Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Vafel właśnie na tym forum czytałam, że do Beige biorą Carmel.

Ja niestety muszę wybrać fugę na odległość :( więc jestem w 100% zdana na WAS.

Chyba wezmę Carmel. Będę jeszcze czekała na twoje fotki.

U mnie już po fugowaniu. Fotki będą, tylko muszę trochę umyć podłogę (bo na razie jest tak zasyfiona fugą, że i tak nic nie widać), no i czekam na jakąś lepszą pogodę, bo przez weekend lało i było ciemno przez cały dzień...

Na pierwszy rzut oka to mimo wszystko karmel jest trochę za jasny, ale toffi czy cokolwiek innego na 99% byłoby za ciemne. Nie znalazłem takiej fugi, żeby w 100% zlewała się dokładnie z płytką. Mimo to wydaje mi się, że ten karmel wygląda całkiem nieźle. Postaram się jutro cyknąć parę fotek...

U mnie już po fugowaniu. Fotki będą, tylko muszę trochę umyć podłogę (bo na razie jest tak zasyfiona fugą, że i tak nic nie widać), no i czekam na jakąś lepszą pogodę, bo przez weekend lało i było ciemno przez cały dzień...

Pokaż też jak wygląda podłoga w pochmurne dni i przy sztucznym świetle, nie tylko w tych nasłonecznionych. My też już właściwie postanowiliśmy, że będzie beżowy woodentic i dlatego interesują mnie zdjęcia we wszystkich warunkach świetlnych. Większość zamieszczanych zdjęć dotyczy tych ciemniejszych wydań tego gresu.

Czyli może być tak, że co innego oglądam i zamawiam, a co innego dostanę???

No niestety tak to wyglada, ze moga sie troche roznic, zalezy jak trafisz. i dlatego wazne jest bys przy odbiorze towaru sprawdzil czy wszystko jest z jednej partii produkcyjnej, data , numer pakowacza itp.

Witajcie,

u nas powoli też cosik zaczyna przypominać podłogę :) my mamy nieco inaczej kładziony Woodentic -na ukos,

będzie się łączył z gresem polerowanym. Efekt końcowy będzie pewnie inny, niż to co widać na razie,

ale i tak pokażę co do tej pory zostało wykonane ;)

http://images39.fotosik.pl/279/4b37cdec3be55aeamed.jpg

http://images37.fotosik.pl/278/12aaf0f3f2e98897med.jpg

Witam wszystkich forumowiczów. Ja juz za chwilkę też będę posiadaczką woodentic bronze- juz nie moge sie doczekać. Zeby przeczytac wszystkie wasze wpisy potrzebowałam 2 dni. Z tego co wywnioskowałam to trzeba mieć duzo cierpliwości i fachowca który połozy dobrze te płytki. Widziałam na forum kilka osób z dolnego śląska ja tez buduję się w okolicach Legnicy- Czy ktosz Was może polecic mi fachowca który robił taka podłogę i zna się na rzeczy? Bardzo proszę Was o namiary.

Ps Roszki - Wasza podłoga wygląda Super!!! Z jakiego koloru gresem będziecie łączyć woodentica?

mój fachowiec przed tym jak przyszedl woodentic poczytał sobie o nim i byl średnio zadowolony z wyboru płytek przez nas, ale jak przyszły i je pooglądal powiedzial 'nie jest źle myślałem że będzie gorzej' połozyl juz prawie 100 metrów i nie narzeka, zostalo mu jeszcze trochę w holu. Zaczynali od góry, a góra już skończona, polożona, pofugowana i oblistwowana ;) Niestety zdjęć narazie nie mam bo co jadę do domu to zapomnę aparatu... ale efekt końcowy jest świetny

woodentic z gresem postanowilismy połączyć tylko fugą... bez żadnych listew. mam nadzieję, że będzie ładnie i delikatnie.

Cieszę się, że gres ci się podoba. Tak szczerze, to sama jestem ciekawa efektu, bo każdy zazwyczaj ma gładki gres i wiadomo

jak wygląda, a tu wielka niewiadoma ;) będę wklejać fotki.

pozdrawiam