Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt BRYZA pracownia MGPROJEKT

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 934
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam!

Gratuluje i zazdroszcze etapu w którym się znajdujesz z budową. Jeśli dobrze widzę, to zmieniłeś wysokość poziomu garażu i zrównałeś ją z częścią mieszkalną. Możesz wyjaśnić jaki był w tym cel? Interesuje mnie też czy zmieniałeś wysokość ściany kolankowej w części mieszkalnej budynku (jeśli tak to o ile).

pozdrawiam

Witam

Zmian jest dużo więcej , co do celu podniesienia poziomu podłogi w garażu to czyste wygodnictwo i jak to powiedział majster "w razie W" będzie opcja pomieszczenia mieszkalnego. Ściana kolankowa ma na części mieszkalnej około 80cm. Różnicę w uzyskanej przestrzeni dość dobrze widać porównując zdjęcia od wewnątrz strychu i części mieszkalnej ale jak zawsze coś za coś...

Pozdrawiam

Mirek

• 3 weeks później...

Witam :))

jestem bardzo zainteresowany projektem "bryza" jednak mam pewne wątpliwości , nie wiem czy będzie to mój dobry wybór, dlatego mam prośbę do osób, które już w Bryzie mieszkają lub mają ten dom w stanie surowym - zamkniętym.

Czy moglibyście dodać kilka zdjęć wyglądu tego domu na e-mail [email protected] lub na forum, byłbym bardzo wdzięczny :)) Zdjęcia są ale dziwnie się na nich Bryza prezentuje...

tak poza tym jakie są koszty budowy tego domu? ponad 300tyś?

z góry dzięki, pozdrawiam :))

Buduje. Wlasnie zalewam ławe fundamentową. Garaż powiększyłem na dwustanowiskowy. Teraz szerokość elewacji frontowej wynosi 16,80m. Wiadomo ze koszty zaleza od wielu czynnikow: materiały, robocizna. itd. Nie da się chyba wyliczyć ile będzie kosztował budynek z wykończeniem. Tym bardziej, że ceny non-stop się zmieniają (oczywiście rosną). Ale jestem pewny, że 300 to za mało. PZD.

• 3 weeks później...
Od jakiegoś czasu szukam projektu, który spełniłby w miarę wszystkie marzenia o własnym domu.Powiem szczerze ,że mam już mętlik w głowie. Na dłużej zatrzymałam się na mg-Bryza. Bardzo podoba mi sie ten projekt, jest prosty,a jednocześnie funcjonalny( no może z małymi poprawkami).Śledziłam wypowiedzi na forum.Z reguły wszyscy są już w trakcie budowy.Ogłądałam fotki( zazdroszę ,że niektórzy juz są bliżej końca). Interesuje mnie jaka jest średnia cena za metr kwadratowy tego domu budowanego z porothermu.Oraz czy jest już ktoś kto zamieszkał w swoim domku i może napisać kilka słów na temat funkcjonalności tegoż. Pozdrawiam tymczasem wszyskim chcących mieć własne gniazdko.

Ja zamierzam kupić projekt jesienią i przez zimę załatwić potrzebne papiery i ruszyć wiosną 2009r. Mam jednak mnóstwo wątpliwości, przy gospodarce jaką mamy w kraju i cenach rosnących nieustannie, obawiam się,że nawet zapas który musi być , może nie wystarczyć. Ludzie budować , czy nie!!!!!!!! :roll: Macie już jakieś doświadczenie. Ci którzy już mieszkają , mówią buduj, ale ci co zaczęli ,nie zawsze są tak optymistyczne nastawieni. :o

• 2 weeks później...
Witamy serdecznie! My również budujemy "Bryzę". Budowę rozpoczęliśmy 25 marca w okolicach Poznania. Chętnie wymienimy poglądy, opinie i pogadamy o zmianach jakie zastosowaliśmy. My w naszym projekcie nie zminialiśmy zbyt wiele. Poszerzyliśmy garaż o 1 m i zmieniliśmy wejście do sypialni na dole.( zależało nam na osobnym niezależnym wejściu z holu, a nie jak w projekcie z salonu). Obecnie jesteśmy na etapie zalewania stropu. Zastanawiamy się nad deskowaniem dachu i zastosowaniem innego niż gaz sposobu ogrzewania zachowując przy tym ekologiczne normy.

Witam wszystkich.

Jesteśmy kolejną rodziną która, zamierza zamieszkać w Bryzie.

Postanowiliśmy wraz ze znajomymi wybudować bliźniaka z dwóch Bryz.

Nasza to Bryza L.

Budujemy pod Warszawą.

Jesteśmy na etapie odbierania papierków potrzebnych do pozwolenia na budowę.

Plany są ambitne - chcemy zacząć w lipcu oczywiście z pozwoleniem. ;-)

Zmiany zmiany zmiany- były raczej kosmetyczne.

Bryła zostaje taka sama

AAAAAAAA zapomniałam napisać że jest nas troje - rodzice i sześciolatek.

Nasi znajomi mają zamiar zamieszkać w układzie 2+1 plus rodzice gospodarza ( mają super adaptacje domu).

A co do naszych zmian - jak wspominałam bryła pozostaje taka sama.

Zmieniliśmy trochę wnętrze.

Jak tylko nauczę sie wstawiać szkice - zaraz pokaże nasz.

Jak na razie idziemy do celu prosta droga oby tak dalej

pozdrawiam