bo-war 13.05.2008 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 A witamy witamy malawojna w gronie Bryzowiczów Bo im więcej Bryzowiczów tym lepiej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malawojna 13.05.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Hey hey, Czy ktoś z Was buduje może bryzę w okolicach woj mazowieckiego, śląskiego, lubelskiego?Chętnie bym się wprosiła na oględziny. Jestem dziś z b. szczęśliwa, załatwiliśmy warunki wody i prądu w 3 tygodnie jeszcze 3 inne świstki i kopiemyyyyyyy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glonekjar 14.05.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 witajcie ! po dlugiej walce z biurokracją w końcu ruszyliśmy z budową tj 7 04 . Stoi już dół i ścianki dzialowe. Czekamy na strop ale zastanawiamy się czy robic teriwa jak w projekcie czy lany .podobno teriwa peka. Wprowadziliśmy małe zmiany powiększylismy wykusz zmieniliśmy wejście do kotlowni i uklad pokoju i lazienki.Mam pytanie do Clyde pol jakie robil schody czy betonowe nie zajmują zbyt duzo miejsca?i ta spizarka bo zastanawiam się czy ją robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Młody666 14.05.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 No Witam ) jak tam budowa azahar? masz już jakieś klocki? chętnie bym zobaczył domek, jak to wygląda bo jest dużo podobnych domów, jednak zawierają jakieś jaskółki itepe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania-tom 10.06.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witam wszystkich Bryzowiczow. Maławojna o Nas pisala bedziemy sasiadami Dzis moja przyszla sasiadka zlozyla projekt w gminie do pozwolenia na budowe nie moge sie doczekac kiedy zaczniemy budowe. Zmiany wewnatrz mamy spore w elewacja tez sie zmienila, niestety nie potrafie wklejac szkicow chyba ze ktos mi podpowie jak to zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matkaaw 11.06.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Będziesz się opalał - trzymam kciuki ... Clyde a gdzie się budujesz - może w okolicach Olsztyna ?? no niestety nie Pewnie nie - bo ja też przejrzałam milion projektów i jak czytałam o nich na forum to zawsze jakoś jak projekt wpadł mi w oko - to dom budował się gdzieś na południu Polski jakbyś zgadła A zaprojektowałeś jakieś zmiany ścian działowych - czy zgodnie z projektem lecicie? jedyne co zmieniamy to drzwi do pokoju na dole - dajemy je zaraz przy drzwiach na taras - generalnie jest bardzo malo miejsca na obudowe kominka wiec zadecydowalismy z zona ze tak bedzie lepiej. Fajnie pogadać z kimś - kto już tyle zrobił Pamiętasz jak ze stalą szło - ile tego i jakie? ja mialem zdecydowanie wiecej niz w projekcie ale mialem jeszcze robione sciagi krzyzowe przez caly dom wiec dlatego tez tego tyle poszlo. uwazajcie na blad w wiezbie i wykazie murłat oraz ilosci okien dachowych - musialem im to zglosic do poprawy.Oprocz tego ciesla stwierdzil ze ta wiezba jest jakas taka slaba i dal jetki z obydwu stron krokwii i belki przez caly dom. [/b] mam też problem z dachem. Mój konstruktor ma wiele zastrzeżeń. Budowałeś z drewna C35 tak jak jest w opisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azahar 14.06.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 No witam. Sorki za milczenie. Ale wiecie - milion zajęć na raz. No Witam ) jak tam budowa azahar? masz już jakieś klocki? chętnie bym zobaczył domek, jak to wygląda bo jest dużo podobnych domów, jednak zawierają jakieś jaskółki itepe pozdrawiam co do ogladania to nie ma problemu. W tej sprawie pisz na adres [email protected]. Obecnie kladziemy dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia81 25.07.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Witam wszystkich. Właśnie kupujemy działkę pod Warszawą i będziemy budowac Bryze. Projekt znalazłam przez przypadek po obejżeniu milinonów domków. Bardzo mi się spodobała prosta bryła budynku i jego funkconalnośc. Ciesze się że mogłam podejżec proces budowy Waszych domów. Jeszcze nie zdecydowaliśmy się z czego mamy budowac, więc jestem otwarta na pomysły. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azahar 27.07.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 W takim razie gratuluje wyboru projektu i życzę powodzenia w budowie. Ja już konczę elektryke, okna już są. W sierpniu planuję tynki wewnętrzne i rozpocząć hudro, tak żeby z końcem września zrobić wylewki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia81 28.07.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Czytam i czytam Wasze wypowiedzi ale czy ktoś mi powie z czego budować najlepiej. Zastanawiałam się nad protermą, z yutonga też ludziska budują. A co myślicie o gazobetonie czyli suporeksie (jest polecany w kosztorysie). Dużo tego wszystkiego na rynku kiedyś była cegła i wszystko było jasne a teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azahar 30.07.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Teraz też jest cegła. I wszystko jasne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia81 02.08.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 No tak cegła jest Tylko kto teraz buduje dom z cegły???? Strasznie dużo towaru by poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teba79 03.08.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 jestem teraz na etapie więżby własnie wczoraj została zakończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia81 04.08.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 teba79 a z czego budowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azahar 05.08.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Cegła w sensie ceramika (POROTHERM). Jestem na etapie tynkow wewnetrznych i sufitów podwieszanych. Elektryka skonczona. Ale powiem Wam, że ta Bryza nie taka mała wyszła jak by się wcześniej wydawało... Szczególnie po podniesieniu ściany kolankowej i powiększeniu garażu do 5.5m. pzd. all bryzowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia81 07.08.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 My też będziemy podnosić ścianę kolankową i powiększymy garaż o jakieś 2,5 m a może trochę więcej. Myślę też o przeniesieniu kotłowni do pomieszczenia za garażem. Wydaje mi się to bardziej praktyczne, a w przejściu z garażu do domu pomieszczenie gospodarcze (mop, wiaderko, pralnia itp.) Chciałam też zmienić trochę ścianę łazienka- pokój, ale to jeszcze przemyśle. Mam pytanie na jakie ogrzewanie się zdecydowaliście????? Bo ja chyba zostanę przy piecu c.o trójstopniowego spalania. Co prawda jest jest to "brudne" ogrzewanie (węgiel, drewno) ale chyba jednak zawsze najtańsze. Obecnie posiadam takie ogrzewanie i jestem bardzo zadowolona. Piec mamy nowy ze sterowaniem i tej zimy spaliłam tylko 2 tony węgla ( wydane 1000zł) Zaczełam palić wcześniej niż inni bo mam małe dzieciaki w domu. To chyba nie tak dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azahar 07.08.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Widzę, że wprowadziłaś dokładnie te zmiany co ja. Pamiętaj, że dom trochę urośnie. Ale za to pokój nad garażem rewelacja. Chcesz zobaczyć to zapraszam (tylko 325km) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro Zielona Góra 12.08.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Witam wszystkich właśnie zamówiłem projekt Bryza i nie mogę sie doczekac kiedy go dostaniemy razem z żoną i dziecmi. Szukamy kogoś z Lubuskiego kto zakupił i buduje bryzę żebyśmy mogli zobaczec go w stanie fizycznym i dowiedzie się czegoś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia81 13.08.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Gratuluję wyboru Nanosicie jakieś zmiany do projektu, czy zostajecie przy oryginale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro Zielona Góra 13.08.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Cześc Kinia 81 napewno podniesiemy troszke górę i chcemy zmienic wejście do sypialni na dole żeby było wejście nie od strony salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts