Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt BRYZA pracownia MGPROJEKT

Recommended Posts

HELOO

u nas już stoimy twardo na fundamentach, zaraz po weekendzie zaczną sie mury wznosić do góry. Tak sie ciesze .

U nas zmian w ogólnym zarysie nie było.

Pozmienialiśmy za to dużo w środku. Drzwi do kotłowni poszły do wiatrołapu dzięki czemu powstało miejsce na dużą szafę od strony holu.

Mamy zupełnie inny kształt łazienki, szersza i krótsza, co pozwoliło przenieś dzwi do małego pokoju w wąski korytarzyk przysłaniający jednocześnie drzwi do łazienki.

A góra to już jedna wielka zmiana tylko schody mają pierwotne miejsce.

Dzięki zmianom zyskaliśmy: ogromny pokój dla syna, pralnie, łazienkę, naszą sypialnię z garderobą i maleńki gabinet.A co najważniejsze nie ma już długiego wąskiego korytarza.

Ponieważ nie mogę się doczekać większych "widoków"

bardzo proszę o zdjęcia z Waszych realizacji.

Może coś ciekawego podpatrzę , za pozwoleniem oczywiście.

A Tych na Finiszu chce podpytać o kolorystykę elewacji?

Czym pokrywaliście dach?

Ja wiem że koniecznie muszę "mieć" ciemne okna i resztę do nich dopasowane (haha)

Pozdrawiamy

Dorota Arek i Jaś.

[email protected]

[/img]

• Odpowiedzi 934
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak ja wam zazdroszczę. My utkneliśmy w geodezji i w gminie. Kupujemy działkę wydzieloną z większej, i tu zaczynają się schody. Mwmy w banku złożone wszystkie dokumenty tylko jednego świstka nam brakuje. Właśnie tego z wytyczonymi granicami naszej działki. Czekamy na to już prawie dwa miesiące i końca nie widac. Czy zawsze to tak trwa?

Witam wszystkich Bryzowiczów

...na forum jestem dopiero drugi raz choć zarejestrowałem się już dawno......

w czwartek zalaliśmy strop nad częścią mieszkalną (nad garażem wcześniej)

w poniedzialek prace ruszą dalej...........nie wiem czy ściankę kolankową budować zgodnie z projektem czy podnieść - no i o ile, aby nie popsuć wyglądu zewnętrznego domu....

Buduję dom w Lublinie - mój e-mail [email protected]

POZDRAWIAM

Witam wszystkich!

Jestem prawie pewien, że chcę budować ten domek.

Mam tylko jedno pytanko. Nie widzę aby ktoś z Was budował "Bryzę" w technologii szkieletowej.

Co sądzicie o budowie "kanadyjczyka"?

Czy ktoś z Was myślał o tej technologii?

Pozdrawiam.

• 2 weeks później...

Hej witamy wszystkich bryzowiczów !!!

Nie bylismy na forum od długiego czasu, więc chcielismy sie podzielic dobrymi wiadomościami: budowa ruszyła na całego i tej chwili jestesmy na etapie konczenia ścianek działowych na poddaszu. Więźba dachowa już zrobiona a dachówki czekają przed domem. Robotnicy dachowi zapowiedzieli sie na październik.

Ogólnie w całym projekcie dokonaliśmy paru zmian tj. powiększenie wykuszu, zlikwidowaliśmy okno w salonie a poszerzylismy drzwi na taras, zmieniliśmy wejscia do pokoju i łazienki na dole, a drzwi do kotłowni usytułowaliśmy w wiatrołapie.

Ściana tyna garażu jest zrównana ze ściana domu.

Na górze podnieśliśmy ściankę kolankową na 3 pustaki + wieniec oraz wykonaliśmy kosmetyczne przesunięcia ścianek działowych.

W związku z podniesieniem ścianki kolankowej został wydłużony dach nad wejściem.

Mamy nadzieję, że zima nie będzie zbyt sroga, ponieważ planujemy zrobic elektrykę i wodę. A na wiosnę może tynkowanie.

Z uwagi na dużą ilośc pracy na budowie nie mamy czasu często zaglądac na forum. :)

Zdjęcia wstawimy innym razem.

Pozdrawiamy Glonki ;]

• 1 month później...
Jeszcze rok temu było wahanie teraz dome stoi jak wstawić parę fotek?

Tylko pozazdrościć ! :)

Co do zdjęć - to załóż sobie konto np na fotosiku tam wrzuć zdjęcia i leć zgodnie z instrukcją - zamieszczoną na tej stronie:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=30921

mnie się jakoś to udało :)

powodzenia i czekam na zdjęcia oczywiście :lol:

CZAKER hehe musimy się umówi przyjadę z rodzinką żonką i dziecmi zobaczyc jak to wygląda na żywo co moglbyśmy zmienic jeszcze przed zaczęciem budowy jak można z Zielonki nie mam daleko daj znac co ty na to będe wdzięczny jesteś najbliżej który się buduje w BRYZIE którego znalazłem.

witam wszystkich bryzowiczów

mam pytanie do czakera czy podnosił ścianę kolankową, czy łazienka na dole nie jest zza mała a raczej wąska. Narazie jesteśmy w trakcie załatwiania pozwoleń wiec wszelkie uwagi i wskazówki bedą dla mnie bardzo cenne

Aha czy mógłbyś wysłać zdjęcia poddasza oraz podać w przyblizeniu koszt stanu surowego otwartego . Będę bardzo wdzięczna :)

Witam ponownie! Czy już ktoś mieszka w bryzie? Ja planuję przeprowadzkę styczeń/luty. Łazienki już prawie gotowe. Teraz kafelkuje salon i robię poddasze. Czekam na drzwi wejściowe i wewnętrzne. Budynek już ocieplony i otynkowany. Masakryczny bałagan na podwórku.

pozdrawiam bryzowiczów. :D