glonekjar 27.08.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Witamy, tu Glonki. Postanowilismy zrobic próbę wrzucenia naszych zdjęć na forum Jak wszystko będzie ok, będzie duża galeria http://picasaweb.google.com/glonekjar/Dom# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiJaki 28.08.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 blanca25Ja nie mam schodów betonowych, będą drewniane. z tego co widziałem w projekcie to są rzeczywiście betonowe, ale w części konstrukcyjnej projektu obliczenia są przeprowadzone dla prostych schodów. a takich w bryzie się nie wstawi. potrzebne są zabiegowe, i brak pewnie jest ściany na której wsparłby się wspocznik. tak mi się wydaje. GlonekjarProsimy o więcej zdjęć! PS. może ten wątek będzie miał nową młodość? pozdr.PIJAKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glonekjar 02.09.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Uwaga, uwaga! dodaliśmy troche nowych zdjęć z prac instalatorskich i nie tylko Mała namiastka tego co już jest na aparacie. PS. Prosimy odwiedzać forum i pisac swoje opinie. Glonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiJaki 02.09.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Uwaga, uwaga! dodaliśmy troche nowych zdjęć z prac instalatorskich i nie tylko Mała namiastka tego co już jest na aparacie. PS. Prosimy odwiedzać forum i pisac swoje opinie. Glonek witam, jest ciepły, wrześniowy wieczór przy pivku oglądam Waszą galerię i oto moja opinia 1. pozazdrościć zaawansowania robót 2. z czego wynika ta niesamowita ilość kabli??? 3. docieplaliście skosy dodatkowo? (ponad ocieplenie między krokwiami?) 4. nie za dużo ziemi pod tarasem? nie będzie pękać? Ogólnie bardzo ładnie i gratuluję! pozdr. PIJAKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika17 10.09.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Witam! Po kilku miesiącach zastanawiania wreszcie podjęliśmy ostateczną decyzję-BUDUJEMY BRYZĘ!!! Nie ukrywam, że trochę nam w tym pomógł GLONEK-dzięki za możliwość obejrzenia domu Wprowadzimy kilka zmian w projekcie min.powiększenie wiatrołapu o ok.40 cm.przeniesienie wejścia do kotłowni -z wiatrołapu,przestawienie drzwi wejściowych w miejsce okna, a okna w miejsce drzwi,skrócenie i poszerzenie łazienki na dole(kosztem pokoju).Zastanawiamy się nad dźwignięciem ściany kolankowej do ok.100 cm. Teraz z niecierpliwością czekamy na projekt z pozwoleniem dokonania zmian i na pozwolenie na budowę. Pozdrawiamy wszystkich, którzy wybudowali, budują lub będą budować bryzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aestepien 02.10.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Witam wszystkich BryzowiczówWybudowaliśmy Bryzę w Lublinie teraz jesteśmy na etapie wykańczania - chętnych do oglądania zapraszamyWgrałem kilka nowych zdjęć http://www.aestepien.instantgallery.pl/POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiJaki 06.10.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Witam wszystkich Bryzowiczów Wybudowaliśmy Bryzę w Lublinie teraz jesteśmy na etapie wykańczania - chętnych do oglądania zapraszamy Wgrałem kilka nowych zdjęć http://www.aestepien.instantgallery.pl/ POZDRAWIAM piękny dom, tylko pozazdrościć. ciekawe kiedy my będziemy na tym etapie z naszą bryzą? gratulujemy i pozdrawiamy serdecznie!! PiJaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marked1122 06.10.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Witamy wszystkich Bryzowiczów, Jesteśmy właśnie na etapie fundamentów. Naszą Bryzę buduje firma budowlana i musimy powiedzieć, że nie jest dużo drożej niż budowalibyśmy indywidualnie. Jak będą zdjęcia to wkleimy. Pozdrawiamy wszystkich sympatyków tego domku. marked1122 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blanca25 07.10.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 witam wszystkich bryzowiczów widzę ze są dwa nowe wpisy , fajnie- ostatnio coś grono miłośników tego domku umilkło a odwiedzam go bardzo często. My obecnie jesteśmy na etapie krycie dachu i wkrótce wstawimy także naszą bryzę z małymi poprawkami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marked1122 07.10.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Czekamy z niecierpliwością. Każdy pomysł jest warty uwagi - nie żeby od razu go skopiować ale podglądnąć jakie inni mają pomysły do bardzo udanego projektu. Jak będziemy mieli zdjęcia to również się podzielimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aestepien 09.10.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Witam wszystkich Bryzowiczów Wybudowaliśmy Bryzę w Lublinie teraz jesteśmy na etapie wykańczania - chętnych do oglądania zapraszamy Wgrałem kilka nowych zdjęć http://www.aestepien.instantgallery.pl/ POZDRAWIAM piękny dom, tylko pozazdrościć. ciekawe kiedy my będziemy na tym etapie z naszą bryzą? gratulujemy i pozdrawiamy serdecznie!! PiJaki dzięki PiJaki za miłą opinię pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muras 19.10.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 witam wszystkich bryzowiczow jestem juz posiadaczemtego projektu od 2 lat mysle ze w pszyszlym roku jak dobrze pojdzie rozpoczne budowe dokonalem paru zmian wewnatrz budynku oraz powiekszylem okno na taras umiejscowiajac je prawie na calej scianie to tyle co mogepowiedziec na dzien dzisiejszy pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 25.10.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Witam również My jesteśmy na razie na takim etapie: http://images46.fotosik.pl/218/0b203a2ffd2c7b42.jpg no może trochę dalej bo fundamenty są już ocieplone i zasypane na zimę (nie zrobiłam jeszcze aktualnego zdjęcia ) - i teraz czekamy do wiosny. Mam pytanko do blanca25 - gdzie się budujecie? Może gdzieś bliżej warmińsko-mazurskiego - bo wszyscy bryzowicze są raczej z południa Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blanca25 26.10.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 bo-war muszę cię niestety zmartwić , budujemy naszą bryzę na podkarpaciu. Za 2 tygodnie mają nam kryć dach i wtedy wstawię zdjęcia naszego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro Zielona Góra 26.10.2009 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Witam wszystkich Bryzowiczów dawno mnie tu nie było ale budowa naszego domku pochłania cały mój czas z radością patrząc jak posówają sie prace przy nim w następnym tygodniu zalewamy posadzki i coraz bliżej konca budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blanca25 22.11.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 WITAM WSZYSTKICH BRYZOWICZÓW , WŁASNIE JESTEŚMY NA ETAPIE KRYCIA DACHU, MOŻE W PONIEDZIAŁEK CAŁY DOM BĘDZIE JUŻ NAKRYTY, W NASTĘPNYM TYGODNIU UMIESZCZĘ ZDJĘCIA Z NASZEJ BUDOWY I ZMIAN JAKICH DOKONALIŚMY. PS DOMEK JEST NA PRAWDĘ BRADZO FAJNY I PRZYTULNY ACZKOLWIEK WEDŁUG MNIE TROSZECZKĘ ZA DUŻY. mY PODNIEŚLIŚMY ŚCIANĘ KOLANKOWĄ O 3 PUSTAKI + WIENIEC I TO JEST W ZUPEŁNOŚCI WYSTARCZAJĄCE, JEŻELI CHODZI O POKOJE NA GÓRZE TO SĄ BARDZOW FAJNE I USTAWNE- WKRÓTCE DODAM ZDJĘCIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blanca25 12.12.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 witam własnie wkleiłam parę zdjęć z naszej budowy wraz z małymi poprawkami. W miejscu łazienki jest przejście do garażu - może zrobimy tam pralnię według mnie to pomieszcenie jest zbyt wąskie żeby zrobic tam łazienkę a nie chcielismy pomiejszać pokoju ) , natomiast łazienka jest w pralni. wejście do garazu jest równieć wejściem do piwnicy , którą mamy pod garaże, łazienką oraz wiatrołapem, schody do piwnicy są w pomiweszceniu gospodarczym. Również powiększyliśmy wiatrołap o 60 cm -jest to wzupełności wystarczajace teraz ma 5 m2 i wydłuzyliśmy także dom o 60cm w celu powiększenia kuchni- obecnie ma ona 10 m2 a salon prawie 33 m2. Zrezygnowaliśmy natomiast z jednego pokoju na górze- ten który jest zaraz przy schodach, tam będzie taki mały wspólny salonik. Za wszelkie cenne uwagi odnoście poprawek (wiatrołap i kuchnia) wtym projekcie dziękuję panu E. Stępień. http://www.fotosik.pl/moje_obrazki.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blanca25 12.12.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c2e806f2e70fee96.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 17.12.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c2e806f2e70fee96.html Witam!!! blanko25 domek prezentuję się wspaniale. My również wybralismy ten projekt. Czekamy właśnie aż przyślą i będziemy działać. Mamy nadzieję że na wiosnę uda nam się ruszyć z budową. Powiedz proszę czy zostawiliście schowek vel spiżarkę pod schodami? My prawdopodobnie ją zlikwidujemy. Ze zmian planujemy tylko podniesienie ścianki kolankowej na poddaszu oraz garaż dwustanowiskowy. Na ile wy macie ściankę kolankową? Wiem że napisałaś że na 3 pustaki, ale ile to cm? 75? I czy w związku z tym wydłużaliście dach czy też nie? wiem że sporo pytań ale jesteśmy przed określeniem zmian Pozdrawiam i mam nadzieję przyłączyć się do bryzowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blanca25 18.12.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 cześć bryzowicze Wysokośc ściany kolankowej to 88 cm - 3 pustaki max + wieniec, więcej nie polecam ponieważ okna dachowe będą za wysoko .By zachowac proporcję bryły wydłużyliśmy także dach o 70cm na kazdej krokwi. Jak pisałam wcześniej wysuneliśmy wiatrołap o 60 cm do przodu i to również polecam. Jeżeli chodzi o spiżarkę to ja mamy takj ja w projekcie zdjęcie poniżej tutaj widać wielkośc kuchni, spiżarki oraz holu pozdrawiam wszystkich bryzowiczów piszcie jak idą u was postępy http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9b2dda7c65cd56a5.html a tutaj jest wysokość ściany kolankowej i pokój zaraz przy schodach który zlikwidowaliśmy http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1af3a3ecbadacd5c.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0d6c2a5a24f8fdf9.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts