Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

U mnie najczęściej podłogówka w kuchni jest wyłączona i nie widze różnicy między "zimnem" płytek a "zimnem" paneli, które mam na górze.

Ale leżeć na gołej podłodze bez ogrzewania bym nie chciała, czy to na parkiecie, panelach czy płytkach brrr.... :wink:

Jak jest wiosną i jesienią nie mam pojęcia bo mieszkamy od dwóch miesięcy.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja miałam przez 6 lat płytki na podłogówce. Na początku była radosc i zauroczenie bo ciepła podłoga w zimie, ale potem w okresie przejsciowym jak na polu 12-15 stopni to podłoga zimna i nieprzyjemna. Łatwa w utrzymaniu czystosci ale nic poza tym. 4 lata przekonywałam meza żeby to skuc i wreszcie się zgodził. Połozylismy parkiet 3 warstwowy z merbau na podkładzie z debu. Całosc ma 11 mm grubosci i idealnie spasowało z resztą płytek. I jestem w niebowzieta, podłoga ciepła w zimie, na razie nie ma szpar, jest przytulnie i naturalnie i wreszcie dobrze się czuje w salonie :-)

Witam Wszystkich serdecznie i dziękuje za podzielenie sie waszym doświadczeniem . gnębi mie jedno czy te płytki można układać w inny wzór i czy znajdzie sie ktoś kto ma z tej pracy zdjęcia. pilna odpowiedz mile widziana bo wstrzymuje sie z zamówieniem .

U mnie najczęściej podłogówka w kuchni jest wyłączona i nie widze różnicy między "zimnem" płytek a "zimnem" paneli, które mam na górze.

Ale leżeć na gołej podłodze bez ogrzewania bym nie chciała, czy to na parkiecie, panelach czy płytkach brrr.... :wink:

Jak jest wiosną i jesienią nie mam pojęcia bo mieszkamy od dwóch miesięcy.

Ja też nie chcę leżeć na gołej podłodze, ale jeśli płytki zimne to i przez koc to zimno będzie się odczuwało.

My mamy w salonie na 60 m2 płytki drewnopodobne Timber Country Suede.

(...)

Minusy:

- ciemne płytki są trudne w utrzymaniu - przy nawet najdrobniejszym remoncie płytki i fugi (ciemne) jaśnieją od pyłu. Ciężko je domyć - trzeba stosować specjalne środki.

Dodatkowo nasze płytki nie mają idealnie gładkiej powierzchni, więc pył i brud wchodzi także w rowki stanowiące fakturę drewna na płytce.

Generalnie to kwestia wyboru - ładny wygląd vs problemy z utrzymaniem w super czystości :-)

mam te płytki w innym kolorze i nic mi się nie wżera. Bardzo łatwo sie czyszczą.

:)

Tez podobał mi się ciemny brąz ale znacznie praktyczniejszy jest jasny kolor. U nas jest szary. :lol:

pięknie proszę o zdjęcia:)

Ja miałam przez 6 lat płytki na podłogówce. Na początku była radosc i zauroczenie bo ciepła podłoga w zimie, ale potem w okresie przejsciowym jak na polu 12-15 stopni to podłoga zimna i nieprzyjemna.
no ale jak jest 12-15 stopni to można przeciez puścić podłogówkę na lekkie grzanie i też będzie ciepło... I tak się wtedy dogrzewa domek bo chłodno jeszcze.

I przyłączam się, że jak nie ma ogrzewania podłogowego to nie ma różnicy czy to kafelek czy panel na podłodze. Tak samo zimno.

Witam Wszystkich serdecznie i dziękuje za podzielenie sie waszym doświadczeniem . gnębi mie jedno czy te płytki można układać w inny wzór i czy znajdzie sie ktoś kto ma z tej pracy zdjęcia. pilna odpowiedz mile widziana bo wstrzymuje sie z zamówieniem .

Radzę Ci ułożyć jes tak jak zaleca producent. Do najrówniejszych nie należą i przy większych kombinacjach możesz mieć problem.

U mnie też, odpadów nie było. Potrzebowałam 42,5m2 a zamówiłam 44m2. Stwierdziłam, że jak braknie to najwyżej dokupię - płytki niestety do najtańszych nie należą. Ustaliłam z glazurnikami gdzie mają układać podłogę na końcu (zabudowa szafy) - jakby przypadkiem brakło to nie będzie widać różnicy odcieni. Na szczęście nie musiałam dokupywać zostało chyba 5 szt.

Pozdrawiam

Aśka