Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I niestety Woodentic w II klasie nie odebrany po sprawdzeniu 2 paczek z 20 płytek 4 były dobre! W pozostałych na samym środku biała "dziura" sprzedawca w szoku powiedział że nigdy się nie spotkał z takim czymś ! Ja towaru nie odebrałem a facet załamany wziął z Pradyża 2 palety i wszystkie takie paczki !

Witam,

i ja 'zachorowałam' na woodentic. Myślę, że skuszę się na beż na dół domu - korytarz, kuchnia z jadalnią i salon...

Ale też myślę o małej łazience...

kriso81 możesz zdradzić, który to woodentic /kolor i rozmiar/ i z jakimi płytkami go skomponowałeś ? Ładnie to wyszło.

Pozdrawiam wszystkich

My mamy Woodentica już od półtora roku, ale pamiętam, że jak brakło płytek (bo pierwszych kilka pasów trzeba było zerwać ponieważ zostały krzywo położone ) to na szybkiego trzeba było kupić kilka paczek. W kilku sklepach nie było tego rozmiaru co trzeba i w końcu płytkarz powiedział, że widział niedaleko nasze płytki ale w II gatunku. Pojechałam zobaczyć i byłam zaskoczona, że jak na II gat. to są całkiem ok. Problem z nimi polegał na tym, że kilka płytek było ubite w rogach. Kupiliśmy chyba 4 paczki. Płytkarz tam gdzie było ubite to po prostu odcinał te kilka milimetrów. A jakież było jego największe zdumienie gdy się okazało, że te z II gat. były prostsze od tych co już mieliśmy w I gatunku! I lepiej się je kładło.

Tak więc nie przekreślajcie z góry II gatunku, tylko sprawdźcie wcześniej na czym polega ich feler.

Witam forumowiczów, To mój pierwszy post ale od jakiegoś czasu śledzę wątek woodentica i przyznam że pomógł mi podjąć decyzję w sprawie wyboru płytek.

Aktualnie mam już położonego Woodentic Ochra 65,5x16 z fugą Ceresitu Siena 1mm, problem w tym że zabrakło mi dosłownie 2-3 płytek więc bez sensu było by kupować kolejną paczkę 10 szt. Mam prośbę do tych co układali taki rozmiar i kolor Woodentica i zostało im kilka płytek, odkupił bym 3 sztuki najlepiej od kogoś z Warszawy żeby uniknąć kosztów transportu. Bardzo proszę o informacje na prv .

Fotki mojego Woodentica:

http://images48.fotosik.pl/316/88a802b81540ccc4m.jpg http://images36.fotosik.pl/203/e8ed10529490dc96m.jpg

Witam :)

Szukałam ale nie znalazłam więc zapytam ;)

Jestem przed wyborem płytek i na 99% wybór pada na woodentic tylko pojawił się problem: w domku mamy połączoną komunikację z salonem i kuchnią. Panowie od podłogówki przewidują na to wszystko cztery sekcje no i podobno między sekcjami powinna być dylatacja. No i zrodził sie problem bo dwie dylatacje przeskoczymy, ale na jedną trzeba by przeciąć płytki, a to już by wyglądało koszmarnie :(. Jak Wy radziliście sobie z tymi dylatacjami? Czy są na pewno konieczne? Mąż coś mówił, że nie trzeba jeśłi wylewka jest dość gruba, ale czy warto ryzykować?

No powiem, że popatrzyłam na Twój projekt i troszku mnie zdziwiły te 12 sekcji. U nas jest wszystkiego gdzie będzie woodentic jakieś 40mkw i tu proponują nam fachowcy podział na 4 sekcje no i jeszcze między każdą sekcją dylatacja. Mam prośbę; mógłbyś mi posłać na maila ([email protected]) mniej więcej rozrysowany układ podłogówki u Ciebie w domu?

Oglądnęłam sobie zdjęcia Twojego woodentica :) - wygląda pięknie. Czy to brown?

Witam,

Mam pytanie do fachowców czy trzeba sie znać na tym wszystkim po ostatnich >>>potyczkach<<< pana FACHOWCA od tynków i wogule cała obsadę pseudo fachowców mam serdecznie dość ich wszystkich.... i robię większość robót sam może i tydzień dłużej ale....po swojemu

teraz stoję przed wyborem płytek bardzo podobają mi sie płytki z serii WOODENTIC OCHRA Rozmiar: 98,5mm x 21,5mm .

moją być ułożone w pokoju dziennym 5x5,3 który połączony jest z przedpokojem po waszych obserwacjach ,czy faktycznie trzeba być super specem żeby te płytki ułożyć wiem o to poziomica i kiedy jest prosto kiedy krzywo ale..... dzięki z góry za pomoc...

Tak szczerze powiem ze to mi troszkę nie odpowiada ale jeśli tak zalecają to ok.. podłoga nie jest zle 1 wyspa w odległości od 1m od drzwi myślę że nie będzie źle najwyżej zawołam jakiego majstra i będę stał nad nim z biczem :) Dzięki za zainteresowanie swoją drogą bardzo ładnie wygląda płyta u państwa w domku...