malawojna 15.08.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 HELOO u nas już stoimy twardo na fundamentach, zaraz po weekendzie zaczną sie mury wznosić do góry. Tak sie ciesze . U nas zmian w ogólnym zarysie nie było.Pozmienialiśmy za to dużo w środku. Drzwi do kotłowni poszły do wiatrołapu dzięki czemu powstało miejsce na dużą szafę od strony holu.Mamy zupełnie inny kształt łazienki, szersza i krótsza, co pozwoliło przenieś dzwi do małego pokoju w wąski korytarzyk przysłaniający jednocześnie drzwi do łazienki.A góra to już jedna wielka zmiana tylko schody mają pierwotne miejsce.Dzięki zmianom zyskaliśmy: ogromny pokój dla syna, pralnie, łazienkę, naszą sypialnię z garderobą i maleńki gabinet.A co najważniejsze nie ma już długiego wąskiego korytarza.Ponieważ nie mogę się doczekać większych "widoków" bardzo proszę o zdjęcia z Waszych realizacji.Może coś ciekawego podpatrzę , za pozwoleniem oczywiście.A Tych na Finiszu chce podpytać o kolorystykę elewacji?Czym pokrywaliście dach?Ja wiem że koniecznie muszę "mieć" ciemne okna i resztę do nich dopasowane (haha) Pozdrawiamy Dorota Arek i Jaś. [email protected][/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia81 19.08.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Jak ja wam zazdroszczę. My utkneliśmy w geodezji i w gminie. Kupujemy działkę wydzieloną z większej, i tu zaczynają się schody. Mwmy w banku złożone wszystkie dokumenty tylko jednego świstka nam brakuje. Właśnie tego z wytyczonymi granicami naszej działki. Czekamy na to już prawie dwa miesiące i końca nie widac. Czy zawsze to tak trwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aestepien 24.08.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Witam wszystkich Bryzowiczów...na forum jestem dopiero drugi raz choć zarejestrowałem się już dawno......w czwartek zalaliśmy strop nad częścią mieszkalną (nad garażem wcześniej)w poniedzialek prace ruszą dalej...........nie wiem czy ściankę kolankową budować zgodnie z projektem czy podnieść - no i o ile, aby nie popsuć wyglądu zewnętrznego domu....Buduję dom w Lublinie - mój e-mail [email protected] POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chemik7676 27.08.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Witam wszystkich! Jestem prawie pewien, że chcę budować ten domek.Mam tylko jedno pytanko. Nie widzę aby ktoś z Was budował "Bryzę" w technologii szkieletowej. Co sądzicie o budowie "kanadyjczyka"? Czy ktoś z Was myślał o tej technologii? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malawojna 01.09.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 my tradycjonalistami jesteśmy=== porotherm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glonekjar 11.09.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Hej witamy wszystkich bryzowiczów !!! Nie bylismy na forum od długiego czasu, więc chcielismy sie podzielic dobrymi wiadomościami: budowa ruszyła na całego i tej chwili jestesmy na etapie konczenia ścianek działowych na poddaszu. Więźba dachowa już zrobiona a dachówki czekają przed domem. Robotnicy dachowi zapowiedzieli sie na październik. Ogólnie w całym projekcie dokonaliśmy paru zmian tj. powiększenie wykuszu, zlikwidowaliśmy okno w salonie a poszerzylismy drzwi na taras, zmieniliśmy wejscia do pokoju i łazienki na dole, a drzwi do kotłowni usytułowaliśmy w wiatrołapie. Ściana tyna garażu jest zrównana ze ściana domu. Na górze podnieśliśmy ściankę kolankową na 3 pustaki + wieniec oraz wykonaliśmy kosmetyczne przesunięcia ścianek działowych. W związku z podniesieniem ścianki kolankowej został wydłużony dach nad wejściem. Mamy nadzieję, że zima nie będzie zbyt sroga, ponieważ planujemy zrobic elektrykę i wodę. A na wiosnę może tynkowanie. Z uwagi na dużą ilośc pracy na budowie nie mamy czasu często zaglądac na forum. Zdjęcia wstawimy innym razem. Pozdrawiamy Glonki ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaker 26.10.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Jeszcze rok temu było wahanie teraz dome stoi jak wstawić parę fotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 02.11.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Jeszcze rok temu było wahanie teraz dome stoi jak wstawić parę fotek? Tylko pozazdrościć ! Co do zdjęć - to załóż sobie konto np na fotosiku tam wrzuć zdjęcia i leć zgodnie z instrukcją - zamieszczoną na tej stronie: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=30921 mnie się jakoś to udało powodzenia i czekam na zdjęcia oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaker 06.11.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Dodaję fotki proszę o parę słów krytyki http://foto.onet.pl/601z1,5o8o5i02ow7s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 06.11.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Dodaję fotki proszę o parę słów krytyki a czemu krytyki ?? Mam pytanie - jakie zmiany wprowadziliście? O ile dobrze widzę na zdjęciu to chyba powiększyliście przedsionek co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaker 06.11.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Nie przedsionek jest taki jak w projekcie. Wyjście na taras jest duże a nie ma okna. Łazienka jest na dole jedna duża kosztem mniejszego pokoju na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro Zielona Góra 09.11.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Czekar super to wyglada ja dopiero na wiosnę zaczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro Zielona Góra 09.11.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 CZAKER hehe musimy się umówi przyjadę z rodzinką żonką i dziecmi zobaczyc jak to wygląda na żywo co moglbyśmy zmienic jeszcze przed zaczęciem budowy jak można z Zielonki nie mam daleko daj znac co ty na to będe wdzięczny jesteś najbliżej który się buduje w BRYZIE którego znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaker 10.11.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Za jakieś dwa tygodnie będę miał dach i wtedy możemy się spotkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro Zielona Góra 10.11.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Czaker spoko dzięki to daj zna kiedy możemy podjecha i zobaczyc waszą Bryzęz której strony Gorzowa się budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaker 11.11.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Nie ma problemu przez okno widzę stadion żużlowy ok. 500 m to łatwo trafisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro Zielona Góra 11.11.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 ok pare razy byłem w tych okolicach koleś z firmy mieszka naprzeciwko stadionu(zawarcie jak pamiętam) daj znac kiedy możemy podjechac najlepiej na weekend będziemy czekac na zaproszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blanca25 11.11.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 witam wszystkich bryzowiczów mam pytanie do czakera czy podnosił ścianę kolankową, czy łazienka na dole nie jest zza mała a raczej wąska. Narazie jesteśmy w trakcie załatwiania pozwoleń wiec wszelkie uwagi i wskazówki bedą dla mnie bardzo cenne Aha czy mógłbyś wysłać zdjęcia poddasza oraz podać w przyblizeniu koszt stanu surowego otwartego . Będę bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro Zielona Góra 11.11.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 blanca przeczytaj uważnie całą strone to będziesz miała odpowiedz na swoje pytanie a czaker wstawił fajne fotki można oglądnąc miłej lektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azahar 11.11.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Witam ponownie! Czy już ktoś mieszka w bryzie? Ja planuję przeprowadzkę styczeń/luty. Łazienki już prawie gotowe. Teraz kafelkuje salon i robię poddasze. Czekam na drzwi wejściowe i wewnętrzne. Budynek już ocieplony i otynkowany. Masakryczny bałagan na podwórku. pozdrawiam bryzowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts