Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

A kiedy ewentualnie moglibysmy podjechac by zobaczyć jak najjaśniejszy odcień wygląda na żywo? Skierki od Żyrardowa są niedaleko.. :-) u nas tez wyjdzie około 80m podłogi

Teraz to chyba najwygodniej w weekend - bo naturalne światło. Przy żarówkach wygląda zupełnie inaczej. Będziemy w domu, więc wpadajcie jak Wam pasuje ;) - na budowę mamy 10 min. A na jakim etapie jesteście??

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Decyjza zapadł dołączam do fan clubu wodentica kupujemy woodentica beig 65,5 na 16. Pojdzie do przedpokoju i do kuchni. Przedpokój 9,5 m kuchnia 8,3 =wychodzi około 18 metrów. Ile wg was wziąść zapasu planuję układać tak jak sugeruje producent. Fuga pewnie 2m jest ogrzewanie podłogowe.

W każdym salonie z płytkami niestety woodentic pod zamówienie ceny masakryczne 130-110 taniej nie znalazłem. Jaki internetowy polecacie?.

Nikt nie ma Woodentica w II klasie?

Witam !

Nie mam ale też się zastanawiałem, cena była także konkurencyjna.

Powiedzieli, że nie różni się znacząco od I gat., ale mogą sie zdarzyć czasami większy wichrowatości i niewymiarowości na szerokości (215mm).

Ja zrezygnowałem i położyłem I gat. ale jeśli II gat. ma większe odchylenia to życzę powodzenia, bo ten mój I gat. miał do 1mm na wichrowatość i mnie to już denerwowało, chociaż podłoga wyszła ok.

Pozdr.

Witam a czy ktoś układał woodentica w kierunku nie polecanym przez producenta z przesunięciem o 1/3 , poprostu bardziej by mi pasowały, padanie świata i w takim kierunku bede miał układał wszystkie pozostałe podłogi

U nas światło pada na płytki z dwóch stron w zależności od pory dnia. Niezależnie od pory dnia (czyli kierunku padania światła) płytki prezentują się bardzo dobrze. Kierunek ułożenia zaoszczędził nam również sporą ilość woodentica - ponad 4m2, więc wystarczy go jeszcze na jedno pomieszczenie:)

Mógł byś trochę precyzyjniej wyjaśnić o co ci chodzi?

Zgodnie z zaleceniami Paradyża należy układać http://www.paradyz.com/Collection/living-room/woodentic natomiast je chciałbym tak jak jest przekreślone

W takim kierunku jak przekreślone będę mia układaną podłogę w pokojach deska trójwarstwowa ..

Jak zalecacie?

Zgodnie z zaleceniami Paradyża należy układać http://www.paradyz.com/Collection/living-room/woodentic natomiast je chciałbym tak jak jest przekreślone

W takim kierunku jak przekreślone będę mia układaną podłogę w pokojach deska trójwarstwowa ..

Jak zalecacie?

Przesunięcia innego niż 1/3 nie polecam. Przy przesunięciu o 1/2 widoczne będą wszelkie nierówności płytki (najniższy punkt na płytce łączy się z najwyższym płytki sąsiedniej). Te wypukłości można normalnie zgubić przy zalecanym ułożeniu.