hes 07.04.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Nalać malo wody, tak ,żeby jajka nie były calkiem zanurzone.Kto wytłumaczy, dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/76225-jak-ugotowa%C4%87-jajka-%C5%BCeby-nie-pop%C4%99ka%C5%82y-mam-spos%C3%B3b/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 07.04.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 rozumiem że znasz odpowiedź. zatem czekamy...... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/76225-jak-ugotowa%C4%87-jajka-%C5%BCeby-nie-pop%C4%99ka%C5%82y-mam-spos%C3%B3b/#findComment-1717080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 07.04.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 eeeeeeeeeeeeee mam swoja metode - przed gotowaniem robie mala dziurke w skorupce - nie peka nawet wlozone na wrzatek Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/76225-jak-ugotowa%C4%87-jajka-%C5%BCeby-nie-pop%C4%99ka%C5%82y-mam-spos%C3%B3b/#findComment-1717091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 07.04.2007 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Trochę ryzykuję, ktoś może znowu mnie wyzwać od noblistów,ale niech tam: skorupka jajka ma maleńkie otwory, przez którew czasie gotowania uchodzi powietrze. Jezeli zamkniemy teotwory zbyt wysoką warstwą wody ,spowodujemy większynacisk słupa wody na te otworki. W rezultacie powietrze, nie mogąc sie wydostać z wnetrza jajka, powoduje wiekszeciśnienie, które rozwala skorupkę. Wesołych świąt ! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/76225-jak-ugotowa%C4%87-jajka-%C5%BCeby-nie-pop%C4%99ka%C5%82y-mam-spos%C3%B3b/#findComment-1717097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 07.04.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 soli wsyp Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/76225-jak-ugotowa%C4%87-jajka-%C5%BCeby-nie-pop%C4%99ka%C5%82y-mam-spos%C3%B3b/#findComment-1717124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 07.04.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 a ja robię tak!!!sól oczywiścieale ważniejsze to przed włożeniem zimnych jajek z lodówki do wrzątku wkładam je na 10-15 minut do ciepłej wody wtedy różnica temperatur jest mniejsza!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/76225-jak-ugotowa%C4%87-jajka-%C5%BCeby-nie-pop%C4%99ka%C5%82y-mam-spos%C3%B3b/#findComment-1717165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 07.04.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 potwierdzam sposób jareko. jest skuteczny. mam nawet specjalny nakłuwacz do jajek zakupiony w jakimś markecie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/76225-jak-ugotowa%C4%87-jajka-%C5%BCeby-nie-pop%C4%99ka%C5%82y-mam-spos%C3%B3b/#findComment-1717195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 07.04.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 potwierdzam sposób jareko. jest skuteczny. mam nawet specjalny nakłuwacz do jajek zakupiony w jakimś markecie. GDZIE GO KUPILES???? szukam od dawna bo ten z lat 80 byla zona mi zabrala a to jedyne skuteczna metoda - zadna tam sol czy inne patenty Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/76225-jak-ugotowa%C4%87-jajka-%C5%BCeby-nie-pop%C4%99ka%C5%82y-mam-spos%C3%B3b/#findComment-1717197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.04.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 tak a'propos jajek ...wskazane tylko jedno na tydzień - aby sie sklerozy nie nabawic ... wesołych świąt Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/76225-jak-ugotowa%C4%87-jajka-%C5%BCeby-nie-pop%C4%99ka%C5%82y-mam-spos%C3%B3b/#findComment-1717200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 07.04.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/76225-jak-ugotowa%C4%87-jajka-%C5%BCeby-nie-pop%C4%99ka%C5%82y-mam-spos%C3%B3b/#findComment-1717201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.04.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 jareko nakluwacz dostepny jest wraz z urzadzeniem do gotowania jaj , ktory bardzo polecam widzialam gdzies ostatnio takie cudo na targu (stoisko z duperelami do kuchni ) i w sklepie hmmmm.... "wszystko za 2zl" Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/76225-jak-ugotowa%C4%87-jajka-%C5%BCeby-nie-pop%C4%99ka%C5%82y-mam-spos%C3%B3b/#findComment-1717202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 07.04.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 tak a'propos jajek ... wskazane tylko jedno na tydzień - aby sie sklerozy nie nabawic ... wesołych świąt kurcze - to juz wiem dlaczego mam klopoty z pamiecia srednio wychodzi mi jedno jajo na dzien Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/76225-jak-ugotowa%C4%87-jajka-%C5%BCeby-nie-pop%C4%99ka%C5%82y-mam-spos%C3%B3b/#findComment-1717204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.04.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/76225-jak-ugotowa%C4%87-jajka-%C5%BCeby-nie-pop%C4%99ka%C5%82y-mam-spos%C3%B3b/#findComment-1717242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 07.04.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 potwierdzam sposób jareko. jest skuteczny. mam nawet specjalny nakłuwacz do jajek zakupiony w jakimś markecie. GDZIE GO KUPILES???? szukam od dawna bo ten z lat 80 byla zona mi zabrala a to jedyne skuteczna metoda - zadna tam sol czy inne patenty Taki nakłuwacz razem z krajaczem do jajek można kupić na allegro np. : http://allegro.pl/item180756970_krajacz_do_jajek_trzy_sposoby_krojenia_nakluwacz.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/76225-jak-ugotowa%C4%87-jajka-%C5%BCeby-nie-pop%C4%99ka%C5%82y-mam-spos%C3%B3b/#findComment-1717311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 07.04.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Trochę ryzykuję, ktoś może znowu mnie wyzwać od noblistów, ale niech tam: skorupka jajka ma maleńkie otwory, przez które w czasie gotowania uchodzi powietrze. Jezeli zamkniemy te otwory zbyt wysoką warstwą wody ,spowodujemy większy nacisk słupa wody na te otworki. W rezultacie powietrze, nie mogąc sie wydostać z wnetrza jajka, powoduje wieksze ciśnienie, które rozwala skorupkę. Wesołych świąt ! Na 6 jajek - w pełni zanurzonych - pękło jedno. Chyba wytłumaczenie "większym naciskiem słupa wody" bierze w łeb. Selimm sposób z solą też raz skutkuje a raz nie. Nie wiem od czego to zależy. Może trzeba by dokładnie przeliczyć ziarenka soli... Przy 50 działa, a jak sypniesz 51 to juz za duży nacisk soli. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/76225-jak-ugotowa%C4%87-jajka-%C5%BCeby-nie-pop%C4%99ka%C5%82y-mam-spos%C3%B3b/#findComment-1717314 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.04.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 ... sposób z solą też raz skutkuje a raz nie. Nie wiem od czego to zależy. Może trzeba by dokładnie przeliczyć ziarenka soli... sól dodaje sie - ale trochę w innym celu - po to, aby łatwiej się później obierały ze skorupki ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/76225-jak-ugotowa%C4%87-jajka-%C5%BCeby-nie-pop%C4%99ka%C5%82y-mam-spos%C3%B3b/#findComment-1717382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 07.04.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 tak a'propos jajek ... wskazane tylko jedno na tydzień - aby sie sklerozy nie nabawic ... wesołych świąt kurcze - to juz wiem dlaczego mam klopoty z pamiecia srednio wychodzi mi jedno jajo na dzien No to jareko mozesz mi mówić "miszczu" I to potrójny I faktycznie dziurkowanie jest najskuteczniejszą metodą. Dziurkacz mam podobnie jak froschka od maszynki do gotowania jajek. Kupiona kiedyś w markecie w Nieczech przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/76225-jak-ugotowa%C4%87-jajka-%C5%BCeby-nie-pop%C4%99ka%C5%82y-mam-spos%C3%B3b/#findComment-1717436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.04.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 ale z was jajcarze .....zeby nie bylo niedomowien .....za 2zl to tylko przekluwacz Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/76225-jak-ugotowa%C4%87-jajka-%C5%BCeby-nie-pop%C4%99ka%C5%82y-mam-spos%C3%B3b/#findComment-1717500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 07.04.2007 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Odwiedził mnie przed godziną kolega, mieszka w Niemczech. Opowiadałemmu o tych jajkach i Waszych sposobach, a on mi mówi, że jajkado sprzedaży na wielką skalę gotuje się tam na parze przez półgodziny. Nie pękają i długo się nie psuja. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/76225-jak-ugotowa%C4%87-jajka-%C5%BCeby-nie-pop%C4%99ka%C5%82y-mam-spos%C3%B3b/#findComment-1717501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.04.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 to prawda mozna w Niemczech kupic w sklepie gotowane jajka ( w kolorowych skorupkach ... na twardo ) dla mnie to szczyt lenistwa Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/76225-jak-ugotowa%C4%87-jajka-%C5%BCeby-nie-pop%C4%99ka%C5%82y-mam-spos%C3%B3b/#findComment-1717510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.