Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

U mnie woodentic beige już prawie położony w górnej łazience. Gdybym miała teraz wykańczać dół pewnie też byłyby te płytki, ale 8 lat temu jeszcze ich nie było, niestety.

Fugę daliśmy 1,5 mm przy mniejszej desce, będzie Kerakol porcelana 0-8 karmel. Fotki zrobię pod koniec tygodnia.

Dzięki :-D

Przy Woodenticu ten kolor fugi nadal jest za jasny mimo mycia. Ktoś mi poradził, żeby posmarować fugę olejem jadalnym, to zrobi się ciemniejsza na dobre. Spróbuję w jakimś niewidocznym miejscu i dam znać jakie były efekty.

Różowa łazienka to wymysł mojej piękniejszej połowy. Ja do różowego wcale nie byłem przekonany, ale w sumie wyszło całkiem nieźle.

A płytki w kuchni to Paradyż alabastrino. Moja żona zauroczyła się tymi ciemnymi dekorami z kwiatami i stwierdziła, że koniecznie musi je mieć w domu. Ponieważ do łazienki zupełnie nie pasowały, to nakazała umieścić je w kuchni :-)

Dzięki :-D

Przy Woodenticu ten kolor fugi nadal jest za jasny mimo mycia. Ktoś mi poradził, żeby posmarować fugę olejem jadalnym, to zrobi się ciemniejsza na dobre. Spróbuję w jakimś niewidocznym miejscu i dam znać jakie były efekty.

Różowa łazienka to wymysł mojej piękniejszej połowy. Ja do różowego wcale nie byłem przekonany, ale w sumie wyszło całkiem nieźle.

A płytki w kuchni to Paradyż alabastrino. Moja żona zauroczyła się tymi ciemnymi dekorami z kwiatami i stwierdziła, że koniecznie musi je mieć w domu. Ponieważ do łazienki zupełnie nie pasowały, to nakazała umieścić je w kuchni :-)

Dekory wyglądają zajefajnie http://picasaweb.google.com/107207850370140244581/Dom2#5464705865388862754

Pozdrawiam

Mam ochrę.

A jaki rozmiar płytki, bo się nie doczytałam -siedzę już drugi dzień na tym:) i mam niezły zamęt. I jeszcze jedno jaka fuga (może też to było) i czy brown jest dużo ciemniejszy od tej ochry. U mnie w sklepie nie mogę tego porównać, bo nie ma ochry:) Twoje zdjęcia najbardziej mnie przekonują na tak, po tym jak się naczytałam - nie kupujcie tego ludzie:):)

A jaki rozmiar płytki, bo się nie doczytałam -siedzę już drugi dzień na tym:) i mam niezły zamęt. I jeszcze jedno jaka fuga (może też to było) i czy brown jest dużo ciemniejszy od tej ochry.

Cieszę się, że ci się podobają płytki. Nie masz co się ich obawiać pod warunkiem, że nie trafisz na kiepskiego płytkarza. Na stronie Paradyża znajdziesz instrukcję jak je kłaść i trzeba się tego trzymać. Mam Ochrę 64cm czy jakoś tam i fugę Mapei brąz. Wydawała mi się zbyt jasna więc pociągnąłem ją zwykłym olejem jadalnym. Efekt widać na zdjęciach.

Brown jest trochę ciemniejszy. Jeżeli masz bardzo dużą powierzchnię to go bierz, będzie ładnie wyglądał, jednak pamiętaj, że ciemniejszy kolor jest trudniejszy w utrzymaniu. I nigdy nie kładź go w jodełkę!

Powierzchnię mam małą, ale ten brown nie wydaje mi się ciemny. Teraz mam w mieszkaniu ciemniejszy kolor i jest ok. Chyba, że trafiłam na jakąś dziwną partię w castoramie - tam mają tylko dwa kolory. Chcę położyć te płytki w kuchni, gdzie mam jasne meble. Wolę kontrast niż coś prawie takiego samego - bo idealnie nie dobiorę.

Na stronie paradyża jest filmik i poradnik jak układać płytki, ale nie działają.

Ja jeszcze się waham między dużymi a mniejszymi:) Wiem, że mniejsze lepiej się układa. Te większe może bardziej pasuję na duze powierzchnie, chociaż mi podobają się bardziej. Ogólnie ma to robić wrażenie:):):)

Edytowane przez stacha

Ja mam kuchnię białą więc u mnie nie było problemu. Jeżeli podoba ci się Brown to się nie zastanawiaj, Pamiętaj tylko żeby fuga była minimalnie jaśniejsza. Zawsze można ją przebarwić jak ci się nie spodoba. Jeżeli masz małą powierzchnię to bierz te mniejsze-zaufaj mi.