Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

TE plytki to koszmar dla wykonawcy :evil:

SŁONECZKO ma racje.Dlaczego nikt z was ich nie reklamuje.Brak reklamacji powoduje ,ze tak slabej jakosci plytki sa nadal produkowane.

Wydrukowane posty wyslijcie firmie ,a nie pokazujcie biednym, znerwicowanym wykonawcom. :wink:

ben88, nie zgodzę się z Twoją opinią, że płytki sa słabej jakości. Po prostu płytka o takiej długości ma tendencję do odkształcania się pod wpływem nacisku i nie jest to żadna wada, ale normalne zachowanie się materiału i jak juz pisałem niejednokrotnie wykonawca musi mysleć przy jej układaniu a nie walic gumowym młotkiem.

Niby co mamy reklamować, chyba tylko marne umiejętności wykonawców, którzy nauczeni sztampowo układac terakotę w zderzeniu z woodentikiem są po prostu bezradni. Płytka jest idealnie równa , katy proste , że mucha nie siada, faktura ok, więc co reklamować - odpowiedz jesli potrafisz.

Nie wiem czy masz jakieś doświadczenia z tymi płytkami czy swoje wnioski wyciagasz na podstawie lektury tego wątku, a może to Ty jesteś tym biednym znerwicowanym wykonawcą, któremu inwestor wydrukował te posty.

O paradyż się nie martw oni czytają to forum więcej niż Tobie może się wydawać.

[quote Tylko że ja swoje mam te dłuższe 98x20 cm, a nie wiem czy te krótkie też się tak zachowują. Swoją drogą to dziwie się że majster ma problem z tymi krótkimi :o . To co by było jak byś kupiła te długie?. Jeszce nawiązując do krawędzi woodentica , jestem zdania , że gdyby nie były rektyfikowane to wygladały by i kładły by się 100 razy lepiej. Zresztą niektóe krawędzie mają lekko zaoblone kształty, są to to te płytki , któe są cięte jak pierwsze z brzegu z tej dużej tafli.

Jakie płytki są łatwiejsze do położenia wg instrukcji producenta i waszych tu wspomnianych wcześniej (mam na myśli wyeliminowanie krzywizn)? 98x20cm czy te krótsze? Wnioskowałbym, ze raczej dłuższe gdyż są bardziej podatne na krzywiznę. Ale prosiłbym o potwierdzenie. Decyzja o zakupie woodentica brown już jest, pozostaje tylko kwestia tych długości.

Dzieki i Pozdrawiam

Wybierz co Tobie sę bardziej podoba a nie kieruj sie tym co łatwiej położyć. Co z tego będzie jak kupisz płytki "niby" łatwiejsze do układania a trafisz na partacza i sobie z nimi nie poradzi.

Ja przy zakupie woodentika sugerowałem się wyglądem płytki i jak sie będzie przentować cała podłoga. Podobał mi się dłuższy i tyle. Sam jeszcze wtedy nie wiedziałem , że przy układaniu będzie trzeba się bardziej postarać i pogłówkować. Jeśli miał bym jeszce raz kupować to ze wzgledów estetycznych były by to długie.

[quote Tylko że ja swoje mam te dłuższe 98x20 cm, a nie wiem czy te krótkie też się tak zachowują. Swoją drogą to dziwie się że majster ma problem z tymi krótkimi :o . To co by było jak byś kupiła te długie?. Jeszce nawiązując do krawędzi woodentica , jestem zdania , że gdyby nie były rektyfikowane to wygladały by i kładły by się 100 razy lepiej. Zresztą niektóe krawędzie mają lekko zaoblone kształty, są to to te płytki , któe są cięte jak pierwsze z brzegu z tej dużej tafli.

Jakie płytki są łatwiejsze do położenia wg instrukcji producenta i waszych tu wspomnianych wcześniej (mam na myśli wyeliminowanie krzywizn)? 98x20cm czy te krótsze? Wnioskowałbym, ze raczej dłuższe gdyż są bardziej podatne na krzywiznę. Ale prosiłbym o potwierdzenie. Decyzja o zakupie woodentica brown już jest, pozostaje tylko kwestia tych długości.

Dzieki i Pozdrawiam

Wybierz co Tobie sę bardziej podoba a nie kieruj sie tym co łatwiej położyć. Co z tego będzie jak kupisz płytki "niby" łatwiejsze do układania a trafisz na partacza i sobie z nimi nie poradzi.

Ja przy zakupie woodentika sugerowałem się wyglądem płytki i jak sie będzie przentować cała podłoga. Podobał mi się dłuższy i tyle. Sam jeszcze wtedy nie wiedziałem , że przy układaniu będzie trzeba się bardziej postarać i pogłówkować. Jeśli miał bym jeszce raz kupować to ze wzgledów estetycznych były by to długie.

Wróć na pierwszą stronę tego tematu, ludzie piszą o konkretnych wadach tych płytek.

Mnie osobiscie to smuci i martwi, bo samej te płytki mi się podobają i chciałabym je u siebie mieć.

jaksie, czy to do mnie ta uwaga?. Ja piszę w tym wątku od samego początku, może nie doczytałaś. faktem jest, że w zeszłym roku jesienią wyszła z paradyża wadliwa partia woodentika, bo o tym fakcie uprzedzał mnie dostawca, żeby nie kupować tylko poczekać do grudnia bo ma wyjść nowa poprawiona.

Ja nie twierdzę, że te płytki są idealne bo nikt takich nie produkuje nawet mocno przereklamowania włosi i hiszpanie. Jednak nie dopatruję się w nich konkretnych wad oprócz większej trudności ich układania a wież mi wiem cos o tym bo prawie 40m2 w woodentiku machnąłem własnoręcznie.

Jeśli chodzi o trzymanie wymiaru i kątów to nikt mi nie powie, że jest się do czego przyczepić, Problem może być czy płytka przed połozeniem ma "garba" czy nie. fabrycznie jest profilowana minimalnie w górę aby klej podczas schnięcia wesaał tę minimalną górkę i aby wyszło prosto. Jesli garb widac gołym okiem no to wtedy reklamować a nie po ułozeniu biadolić że krzywo. Na podstawie lektury tego watku widac jasno , że jest juz pewna część osób u których woodentic wyszedł bardzo dobrze, pozostali"maruderzy" albo mieli pecha i trafili na jakies wadliwe sztuki albo po prostu fachowcy ewidentnie spieprzyli robotę o co nietrudno i wine zwalają na płytki bo tak jest najlepiej.

Dla mnie jedyn awada estetyczna jest taka, że te płytki mogły by mieć zwykłe zaoblone krawędzie zamiast rektyfikowanych wtedy były by super.

Sorki za zwłokę, zdjęcia już zrobione, ale niestety nie mogę ich zrzucić na kompa bo nie mam kabla. Mieliśmy włamanie do mieszkania :cry: i nawet kable ukradli, wrrr. Mam nadzieję, że sklepie kupię bez problemu potrzebny kabel.
.

Współczuje z tym włamem, też 2 tyg temu miałem włamanie więc znam ten ból.

Dzięki, Tobie też współczuję :roll:

Mieliśmy włamanie do mieszkania :cry: i nawet kable ukradli, wrrr.

A nie nachodzili Was wcześniej z ofertami z firm ochroniarskich? Kilka lat temu, na Woli Justowskiej były włamania, bo ludzie nie chcieli ochrony...

Nie, nikt nas nie nachodził, ale ulotkarze często chodzą więc pewnie ktoś podający się za ulotkarza w końcu namierzył naszą nieobecność :evil:

Dzieki i Pozdrawiam

U nas płytkarz kładł te krótsze i nie za bardzo mu początkowo szło więc wg niego lepsze byłyby dłuższe :lol:

Mam kilka fotek, które zrobił mi małż. Niestety nie oddają efektu, który najlepiej zobaczyć na własne oczy. No i małż fotki zrobił za późno, bo po tym jak przywieźli sprzęt agd więc podłoga zajęta i już zabrudzona co psuje efekt. Ale dzięki fotkom widzę, że płytkarz musi poprawić (a moze wystarczy tylko domyć) fugi w rogu.

Tam, w głębi jest (będzie) kuchnia

http://img257.imageshack.us/img257/5325/przedpokjcay.jpg

http://img257.imageshack.us/img257/3007/przedpokjbok.jpg

http://img257.imageshack.us/img257/301/przedpokjrg.jpg

No poprostu super! Miałam wziąść również beż ale jak widzę Juniorka twoją połogę to chyba jednak tą ochrę wybiorę.............kurna tylko gdzie ja znajdę takiego fachowca co mi tak połozy tą podłogę :-? bo właśnie widziałam efekt położonej podłoi gdzie są normalnie "fale dunaju" bynajmniej tak przypuszczam że to woodentic choć forumka nie pisała jakiej firmy te płytki! choć ona jest zadowolona z efektu i ma prawo;-) Mam nadzieję że się nie obrazi ale pokarzę

http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/614321/previews/24446684_img_2978.jpg czy to możliwe że to woodentic??