Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt BRYZA pracownia MGPROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 934
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

blanca25

Ja nie mam schodów betonowych, będą drewniane. z tego co widziałem w projekcie to są rzeczywiście betonowe, ale w części konstrukcyjnej projektu obliczenia są przeprowadzone dla prostych schodów. a takich w bryzie się nie wstawi. potrzebne są zabiegowe, i brak pewnie jest ściany na której wsparłby się wspocznik. tak mi się wydaje.

Glonekjar

Prosimy o więcej zdjęć!

PS. może ten wątek będzie miał nową młodość?

pozdr.

PIJAKI

Uwaga, uwaga! dodaliśmy troche nowych zdjęć z prac instalatorskich i nie tylko ;)

Mała namiastka tego co już jest na aparacie.

PS. Prosimy odwiedzać forum i pisac swoje opinie.

Glonek :)

witam,

jest ciepły, wrześniowy wieczór :) przy pivku oglądam Waszą galerię i oto moja opinia :)

1. pozazdrościć zaawansowania robót

2. z czego wynika ta niesamowita ilość kabli???

3. docieplaliście skosy dodatkowo? (ponad ocieplenie między krokwiami?)

4. nie za dużo ziemi pod tarasem? nie będzie pękać?

Ogólnie bardzo ładnie i gratuluję!

pozdr.

PIJAKI

Witam!

Po kilku miesiącach zastanawiania wreszcie podjęliśmy ostateczną decyzję-BUDUJEMY BRYZĘ!!!

Nie ukrywam, że trochę nam w tym pomógł GLONEK-dzięki za możliwość obejrzenia domu :D

Wprowadzimy kilka zmian w projekcie min.powiększenie wiatrołapu o ok.40 cm.przeniesienie wejścia do kotłowni -z wiatrołapu,przestawienie drzwi wejściowych w miejsce okna, a okna w miejsce drzwi,skrócenie i poszerzenie łazienki na dole(kosztem pokoju).Zastanawiamy się nad dźwignięciem ściany kolankowej do ok.100 cm.

Teraz z niecierpliwością czekamy na projekt z pozwoleniem dokonania zmian i na pozwolenie na budowę.

Pozdrawiamy wszystkich, którzy wybudowali, budują lub będą budować bryzę...

• 4 weeks później...
Witam wszystkich Bryzowiczów

Wybudowaliśmy Bryzę w Lublinie teraz jesteśmy na etapie wykańczania - chętnych do oglądania zapraszamy

Wgrałem kilka nowych zdjęć http://www.aestepien.instantgallery.pl/

POZDRAWIAM

piękny dom,

tylko pozazdrościć. ciekawe kiedy my będziemy na tym etapie z naszą bryzą?

gratulujemy i pozdrawiamy serdecznie!!

PiJaki

Witamy wszystkich Bryzowiczów,

Jesteśmy właśnie na etapie fundamentów. Naszą Bryzę buduje firma budowlana i musimy powiedzieć, że nie jest dużo drożej niż budowalibyśmy indywidualnie. Jak będą zdjęcia to wkleimy. Pozdrawiamy wszystkich sympatyków tego domku.

marked1122 :wink:

Witam wszystkich Bryzowiczów

Wybudowaliśmy Bryzę w Lublinie teraz jesteśmy na etapie wykańczania - chętnych do oglądania zapraszamy

Wgrałem kilka nowych zdjęć http://www.aestepien.instantgallery.pl/

POZDRAWIAM

piękny dom,

tylko pozazdrościć. ciekawe kiedy my będziemy na tym etapie z naszą bryzą?

gratulujemy i pozdrawiamy serdecznie!!

PiJaki

dzięki PiJaki za miłą opinię

pozdrawiam

• 2 weeks później...
witam wszystkich bryzowiczow jestem juz posiadaczemtego projektu od 2 lat mysle ze w pszyszlym roku jak dobrze pojdzie rozpoczne budowe dokonalem paru zmian wewnatrz budynku oraz powiekszylem okno na taras umiejscowiajac je prawie na calej scianie to tyle co mogepowiedziec na dzien dzisiejszy pozdrawiam wszystkich

Witam również :D

My jesteśmy na razie na takim etapie:

http://images46.fotosik.pl/218/0b203a2ffd2c7b42.jpg

no może trochę dalej bo fundamenty są już ocieplone i zasypane na zimę (nie zrobiłam jeszcze aktualnego zdjęcia :wink: ) - i teraz czekamy do wiosny.

Mam pytanko do blanca25 - gdzie się budujecie? Może gdzieś bliżej warmińsko-mazurskiego - bo wszyscy bryzowicze są raczej z południa Polski

:p

• 4 weeks później...

WITAM WSZYSTKICH BRYZOWICZÓW , WŁASNIE JESTEŚMY NA ETAPIE KRYCIA DACHU, MOŻE W PONIEDZIAŁEK CAŁY DOM BĘDZIE JUŻ NAKRYTY, W NASTĘPNYM TYGODNIU UMIESZCZĘ ZDJĘCIA Z NASZEJ BUDOWY I ZMIAN JAKICH DOKONALIŚMY.

PS DOMEK JEST NA PRAWDĘ BRADZO FAJNY I PRZYTULNY ACZKOLWIEK WEDŁUG MNIE TROSZECZKĘ ZA DUŻY. mY PODNIEŚLIŚMY ŚCIANĘ KOLANKOWĄ O 3 PUSTAKI + WIENIEC I TO JEST W ZUPEŁNOŚCI WYSTARCZAJĄCE, JEŻELI CHODZI O POKOJE NA GÓRZE TO SĄ BARDZOW FAJNE I USTAWNE- WKRÓTCE DODAM ZDJĘCIA :)

• 3 weeks później...

witam własnie wkleiłam parę zdjęć z naszej budowy wraz z małymi poprawkami. W miejscu łazienki jest przejście do garażu - może zrobimy tam pralnię według mnie to pomieszcenie jest zbyt wąskie żeby zrobic tam łazienkę a nie chcielismy pomiejszać pokoju ) , natomiast łazienka jest w pralni. wejście do garazu jest równieć wejściem do piwnicy , którą mamy pod garaże, łazienką oraz wiatrołapem, schody do piwnicy są w pomiweszceniu gospodarczym. Również powiększyliśmy wiatrołap o 60 cm -jest to wzupełności wystarczajace teraz ma 5 m2 i wydłuzyliśmy także dom o 60cm w celu powiększenia kuchni- obecnie ma ona 10 m2 a salon prawie 33 m2. Zrezygnowaliśmy natomiast z jednego pokoju na górze- ten który jest zaraz przy schodach, tam będzie taki mały wspólny salonik.

Za wszelkie cenne uwagi odnoście poprawek (wiatrołap i kuchnia) wtym projekcie dziękuję panu E. Stępień.

http://www.fotosik.pl/moje_obrazki.php

Witam!!!

blanko25 domek prezentuję się wspaniale. My również wybralismy ten projekt. Czekamy właśnie aż przyślą i będziemy działać. Mamy nadzieję że na wiosnę uda nam się ruszyć z budową. Powiedz proszę czy zostawiliście schowek vel spiżarkę pod schodami? My prawdopodobnie ją zlikwidujemy. Ze zmian planujemy tylko podniesienie ścianki kolankowej na poddaszu oraz garaż dwustanowiskowy. Na ile wy macie ściankę kolankową? Wiem że napisałaś że na 3 pustaki, ale ile to cm? 75? I czy w związku z tym wydłużaliście dach czy też nie? wiem że sporo pytań ale jesteśmy przed określeniem zmian :roll:

Pozdrawiam i mam nadzieję przyłączyć się do bryzowiczów :wink:

cześć bryzowicze

Wysokośc ściany kolankowej to 88 cm - 3 pustaki max + wieniec, więcej nie polecam ponieważ okna dachowe będą za wysoko .By zachowac proporcję bryły wydłużyliśmy także dach o 70cm na kazdej krokwi. Jak pisałam wcześniej wysuneliśmy wiatrołap o 60 cm do przodu i to również polecam.

Jeżeli chodzi o spiżarkę to ja mamy takj ja w projekcie zdjęcie poniżej tutaj widać wielkośc kuchni, spiżarki oraz holu :)

pozdrawiam wszystkich bryzowiczów piszcie jak idą u was postępy

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9b2dda7c65cd56a5.html

a tutaj jest wysokość ściany kolankowej i pokój zaraz przy schodach który zlikwidowaliśmy

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1af3a3ecbadacd5c.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0d6c2a5a24f8fdf9.html