Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

Mam Pytanie dla osób, które zakupiły płytki woodentic w sklepach internetowych, czy rzeczywiście to się opłaca? Cena wiadomo, że o wiele niższa niż w sklepach stacjonarnych ( ja znalazłam w sklepie internetowym w cenie 76,15zł za metr a w sklepie na miejscu za 120zł za metr..). W regulaminie sklepu w sieci jest informacja, która budzi obawy - nie przyjmują zwrotów części zamówienia a jedynie całości.. a wiadomo, że płytki mogą być z różnych serii i mogą różnić się odcieniem i etc..

Czy ktoś z was zakupił dużą ilość tych płytek w sieci i może jakiś sklep polecić?

Ja kupiłam woodentic w sklepie internetowym i bardzo sobie chwalę za cenę i za towar. Kupowałam w goldgres, na fm jest wątek gdzie ludzie oceniają sklepy internetowe i polecają te które są OK, poczytaj tam.

A oto mój woodentic ochra 65x16, jeszcze bez fugowania i zakurzony, łączy się z gresem polerowanym w korytarzu i kuchni

http://lh6.ggpht.com/_C835JRDlGNo/TRjiJK-ZtyI/AAAAAAAACZE/5GB2FqOCNf0/Budowa_1528.JPG

http://lh4.ggpht.com/_C835JRDlGNo/TRjiLfz-UxI/AAAAAAAACZg/FQQxJBcqPEI/s512/Budowa_1549.JPG

http://lh3.ggpht.com/_C835JRDlGNo/TRjiLy0HmrI/AAAAAAAACZo/_eZg78fIpro/Budowa_1551.JPG

Monika

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oglądam to forum i jestem pod ogromnym wrażeniem ilości fanów tej płytki. I zastanawiam się dlaczego akurat wybieracie woodentica ? Przecież jest taka ogromna ilość płytek drewnopodobnych. Oczywiście bez urazy ale ta płytka najmniej przypomina naturalne drewno/deskę/panel... chciałam pooglądać zdjęcia podłóg w tego rodzajach płytkach a tu wszędzie ta sama decha ! czy tu chodzi tylko o cenę ?

Oglądam to forum i jestem pod ogromnym wrażeniem ilości fanów tej płytki. I zastanawiam się dlaczego akurat wybieracie woodentica ? Przecież jest taka ogromna ilość płytek drewnopodobnych. Oczywiście bez urazy ale ta płytka najmniej przypomina naturalne drewno/deskę/panel... chciałam pooglądać zdjęcia podłóg w tego rodzajach płytkach a tu wszędzie ta sama decha ! czy tu chodzi tylko o cenę ?

Bez urazy ale weszłaś na temat woodentic więc raczej nie obejrzysz tutaj innej dechy, w tym temacie jesteś skazana na oglądanie woodentica - jak sam tytuł wskazuje :)

Jesli interesuje Ci inna płytka drewnopodobna to poszukaj tematu na fm na temat interesującej cie płytki a nie zastanawiasz się dlaczego w temacie o woodenticu jest TYLKO woodentic.

Ja wybrałam woodentica bo bardzo mi się podoba i mimo że uważasz że płytka ta nie przypomina naturalnego drewna/deski/panela to wszyscy którzy oglądają ją na mojej podłodze pytają się co za deske/panel położyłam więc chyba tak źle nie jest :)

Pozdrawiam

Monika

piękna aranżacja :) bardzo ciepła i taka domowa. Proszę o informacje jakie to płytki ( te białe). Obecnie szukam podobnego rozwiązania dla naszej mniejszej łazienki :)

dzięki za wskazówki :) piękny ten woodentic orcha... niestety mąż nie jest otwarty na zakupy internetowe takich towarów jak płytki.. woli mieć kontakt ze sprzedawcą i możliwość ew. zwrotu płytki.. niestety i stet zdecydowaliśmy się na zakup areksia beige w polerze Paradyża w II gat. w całkiem dobrej cenie 60zł za metr... niestety nie udało mi się za taką cenę zdobyć woodentica w okolicy... życie. Budżet robi swoje...

Witam wszystkich,

chciałabym się podzielić użytkowaniem woodentica. Mam go już 2 miesiące, fugowanie na etapy kolejnych pomieszczeń okazało się całkowicie bez sensu bo teraz biegam ze szczoteczką do zębów i czyszczę zabrudzoną fugę. Jeśli chodzi o chodzenie po płytkach to są dość szorstkie, mam odczucie że cały czas jest jakiś piasek na podłodze, i niestety ubiły mi się dwie płytki i to na środku. Coś spadło i teraz na ochrze mam białą plamkę - jak to w kuchni przy 2 zwierzakach. Szkoda że moje są takie delikatne:(

• 2 weeks później...

No i ja stałam się dumną posiadaczką woodentica. Tu w trakcie wybierania jeszcze płytek do salonu:

Duży format beige (komunikacja na poddaszu), mały brown (łazienka na poddaszu). Decyzja zapadła: do salonu brown w dużym formacie:

http://lh5.ggpht.com/_ybl0k7K0toc/TSZJZhm00wI/AAAAAAAABuA/wDd7UkTfbm8/s400/img%20061.jpg

Edytowane przez ebula

Witam

Jestem na etapie wyboru fachowca do naszego woodntica. WSZYSCY mówią, że te płytki są krzywe i nie może zdarzyć się żeby były proste.

Moje pytanie jest do użytkowników ( szczególnie tych, którzy mają ten większy format ) :

Jak wygląda sprawa ułożenia tych płytek, podłoga jest równa, czy może zdarzają się miejsca gdzie są małe góry i doliny ??

Czy mam zrezygnować z tych płytek ?? Czy jak najbardziej polecacie ?