RADOSŁAWL 21.07.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 CZY KTOKOLWIEK MOŻE COŚ POWIEDZIEĆ NA TEMAT DOMU -WACŁAW-, KOSZTY BUDOWY PONIESIONE, JAK ON WYGLĄDA W RZECZYWISTOŚCI PONIEWAŻ JEST PIĘKNY NA ZDJECIACH ALE REALNY ŚWIAT TO CO INNEGO DZIEKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RADOSŁAWL 21.07.2005 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 CZY KTOS MOŻE COŚ WIE O PROJEKCIE WACŁAW. MOŻE KTOS JUZ WYBUDOWAŁ? JAKIE SA KOSZTY PONIESIONE, JAK ON WYGLĄDA W RZECZYWISTOŚCI, PONIEWAŻ PROJEKT JEST BOSKI. POZDROWIENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 21.07.2005 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 CZY KTOS MOŻE COŚ WIE O PROJEKCIE WACŁAW. JAK ON WYGLĄDA W RZECZYWISTOŚCI, PONIEWAŻ PROJEKT JEST BOSKI. Mnie to by wystarczyło zobaczyć jak na razie jak on wygląda gdzieś w necie jakbyś łaskawie jakiś link podał. No i nie krzycz tak bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 21.07.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Ja także chciałabym go zobaczyć,wklej link to oceniemy tą jego boskość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwylama 08.04.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Witam serdecznie,proszę o pomoc jeśli to możliwe, rozglądam się za informacjami dotyczacymi projektu "Wacław" niestety jakoś ciężko to idzie, strasznie mało informacji udało mi się znaleźć.Czy nikt na forum nie buduje, budował tego domu ?Czy ktoś widziałe gdzieś na necie choćby zdjęcia wybudowanego "Wacława" ?Może jakieś przybliżone koszty budowy ?Proszę o możliwie najwięcej informacji na temat tego projektu.http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=469 Dziękuje za wszelkie pomocne informacje.siwylama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwylama 22.04.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Czy nikt nie ma wiedzy w zapodanym temacie ;( ??Kolejny raz proszę o pomoc, jesli ktoś oczywiście może.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-wis 15.04.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam. Właśnie moi sąsiedzibudują ten piękny domek. Doszli do dachu jeśli potrzebujesz konkretnych informacji podpytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdrianRafał 07.05.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Dzień dobry, Jestem na etapie wyboru projektu. Bardzo podoba mi się projekt Wacław z pracowni Archipelag. Co o nim sądzicie? Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek doświadczenia z tym projektem (a może już go wybudował) to bardzo proszę o informację (porady, sugestie, itd...). Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruk99 08.05.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Ładny i "nietypowy" projekt, ale na pewno będzie wymagał dużej działki i będzie jednym z droższych projektów w realizacji (dach, stolarka). Jeśli chodzi o funkcje to przy tej wielkości domu brakuje mi troche pralni i nienajszczęśliwiej jest rozwiązany kominek zewnętrzny (na styku okapu z zadaszeniem tarasu). Razi mnie też troche przejście do salonu niejako przez kuchnie (ale może się czepiam, to kwestia gustu) W mojej opini to drobne rzeczy, prawdopodobnie możliwe do poprawienia. Podoba mi się zadaszenie tarasu, spora ilość szaf wnękowych, pomieszczenie gospodarcze (będzie miejsce na podpierdółki do ogrodu) duży salon z ciekawymi przeszkleniami, spora kuchnia z miejsce, na spiżarnie. Plusem dla mnie jest również gabinet przy wejściu, zwłaszcza jak ktoś popracowuje w domu. Trzeba tylko znaleźć dobrą ekipę która nam takie cudo wybuduje (...i to jest problem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdrianRafał 08.05.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Witam, To fakt, ze dom jest ładny i nietypowy, a co z tym sie wiąże skomplikowany i drogi. Co do działki to myślę, że 1500m2 powinno wystarczyć, tym bardziej, że projekt będzie zmodyfikowany do własnych potrzeb. Garaż zostanie zwężony i lekko wydłużony. Konstrukcja dachu zostanie przez to uproszczona. Dach zostanie podniesiony o jakieś 50cm no i tym samym przestrzeń nad prawą częścią domu w odbiciu lustrzanym zostanie zaadoptowana, na dodatkowe pomieszczenie (w zależności od potrzeb, np. pralnia i suszarnia). Łazienka i składzik ogrodowy zostaną połączone z czego powstanie salon wodny. Co do kominka i kuchni połączonej z salonem to nie powinno być większych problemów, a poz tym sporo czasu i tak spędza sie w kuchni na rozmowach itd... Co do gabinetu to chcemy go powiększyć przez zmniejszenie wiatrołapu, a drzwi wejściowe umieścić od korytarza co da nam dodatkowy pokój (a, jak kto woli gabinet). Salon jest bardzo inspirujący przez elewacje ogrodową. Myślę, że połączenie drzewa i kamienia (ewentualnie cegła) w środku z tym co za oknem da ciekawy efekt.Mam nadzieje, że uda nam sie z ekipą. Ostatnio bylem na budowie Kazimierza (w okolicy), którego dach jest jeszcze bardziej skomplikowany i muszę powiedzieć, ze górale robią cuda. Co prawda trochę więcej "wody rozmownej" jest potrzebne, ale efekt super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-wis 26.05.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Właśnie za moim płotem sąsiedzi budują wacława - cudo naprawdę piękny dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdrianRafał 27.05.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Witam, Byłbym niezmiernie wdzięczny za jakiekolwiek informacje na temat tej budowy, łacznie ze zdjeciami. Jeszcze lepszym rozwiązaniem byłoby podanie (o ile jest to możliwe) jakiegokolwiek kontaktu do sąsiadow budujacych Wacława. Juz od dłuższego czasu szukam osób realizujacych ten projekt. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-wis 27.05.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Zapytam sąsiadów czy mogę podać do nich kontakt. Jeśli nie wyrażą chęci to pomogę we własnym zakresie. Zdjęcia przy okazji cyknę i prześlę. Proszę o konkretne pytania to podpytam. W tej chwili cieśla robi więżbę. Wiem jeszcze że kładą brązową karpiówkę koramic angoba, a na elewacji cegłę ręcznie formowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdrianRafał 29.05.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Witam, Witam i z góry dziękuje za szybką odpowiedz. Prawdę mówiąc to interesuje mnie wszystko na temat budowy tego domu. Najbardziej jednak frapuje mnie wykonanie dachu (niewątpliwie ważnego elementu bryły budowli, wpływającego na jego końcowy efekt). Ja tak jak wcześniej pisałem chce uprościć trochę jego bryłę, ale i wprowadzić własne pomysły (miedzy innymi w salonie dodanie oranżerii tak jak w Henryku (podobny projekt z Archipelagu) z jednoczesnym stworzeniem przestrzeni otwartej tak aby z pokoju nad salonem można podziwiać zimowy ogród i kominek, ta część domu ma być wykonana z dębu (pewnie kredyt będę musiał wziąć na milion lat ) jak i cała więźba, w połączeniu z naturalnym kamieniem, albo cegłą rozbiurkową). Poza tym interesują mnie wszelkie wprowadzone poprawki do projektu (na forach dużo mówiono o niezgodnościach w projekcie Henryka). Jakie wielkie są przestrzenie wewnątrz domu? Czy zwiększali kąt nachylenia dachu, a może go podnieśli tak by nieco zwiększyć pow. użytkową poddasza? Jaki rodzaj ogrzewania (ja myślę o pompie ciepła i kolektorach słonecznych, co do tych ostatnich mam pewne obawy w końcowym wyglądzie dachu)? Jak dom usytuowany jest w stosunku do stron świata i jakie ma nasłonecznienie wewnątrz pomieszczeń? No i co najważniejsze ceny (stan surowy zamknięty, stolarka okienna)? Z góry dziękuję i pozdrawiam. P.S. Mój e-mail: [email protected] W której części Polski realizowana jest budowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-wis 30.05.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Witam . Dom jest w Ostrowi Mazowieckiej dokładnie w połowie drogi między Warszawą a Białymstokiem, jeśli Państwo mieszkacie niedaleko proponuję przyjechać i wszystko obejrzeć, właściciele domu to naprawdę bardzo fajni otwarci ludzie i co najważniejsze bardzo pomocni. Proszę się zastanowić nad przyjazdem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdrianRafał 31.05.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Witam, Z chęcią przyjechalibyśmy na budowę nawet dziś, ale właśnie urodził nam się syn, no a poza tym mieszkamy w Szczecinie wiec w najbliższym czasie będzie to raczej niemożliwe, choć być może w sierpniu będzie okazja bo będziemy w Kielcach. Cieszy mnie fakt miłych i otwartych właścicieli Wacława oraz uprzejmego-uprzejmej pośrednika-pośredniczki Gdyby nie stanowiło to problemu proszę o parę fotek oraz informacje na temat realizacji budowy. Z góry dziękuję i pozdrawiam, Życzę miłego weekendu, Adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TK30 25.09.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Ja ponawiam zapytanie czy ktoś już wybudował ten projekt ? Jestem ciekawa jaki koszt jest stanu surowego zamkniętego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TK30 25.09.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 A tak wygląda Wacław http://images26.fotosik.pl/278/2abe5522ca0a414e.jpg http://images37.fotosik.pl/14/a9c0378d34cafd00.jpg i link http://www.archipelag.pl/projekty-domow/waclaw/?AreaMax=220&AreaMin=150&Building=1&Garage=2&Kind=1&Part=2&SearchForm=1&Type=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts