Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

Wszystkie to mapei. Prawy górny brąz, dwa dolne to karmel i chyba orzech, nie pamiętam który to który. Lewy górny to fantazja męża.

Mnie też nie podobała się jasna fuga na zdjęciach innych osób, a ceresit pan od remontu stanowczo odradził.

U nas prawdopodobnie jutro nie zdążą z fugowaniem, więc mam czas na decyzję do poniedziałku. Fajnie byłoby przeczytać wcześniej "tak, brąz to był bardzo dobry wybór". :)

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mikołajowa.. zafugowałam dziś kawalątek podłogi.. jutro jak domyję podłogę i fuga wyschnie zrobię fotkę. Mi się podoba bardziej niż ta biała nawet na mokro (czyli jest na pewno znacznie ciemniejsza niż będzie docelowo). Na mokro wygląda jak czekolada mapei ( ma w łazience, więc porównanie proste).

Byłam wlasnie obejrzec efekty mojego wczorajszego fugowana(calej juz kuchni) i oswiadczam wszem i wobec, ze wg mnie fuga MAPEI BROWN/BRAZ jak najbardziej pasuje do płytek woodentic beige. Obwódki sa w kolorze ciemniejszych maziajów na płytce. Podłoga wyglada fajnie .

Teraz pytanie, co zrobic z tymi cholernymi fugami toffi w salonie.???Oby renowator koloru fug zdał rezultat, bo jak na razie na woodentica w salonie patrzec nie moge;/:bash:

a ja, jakby ktoś był zaineresowany, mam do sprzedania 3 paczki płytek Woodentic Brown. Gatunek I. Płytki kupione przez net i 3 paczki zostały i nie mamy pomysłu gdzie je zagospodarować. Oddam, powiedzmy po 50 zeta za m2 + przesyłka. W obrębie dawnego województwa jeleniogórskiego mogę dowieżć gratis. ewentualnie odbiór osobisty jak najbardziej zapraszam. Jakby co to tel. 508 269 900, lub mail: [email protected], lub priv na forum.

pozdrawiam

A tak to wyszło u mnie .

Co to są za płytki?? Bo to raczej nie woodentic.

I jaka fuga?

Fotka na mokro?

Ja już mam uczulenie i wydaje mi się, że fuga biaława.

Dziś pół dnia spędziłam fugując. I co wchodzę i widzę zafugowaną kuchnię brown mapei, to mi się gęba śmieje. Jak widzę salon z ceresit toffi to mi się rzygać chce.

Uważam , że ten odcień fugi do beige to mój najlepszy wybór od długiego czasu:):)

Wstawie foty , jak tylko uda mi się je wstawić do galerii.

Moje płytki to paradyz MY WAY dąb a jeśli chodzi o fugę to nie wiem dokładnie co tam jest na pewno nie cementowa ani epoksyd a chyba coś z tuby musiałabym zapytać glazurnika który mi to robił .Pozdrawiam.

Dzięki.. a zapytaj jesli możesz.. Pierwszy raz słyszę o fugach nie cementowych i nie epoksydowych.

Witam, ja również zdecydowałam się na woodentic tylko teraz waham się czy brown czy ochra :/

Podoba mi się ochra, ale brown lepiej by mi pasował do wnętrza. Czy użytkownicy brown mogliby wypowiedzieć się jak to jest z tym brudem? Czy rzeczywiście wszystko widać ? Oglądałam płytki w sklepie i brown nie wygląda na zbyt ciemny. W tej chwili mam w mieszkaniu białe płytki które można by codziennie sprzątać i chcę tego uniknąć stąd moje pytanie.

Mam brown w łazience bez okna. A i tak kurze widać baaardzo. Na beige w ogóle. Pzdr

A jeszcze apropos fugi. Mi sie wydaje, że ten brąz mapei po prostu tak wstrzelił się w odcień wszystkich 3 woodentików, że można tę fugę stosować do każdego koloru. Mam w domu na podłodze połączony wood beige z brown i po prostu zafugowałam to miejsce i brąz mapei pasuje i do jednej , i do drugiej.

Ja jestem tym kolorem fugi naprawdę zachwycona. Pierwszy raz od długiego czasu uśmiecham sie patrząc na podłogę:)

Edytowane przez anagat