farka 07.04.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Witam, kupiłem kilkadziesiąt wykopanych cisów. Wg mnie miały poprzycinane korzenie. Pani w swzkółce zapewnia mnie że się przyjmą,, wczoraj zrobiłem 50 dołków ok 40 cm gł, i 30 szer. wrzuciłem trochę torfu i. będę czekał czy się przyjmą..... Jak sądzicie? Aha, torfem też wymieszałem ziemię pod brzózki. Dobrze czy źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobTrebor 07.04.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Cisy łatwo się przyjmują tylko pamiętaj o podlewaniu praktycznie przez cały sezon, torf nie powinien zaszkodzić byle nie był zbyt kwaśny, brzózce mało co szkodzi więc spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farka 08.04.2007 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 mam nadzieję że nie popali korzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 08.04.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 farka,Mam cisy z trzech stron ogrodzenia, tak z 700 krzewów i o jednym pamiętaj nie polewaj samych krzewów tylko staraj się podlewać pod nimi. Cisy mają nieciekawą przypadłość szczególnie gdy się zagęszczą. W dolnej części może rozwinąć się patogen (phytoftproza), szczególnie groźny na plantacjach nawadnianych, gdyż zbyt częste podlewanie roślin, a szczególnie po igłach, a dodatkowo wysoka wilgotność podłoża, sprzyja uwalnianiu się i rozprzestrzenianiu zoospor, czyli zarodników ww grzybni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farka 09.04.2007 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farka 09.04.2007 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farka 09.04.2007 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts