finlandia 15.12.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Dalej Jeżeli okna są montowane na zewnętrznych kotwach i wychodzą całkowiecie poza mur czyli dookoła jest styropian to również utrudnia to montaż okien ? Zakładając, że wszystko trzyma pion bo murarze i tynkarze nie zawiedli Czy wtedy pomiędzy okna a styro również daje się piankę czy tylko na styk styro lub inne illbrucki ? pozdr adam dziś pytanie dziś odpowiedź, szczęście jakieś mam uff.. a ja zamiast się zająć pracą.. w takim przypadku.. no nie mam doświadczeń. Tylko nie wiem czy to tak zupełnie uda się zrobić od zewnątrz? O ile widziałem systemowe kotwy JDB przeznaczone do montażu poza ścianą to.. je się montuje wewnątrz - zamocowanie okna na ścisło np.: za pomocą kątowników typu ciesielskiego będzie miało inny skutek - okno nie będzie miało jak pracować - rozszerzać się pod wpływme nagrzewania - a jak ma za ciasno to będzie się klinowało skrzydło... Styk na pewno trzeba zabezpieczyć listwą tynkarską, taśmą, silikonem itp. W sprawie dalszych wątpliwości polecam - około pół roklu temu była ta sprawa poruszana (bo mi czas do domu)... http://forum.muratordom.pl/szukam-dobrych-okien,t2695-13260.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts