsze coś za coś... PozdrawiamMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azahar 10.03.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 No właśnie to zwróciło moją uwagę. Idealnie na zdjęciach widać różnicę ściany kolankowej nad garażem i w części mieszkalnej. Ja chcę ją podnieść nad garażem i w części mieszkalnej do 1m ale jednocześnie chcę zachować różnicę poziomów. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Młody666 29.03.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Witam ) jestem bardzo zainteresowany projektem "bryza" jednak mam pewne wątpliwości , nie wiem czy będzie to mój dobry wybór, dlatego mam prośbę do osób, które już w Bryzie mieszkają lub mają ten dom w stanie surowym - zamkniętym. Czy moglibyście dodać kilka zdjęć wyglądu tego domu na e-mail [email protected] lub na forum, byłbym bardzo wdzięczny ) Zdjęcia są ale dziwnie się na nich Bryza prezentuje... tak poza tym jakie są koszty budowy tego domu? ponad 300tyś? z góry dzięki, pozdrawiam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azahar 29.03.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 ponad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Młody666 29.03.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 ponad tak właśnie liczyłem, hmm dodatkowo jeśli wybiorę ten projekt zamierzam powiększyć przede wszystkim garaż, tak żeby miał te 30m a Ty budowałeś Bryze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azahar 29.03.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Buduje. Wlasnie zalewam ławe fundamentową. Garaż powiększyłem na dwustanowiskowy. Teraz szerokość elewacji frontowej wynosi 16,80m. Wiadomo ze koszty zaleza od wielu czynnikow: materiały, robocizna. itd. Nie da się chyba wyliczyć ile będzie kosztował budynek z wykończeniem. Tym bardziej, że ceny non-stop się zmieniają (oczywiście rosną). Ale jestem pewny, że 300 to za mało. PZD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania-bryza 20.04.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Od jakiegoś czasu szukam projektu, który spełniłby w miarę wszystkie marzenia o własnym domu.Powiem szczerze ,że mam już mętlik w głowie. Na dłużej zatrzymałam się na mg-Bryza. Bardzo podoba mi sie ten projekt, jest prosty,a jednocześnie funcjonalny( no może z małymi poprawkami).Śledziłam wypowiedzi na forum.Z reguły wszyscy są już w trakcie budowy.Ogłądałam fotki( zazdroszę ,że niektórzy juz są bliżej końca). Interesuje mnie jaka jest średnia cena za metr kwadratowy tego domu budowanego z porothermu.Oraz czy jest już ktoś kto zamieszkał w swoim domku i może napisać kilka słów na temat funkcjonalności tegoż. Pozdrawiam tymczasem wszyskim chcących mieć własne gniazdko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azahar 20.04.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Ja bym liczył na gotowo około 3000zł/m2. Projekt jest chyba troche za świeży żeby już ktoś mieszkal. Miru daj jakies nowe fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania-bryza 20.04.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 dzięki, a jak to oblicza się , mnożymy przez powierzchnię całkowitą czy tylko użytkową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania-bryza 20.04.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 i jeszcze jedno,.czy większość z Was buduje systemem gospodarczym czy budowa zlecona jest jednej firmie? i jak to się przekłada na cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania-bryza 20.04.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 sorki, doczytałam dokładnie wpisy na forum i ostatni mój wpis trochę się wyjaśnił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania-bryza 20.04.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Ja zamierzam kupić projekt jesienią i przez zimę załatwić potrzebne papiery i ruszyć wiosną 2009r. Mam jednak mnóstwo wątpliwości, przy gospodarce jaką mamy w kraju i cenach rosnących nieustannie, obawiam się,że nawet zapas który musi być , może nie wystarczyć. Ludzie budować , czy nie!!!!!!!! Macie już jakieś doświadczenie. Ci którzy już mieszkają , mówią buduj, ale ci co zaczęli ,nie zawsze są tak optymistyczne nastawieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azahar 20.04.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Jak nie zaczniesz to nie wybudujesz. Przynajmniej ziemie kup teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebaleo 20.04.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Witamy wszystkich!!! projekt już wybrany Bryza czekamy na warunki zabudowy potem do projektanta długa droga przed Nami ale trzeba stawić czoła step by step Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania-bryza 21.04.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Działkę mamy już ogrodzoną , prąd i woda już są.Trochę gruzu i piachu już też jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamek i Anula 04.05.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Witamy serdecznie! My również budujemy "Bryzę". Budowę rozpoczęliśmy 25 marca w okolicach Poznania. Chętnie wymienimy poglądy, opinie i pogadamy o zmianach jakie zastosowaliśmy. My w naszym projekcie nie zminialiśmy zbyt wiele. Poszerzyliśmy garaż o 1 m i zmieniliśmy wejście do sypialni na dole.( zależało nam na osobnym niezależnym wejściu z holu, a nie jak w projekcie z salonu). Obecnie jesteśmy na etapie zalewania stropu. Zastanawiamy się nad deskowaniem dachu i zastosowaniem innego niż gaz sposobu ogrzewania zachowując przy tym ekologiczne normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malawojna 12.05.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Witam wszystkich. Jesteśmy kolejną rodziną która, zamierza zamieszkać w Bryzie. Postanowiliśmy wraz ze znajomymi wybudować bliźniaka z dwóch Bryz. Nasza to Bryza L. Budujemy pod Warszawą. Jesteśmy na etapie odbierania papierków potrzebnych do pozwolenia na budowę. Plany są ambitne - chcemy zacząć w lipcu oczywiście z pozwoleniem. Zmiany zmiany zmiany- były raczej kosmetyczne. Bryła zostaje taka sama AAAAAAAA zapomniałam napisać że jest nas troje - rodzice i sześciolatek. Nasi znajomi mają zamiar zamieszkać w układzie 2+1 plus rodzice gospodarza ( mają super adaptacje domu). A co do naszych zmian - jak wspominałam bryła pozostaje taka sama. Zmieniliśmy trochę wnętrze. Jak tylko nauczę sie wstawiać szkice - zaraz pokaże nasz. Jak na razie idziemy do celu prosta droga oby tak dalej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts