blady00 07.04.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 WitamMam pytanie do osób które już mają co najmniej stan zero :Kiedy należy wykonać kanalizację ? przed zasypaniem fundamentów wewnaątrz czy najpierw kanalizacja a później zasypywanieMam obawy czy w tym drugim wypadku przu ubijaniu nie zostanie uszkodzona kanaliza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapatut 07.04.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Witam Mam pytanie do osób które już mają co najmniej stan zero : Kiedy należy wykonać kanalizację ? przed zasypaniem fundamentów wewnaątrz czy najpierw kanalizacja a później zasypywanie Mam obawy czy w tym drugim wypadku przu ubijaniu nie zostanie uszkodzona kanaliza. ja miałem najpierw zasypane fundamenty a później dopiero hydraulik położył kanalize w tym piachu. To co zostało zruszone zostało ponownie ubite i gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuzin 07.04.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Witam Mam pytanie do osób które już mają co najmniej stan zero : Kiedy należy wykonać kanalizację ? przed zasypaniem fundamentów wewnaątrz czy najpierw kanalizacja a później zasypywanie Mam obawy czy w tym drugim wypadku przu ubijaniu nie zostanie uszkodzona kanaliza. ja miałem najpierw zasypane fundamenty a później dopiero hydraulik położył kanalize w tym piachu. To co zostało zruszone zostało ponownie ubite i gra. dokładnie tak nie inaczej............... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 07.04.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Ja już zasypałem i teraz będziemy kopać w piachu i układać rury, czyli tak jak wszyscy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 07.04.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 ...jak powyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blady00 08.04.2007 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 ok czyli ja też tak zrobię ,a czy po zasypaniu ubijacie czy dopiero po ułożeniu rur ,czy i po zasypaniu i po ułożeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 08.04.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 ok czyli ja też tak zrobię ,a czy po zasypaniu ubijacie czy dopiero po ułożeniu rur ,czy i po zasypaniu i po ułożeniu? Coś mi się zdaje że zadajesz drugi raz to samo pytanie, na które wszyscy odpowiedzieli jednoznacznie. A może mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blady00 08.04.2007 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 chciałem się upewnić czy po zasypaniu od razu ubijacie czy dopiero po ułożeniu rur, z wcześniejszych postów wynika ,że zasypują i układają rury a nie kiedy ubijają.Dzięki za odpowiedzi ja ubiję , póżniej ułożę i porawię ubiciepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romwis 08.04.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Ja rozumiem, że Kolega ma dylemat odnośnie ile razy ubijać.U mnie nie było ubijane ani razu. Piach nasypany warstwą ok. 40 cm sobie leży kilka miesięcy i czeka spokojnie na instalacje kanalizacyjne ale także inne. Zaraz po ich położeniu będę polewał wodą i ubijał.Powinno być dobrze.Przy okazji, jako leniuch zadam kontrowersyjne pytanie: czy chudziak jest KONIECZNY??!!pzdr.-romwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 08.04.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 TAK. A na co chcesz położyć styropian do ocieplenia podłogi?? Ale kiedy wylejesz, to twoja sprawa. Lepiej jest wylać gdy jeszcze nie masz murów,bo potem możesz mieć problem z dostępem,np. pompy. Kiedyś wlewałem u ojca chudziak, przez okna. Remontowaliśmy stary dom i inaczej się nie dało. Na prawdę straszna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romwis 08.04.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 barozi - ja niestety mam taką sytuację!!Mam już mury, strop, dach ale ciągle...piach w podłodze na parterze. Dlaczego? Bo znajomemu hydraulikowi chciałem dać robotę a ten tak się starał, że do dziś tych rur nie położył. Ot głupie sąsiedzkie myślenie....Co do chudziaka to kiedyś otrzymałem (na PRIV) od jednego z forumowiczów takie rady:" Prawidłowy układ warstw" podłoga na gruncie:1. Zagęszczony piasek (ale dobrze) - może być ustabilizowany cementem (ale nie chudziak bo to nic nie da)2. styropian lub twarda wełna3. folia budowlana (nie musi być "odblaskowa")4. wylewka ze zbrojeniem i rurami > UWAGA: POD STYROPIAN ZABRONIONE DAWAC FOLIĘ !!! " pzdr.-romwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 08.04.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 twarda wełna i zakaz dawania folii. Fajne to Chłopie przestań Ty lepiej budować według porad z privu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romwis 08.04.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 jabko - dlatego upewniam się publicznie...pzdr.-romwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts