Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

konisko zgadza się

ps. odwróć sylaby w moim nicku :wink:

;) zajarzywszy, żeby nie było OT to mój płytkarz zaniemógł i robota stanęła, ale to co zrobił dotychczas jest w porzo. Mój kolega po oglądnięciu (sceptyk płytek w salonie) się tak przypalił, że chyba położy woodentic ;) na pewno w kuchni a kto wie...;) może i więcej.

Pozdr.

dziama

zgadza sie - na pewno plytki wygladaja o niebo lepiej w domu, w swietle dziennym, a nie w markecie w swietle jazeniowki...

Coz, mnie nie przekonaly, ale nie o to chodzi, aby kazdemu sie to samo podobalo - bo byloby nudno:)

W koncu zakupilsimy chwalone na forum SERENISSIMY, widzialam je na zywo i sa naprawde ladne i nietuzinkowe. Wybralam kolor szary - super praktyczny przy malym dziecku i bardzo ladny.

Poza tym stwierdzilam, ze skoro ostateczie nie bedzie parkietu (ogrzewanie podlogowe + wzgledy praktyczne) i ma byc cos drewnopodobnego, to niech to nie bedzie taka zwykla "brazowa" imitacja, tylko cos bardziej oryginalnego.

Pozdrawiam serdecznie!

Jest tu jakiś woodenticowiec z woj. łódzkiego?

Potrzebuję namiary na:

- sprawdzonego płytkarza, który sobie (bez zgrzytów) z tą metrową "deską" poradzi (mogę poczekać na termin) i

- na sklep / hurtownię, gdzie ją kupię w cenie o jakiej pisaliście wcześniej (ok. 100zł/m2).

Potrzebuję namiary na:

- sprawdzonego płytkarza, który sobie (bez zgrzytów) z tą metrową "deską" poradzi (mogę poczekać na termin) i

- na sklep / hurtownię, gdzie ją kupię w cenie o jakiej pisaliście wcześniej (ok. 100zł/m2).

CZESC !

O cenach i sklepach wcześniej w wątku było.

Co do płytkarza to znajdź najlepiej takiego co układał już taką płytkę.

W okolicach Łodzi niestety się nie orientuję gdzie wylookać takiego fachmana

8).

Pozdr

No i właśnie to jest ten problem :wink:

Wiem, że o fachowcach i cenach już było i zakupy przez www też mi po głowie chodzą, ale na miejscu było by bezpieczniej...

...no tylko na wykończonychziomali w tym temacie dotąd nie trafiłem :wink: :lol:

Konisko napisz mi prosze ile płacisz fachowcowi za polozenie tego woodentica ???

Mój chce 45zł/m2 za ochrę w większym wymiarze i zastanawiam się czy to dużo czy mało. Ile płaciliście fachowcom?

Cena rzekłbym nawet dość niska. Oby jakość nie była też niska ale to nie zawsze jest reguła. W regjonie zachodnipomorskim średnia cena za ułożenie gresu to 70 zł/m2 , a woodentic jest do tego jeszce stosunkowo wredny do układania. Coś o tym wiem.

Na stronie http://www.glazurnicy.pl jest zakładka gdzie można sobie sprawdzić średnie ceny takich usług dla poszczególnych regionów Polski.

Potrzebuję namiary na:

Kładliśmy woodentica, ale małego. Glazurnik z południowej części województwa - okolic Radomska. Jeśli jesteś z tych okolic to dam Ci namiary, bo dokładny i tani. Za nasze płytki płaciłam 86,90, "metrówki" mogą kosztować ok. 92-94 zł.

Potrzebuję namiary na:

Kładliśmy woodentica, ale małego. Glazurnik z południowej części województwa - okolic Radomska. Jeśli jesteś z tych okolic to dam Ci namiary, bo dokładny i tani. Za nasze płytki płaciłam 86,90, "metrówki" mogą kosztować ok. 92-94 zł.

Coś się obawiam, że nie będzie chciał do mnie przyjechać - okolice Pabianic (z Radomska 80km) :-?

ja chciałam się zapytać, cze ktoś kładł już te płytki na terenie szkód górniczych bo wprawdzie jeszcze kilka miesięcy do położenia płytek, ale już jesteśmy zdecydowani na woodentica, kwestia tylko tego czy nie będzie pęknieć po tąpnięciach, które są na naszym obszarze dość częste?

i ponawiam pytanie do fachowców, jaka fuga po podłogówki, bo wiadomo, producent płytek poleca min 5mm, a większość z nas chce mieć fugę jak najmniejszą, ale czy to ma sens?

Witam

Jestem glazurnikiem i Paradyż stawiam na 1 miejscu wśród polskich producentów płytek.

Dla narzekających proponuję się zaznajomić z normami odnośnie produkcji płytek, a gdzie to znalezc?? pewnie w necie...

Kolejny problem to kalibracja plytek. Wielu wykonawców nie potrafi dobrać szerokości fugi do kalibracji płytek. Wielu inwestorów upiera się na minimalna fugę a wykonawca który nie przebiera w zleceniach godzi sie na rózne eksperymenty i strzela sobie tym samym w kolano. Proponuje dobierać sobie Fachowców z miejsca w którym sie skupiają czyli: ww.glazurnicy.pl

Są równiez i tacy którzy kupuja płytkę która ustawowo może uciekać 5 % bo jest w II gatunku i wymagają szału. Przy 60 cm jest to AŻ 3 mm co przy fudze nawet 6 mm jest totalna porażką....

pozdrawiam

:)

Ps : o prawidłowym dobraniu chemii budowlanej już nie wspominam.

Proponuje państwu analizowanie tego co mówią sprzedawcy i selekcję tych informacji, bo przecież to jest ktoś kto przede wszystkim chce !!sprzedać!!

Z własnego doświadczenia wykonawcy prac glazurniczych wiem że dobrze wykonana praca daje nastepna a z tego mam na chleb.

Juz ostatni raz... pozdrawiam