Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna, tynki?

Recommended Posts

Dalej :) Jeżeli okna są montowane na zewnętrznych kotwach i wychodzą całkowiecie poza mur czyli dookoła jest styropian to również utrudnia to montaż okien ? Zakładając, że wszystko trzyma pion bo murarze i tynkarze nie zawiedli :) Czy wtedy pomiędzy okna a styro również daje się piankę czy tylko na styk styro lub inne illbrucki ? pozdr adam

dziś pytanie dziś odpowiedź, szczęście jakieś mam :)

uff..

a ja zamiast się zająć pracą..

w takim przypadku.. no nie mam doświadczeń.

Tylko nie wiem czy to tak zupełnie uda się zrobić od zewnątrz? O ile widziałem systemowe kotwy JDB przeznaczone do montażu poza ścianą to.. je się montuje wewnątrz - zamocowanie okna na ścisło np.: za pomocą kątowników typu ciesielskiego będzie miało inny skutek - okno nie będzie miało jak pracować - rozszerzać się pod wpływme nagrzewania - a jak ma za ciasno to będzie się klinowało skrzydło...

Styk na pewno trzeba zabezpieczyć listwą tynkarską, taśmą, silikonem itp.

W sprawie dalszych wątpliwości polecam - około pół roklu temu była ta sprawa poruszana (bo mi czas do domu)...

http://forum.muratordom.pl/szukam-dobrych-okien,t2695-13260.htm

• Odpowiedzi 80
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku