Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt BRYZA pracownia MGPROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 934
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No nie ukrywam, że jest trochę problemów podczas budowania ale nie zapominaj, że budowanie powinno dawać dużo radości - i daje... Cieszy każdy postęp. Ja na całe szczęście miałem przyzwoite ekipy co oszczędziło mi siwych włosów. Zrezygnowałem w zasadzie tylko z jednej ekipy, na której miejsce znalazłem drugą i już było dobrze. Przekonałem się przy okazji, że na proste ściany można krzywo położyć równie prosty styropian. Życzę powodzenia.

Odpowiadam: ściankę kolankową podniosłem teraz składa się z wieńca i dwóch cegieł porotonu jak podniesiecie jeszcze o jeden to nic się nie stanie. Łazienka na dole to jedno pomieszczenie powiększone kosztem pokoju na dole. Widok na zdjęciu. Na górze pokoje wydają się wystarczające jak ocieplę to zobaczę.

http://foto.onet.pl/601z1,5o8o5i02ow7s,u.html

Kochani jestem dopiero na początku długiej drogi, którą Wy w większości już kończycie :)

Zamierzam w przyszłym roku rozpocząć budowę domu. Z setek projektów wybór padł na Bryzę (o ile znowu się nie rozmyślę) :wink:

Proszę jeżeli możecie to prześlijcie mi parę fotek z budowy. PLIIISSSS

Z mężem zastanawiamy się nad budową Bryzy w stylu kanadyjskim. Jesteśmy chyba prekursorami tej technologii na forum... Zależy mi na opinii osób, które już wybudowały Bryzę (lub może już w niej pomieszkują). Za wszelkie informacje b.dziękuje.

A zamierzam się budować w pomorskim - nad J.Żarnowieckim.

mój email:[email protected]

:lol:

• 2 weeks później...

Witam wszystkich BRYZOWICZÓW

Wybudowałem BRYZĘ (stan surowy) ....kilka zdjęć na stronie http://www.aestepien.instantgallery.pl ZAPRASZAM do oglądania

najlepiej kontaktować się ze mną poprzez e-maila-- [email protected] (ponieważ rzadko jestem na tym forum)

POZDRAWIAM

• 4 weeks później...
  • 1 month później...

Witam,

Jesteśmy z mężem ze Szczecina i chcielibyśmy obejrzeć Bryzę zanim kupimy projekt (jesteśmy już prawie zdecydowani). Nie ukrywam, że najbliżej nam do Gorzowa Wielkopolskiego - i tu ukłon w stronę czakera. Czy będziesz tak dobry i pozwolisz nam obejrzeć twój domek?

W związku z tym, że rzadko bywam na forum zostawię kontakt do siebie:

[email protected] i prosiłabym o znak jeśłi czaker zgodzisz się na oglądanie. :D

• 3 months później...

Witam!

Czy ktoś ze Śląska lub województw ościennych,który buduje BRYZĘ zgodziłby się byśmy z mężem przyjechali i zobaczyli jak wygląda budynek w środku? Niestety brak mi wyobraźni przestrzennej, a projekt bardzo nam sie podoba.Jednak przed jego kupnem chcielibyśmy zobaczyć jak wyglądają pokoje, by w razie konieczności móc wprowadzić jakieś zmiany.

Pozdrawiam Monika i Grzesiek

• 2 weeks później...

Witam wszystkich.

Długo nas nie było na forum,bo budowa na karku. Jesteśmy po elektryce, tynkach i wylewkach.

Co do poprzedników: jesteśmy z pogranicza śląska i małopolski i oczywiście możemy udostępnić budowę w celu obejrzenia po uprzednim kontakcie mailowym

[email protected]

Pozdrawiamy[/img]

• 1 month później...

witam wszystkich bryzowiczów czyżby forum przestało istnieć dla takiego fajnego domku właśnie jesteśmy na etapie wykończeniówki (nożna się faktycznie wykończyć)gładzie,malowanie i zostaną podłogi i łazienki (UWAGA WYKOŃCZENIA DOMU TO KOSMOS JEŚLI CHODZI O KASĘ)

pozdrawiam GLONEK :)

• 4 weeks później...

Witajcie,

od dłuższego czasu śledzę wpisy na forum. Jesteśmy już z mężem przekonani, że budujemy Bryzę, właśnie staramy się o pozwolenie na budowę.

Chciałam Was zapytać, jak szacujecie koszt budowy Bryzy systemem gospodarczym. Nam dom będzie budować tata budowlaniec, więc robocizna praktycznie odchodzi.

Jakie są wasze doświadczenia?

Czy faktycznie w ostatnim czasie koszty budowy spadły (koszt materiałów, robocizny)?

Będę wdzięczna za informacje.

Pozdrawiam Was.

• 2 weeks później...
CZY W BRYZIE MOGĄ BYĆ SCHODY BETONOWE ? - moi majstrzy mówia że w projekcie nie ma pewniej śćiany więc takie schody nie będą się miały jak trzymać. Oglądałam zdjęcia już wybudowanych bryz i tylko w jednym są owe schody natomiast w pozostałych jest ich brak. PROSZĘ O ODPOWIEDŻ BRYZOWICZÓW :)

• 2 weeks później...