Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ostatnie ceny betonu z gruchy na ławy, np B15

Recommended Posts

Napiszcie prosze jak to u was wygladalo z betonem z gruchy

Potrzebujemy B15 okolo 20 metrow na fundamenty

Jaka cena netto/brutto, kiedy, termin oczekiwania, czy transpor w cenie, jak z pompa, jaka dlugosc ramienia pompy i co tam jeszcze waznego sie przypomi

Zalewamy najpozniej w ciagu tygodnia i chce wiedziec o co sie pytac dostawcy i czego mam sie spodziewac

Od asfaltowej drogi do najdalszych czesci law mam z 20 metrow - starczy tago weza od pompy?

B15 240 netto transport 30 km i pompa w cenie

Drugi dostawca którego nie wybrałem 290 netto transport w cenie 5 km + 170 za pompę.

Ceny z 05.04.2007

Beton zamawiany 7 dni wcześniej.

Najdalszy kraniec fundamentu 22 metry od drogi sięgneli pompą bez problemu z drogi.

idealna odpowiedz - kto jeszcze pomoze :D

w projekcie mam beton na ławy B20, wykonawca i kierownik twierdzi zeby wziasc B15...czy faktycznie wystarczy B15??

Czy do betonu dokładac dodatek hydro...cos tam zeby lepiej zabezpieczyc ławy przed woda bo mam wysokie wody gruntowe i moga czasami ławy byc w wodzie?

nie po to projektant robi 20 aby pozniejzzmieniac na 15. pewnie sa ku temu powody. roznica w cenie jest niewielka a robocizna taka sama - ja bym nie zmienial. to w koncu lawy i nie wymienisz ich za 10 czy 15 lat tak jak kiepskich okien czy dachowki :D

Ja za B20 płaciłem 220 netto z dowozem 20 km.

w projekcie mam beton na ławy B20, wykonawca i kierownik twierdzi zeby wziasc B15...czy faktycznie wystarczy B15??

Czy do betonu dokładac dodatek hydro...cos tam zeby lepiej zabezpieczyc ławy przed woda bo mam wysokie wody gruntowe i moga czasami ławy byc w wodzie?

U mnie w projekcie ław był B20 i dałem B20. Natomiast na stropie mam w projekcie B20 a ostanio doradzono mi, żeby wziąść B25 bo różnica w cenie niewielka a ruch w branży teraz wielki i w sumie nie wiadomo czy pilnują jakości ( i ten B20 to faktycznie B20) a w ten sposób na pewno będzie wiadomo, że można spać spokojnie.

120m3 jest całkiem możliwe. Jeżeli buduje się rozległy dom na szkodach górniczych, to całkiem sporo kasy pójdzie w ziemię. Coś o tym wiem ;)

i tak bez przesady

mi idzie 19m3

nie wyobrazam sobie robil law gdzie wleje ponad 6 razy wiecej :lol:

Pytanie nie precyzowało jakiego obiektu dotyczy. Pytanie jest bez sensu, dlatego tak napisałem. Równie dobrze można zpytać - jakie masz opony? Powiedzmy,że w fiacie 126p i w audi a8 troszkę się różnią.