Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Czy ktos moze ma juz zamontowany GWC pod podloga garazu?Ja przymierzam sie z racji kilku powodow do takiego roziwazania, ktore podsunela mi firma Warebud-dzialajaca w kooperacji z Proventem.I moj kolega ma takie cos w garazu,ale moze jeszcze ktos mi cosik powie.Otoz...jak wiecie,autka zima wymagaja co jakis czas czyszczenia pod kolkami podloza garazu z racji szlamu zimowego mimo oczyszczania przed wjazdem. Pytanie jest takie....jaka nawierzchnie tej podlogi zrobic?Kolega ma kostke brukowa ktora , gdyby cos sie stalo z GWC moze ja latwiej zdemontowac, ale nie bardzo wiem jak sobie poradzi z oczyszczaniem podlogi i wsiakaniem wilgoci spod kol w podloge?Jakos wizja kafelkow nie bardzo mi sie widzi. Pomijamy kwestie wytrzymalosci podlogi pod dwa auta sredniej wagi. Czy ktos ma jakis pomysl?Wlasne doswiadczenia?Czy robic kratke odplywowa w podlodze?Hm...nie znam sie na tym...

https://forum.murator.pl/topic/76294-gwc-pod-podloga-garazu/

ja na 99% będę miał taki GWC (ale nie tylko pod garażem). Jeśli obawiasz się wnikania wody/smarów w beton to są specjalne farby z dodatkami którymi np. maluje się baseny czy posadzki (rodzice mają taki mini basen betonowy pomalowany właśnie taką farbą).

Poza tym masz przecież folię nad GWC, do tego jakaś papa na izolację i nie ma zmiłuj nic się nie powinno dziać. Zawsze jeszcze możesz zrobić instalację zraszającą złoże.

https://forum.murator.pl/topic/76294-gwc-pod-podloga-garazu/#findComment-1718996