YEYO 16.06.2003 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Kiedy osadza się parapety wewnętrzne? Przed czy po wykonaniu tynków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 16.06.2003 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Ja osadzalem po i skutek jest taki, ze tynkarze musza przyjsc jeszcze raz i otynkowac dookola parapetow. Czyli wychodzi, ze lepiej osadzac parapety zaraz po osadzeniu okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość psxpsx 17.06.2003 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 czy wkuwaliście parapety w ściany (po bokach) i po co się to robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 17.06.2003 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 czy wkuwaliście parapety w ściany (po bokach) i po co się to robi? W sciane nie wkuwalem, parapet jest wstawiony do sciany, a wiec po bokach masz grubosc tynku plus grubosc izolacji pod tynkiem- ok 2.5-3 cm. W ten sposob parapet wystaje mniej wiecej tyle samo do przodu (przed sciane), jak i poza okno na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 17.06.2003 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 Ja wkuwałem parapety po kilka cm z kazdejs strony. Na pewno mocniej siedzą.Robiłem przed tynkami, ale dwa najbardziej trudne i reprezentacyjne zrobię dopiero teraz (nie zdążyłem). Niestety, tynkarze trochę mi zniszczyli i muszę odnawiać, dlatego wolałbym wstawiać wszystkie po tynkach. Nie trzeba ściągać ich z powrotem, tylko samemu obrobić np. gipsem. Pzdr, AK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daark 18.06.2003 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 U mnie parapety wstawiała ta sama ekipa, która tynkowała gipsem. Wstawili je po zrobieniu tynków i ładnie zaszpachlowali. Tak chyba najlepiej, bo parapety się nie niszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 18.06.2003 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Ja także zleciłem wbudowanie parapetów tynkarzom. Zrobili to przy okazji wykonywania poprawek ( a takie są zawsze widoczne gdy ściany wyschną) czy wkuwaliście parapety w ściany (po bokach) i po co się to robi? Między innymi po to by były lepiej osadzone w scianach, by ewentualna wilgoć (rozlana woda) nie dostawała się pod parapet, by.... można mnożyć zalety i przypuszczenia dot. takiego rozwiązania. Ale sądzę, ze jest to bardziej kwestia estetyki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ssaka 18.06.2003 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 wg mnie parapety powinno sie osadzac po tynkowaniu ...na jakies 5 cm ..(boki) w scianie..tak widze u wszystkich...parapety drewniane moga podczas tynkowania odksztalcic sie ....a do pierwotnego ksztaltu ciezko je doprowadzic....a kamienne?? jak wiadomo czesto moze wypasc kielnia "fachowcowi" z reki i po parapecie czyli lepiej po tynkach ...a naciecie scian jest naprawde proste wystarczy tarcza diamentowa (mniej pyli) i szlifierka katowa....dokladnie szybko ...i oby ze wszystkim mozna bylo sobie tak poradzic.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elax 19.06.2003 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2003 Wstawialismy parapety po tynkowaniu, chyba mniej się niszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 20.06.2003 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 Zdecydowałem osadzę po tynkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.06.2003 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 ja osadze po otynkowaniu i po zawieszeniu grzejnikow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 20.06.2003 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 Z tymi tynkarzami mam problem wygląda że nikomu nie zależy na robocie, ale wszystkim na pieniądzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.06.2003 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 YEYO ...niestety masz racje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 20.06.2003 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 Z jednym chciałem dzisiaj się umówić aby zobaczyć jego robotę przed zatrudnieniem. Miał zadzwonić..... kiedy się trochę w... i zadzwoniłem sam okazało się że to niby ja miałem dzwonić a on czekał na telefon. I kto tu szuka roboty ja ? Kiedyś na pomiar bramy garażowej też się umówiłem i gość nie tylko nie przyszedł ale nawet nie zadzwonił. A podobno w Polsce jest bezrobocie i ciężko każdy przędzie. Od ubiegłego roku już w to nie wierzę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.06.2003 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 kiedys wybrałam instalatora..i chciałm zeby robił instalacje...zaraz minie rok jak nie zadzwonił a wycene podał sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 20.06.2003 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 Tak sobie myślę że Polacy potrafią tylko wydawać pieniądze, a nie je zarabiać. I co my zrobimy w Unii? Chodzą słuchy że nawet naszej wschodniej granicy Niemcy będą pilnować. Oj dziwny to kraj, a ludzie jeszcze dziwniejsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.06.2003 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2003 YEYO...buduje sie okolo 1,5 km od tej granicy... i zapewniam Cie...ze słuchy chodza mylne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 21.06.2003 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2003 Przy osadzaniu parapetów drewnianych jednocześnie z oknami trzeba uważać na piankę! U mnie montażyści tak się solidnie za to zabrali, że po paru dniach piana wypchnęła parapety trochę w górę, i pod parapetami zrobiło się pęknięcie w tynku Gipsiarz to zaszpachlował, ale jesli pęknie znowu, co może się stać, to podobno trzeba przejechać taką rysę silikonem malarskim i potem zamalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras 24.06.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Za tydzień przyjeżdża ekipa i montuje mi okna + parapety wewnętrzne drewniane + okapniki zewnętrzne. Sufity otynkowane, posadzki wylane, ścianą pójdą na płyty g-k na klej. Raczej nie powinny się zniszczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PANTHER 25.06.2003 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 U mnie tynkarze osadzili także parapety. Na czas tynkowania były zabezpieczone folią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts