Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

Fajnie ten woodentic wygląda na ścianach.

Ja mam w kuchni i wiatrołapie i niewielkie krzywizny da się "odczuć" jak np odkurzam. Wybrałam brown ale teraz wzięłabym coś jaśniejszego.

W planach mam górną łazienkę.

Wstępnie wybrałam BAYUR CENIZA 17,5X50, znacie?

http://vertino.pl/71-bayur

ooo ja nie znam..ten szary jest SUUUPER:) Daj znac, jak połozysz:)

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Właśnie cały czas mnie zastanawia czy woodentic jest wart swojej ceny (jeszcze myślę czy kupić czy nie), wygląda pięknie ale nie ma chyba osoby na tym forum która by nie pisała że są krzywe. Za taką cenę to chyba tych "schodków" być nie powinno. Tak jak piszesz ja mam w części domu płytki za 30zł i były idealnie proste.

Ja za swoje płaciłam po 55zł/m2 z transportem z Zakopanego, nie wiem czy mogę podać sprzedawcę? ale co tam najwyżej admin skasuje-Willa Gardenia z allegro (mieszkam w okolicach Lublina), kupiłam 2gat. i wyszły idealne, więc chyba z tymi płytkami trzeba mieć po prostu szczęście do danej partii. Kupiłam całą paletę (30m2) i może 3 odrzuciliśmy ze względu na widoczną wadę. Większość miała niewielkie wyszczerbienia od spodu, nieliczne malutkie ok. 1mm śr. odpryski szkliwa, ale to 1 na płytce (na szczęście takich było niewiele i poszły "po rogach"). Jeśli chodzi o mnie to uważam, że tej ceny był wart :)

Witam właśnie przymierzam się do układania płytek na parterze jakieś 50m ,bardzo podoba mi się podłoga w łazience z tych płytek na zdjęciu na stronie internetowej paradyża, tylko co innego widzieć te płytki na zdjęciu a na żywo ,na wystawach w lokalnych sklepach maja tylko po jednej płytce a ja chciałabym zobaczyć przynajmniej 1m2 ułożonych tych płytek gdzieś na wystawie ,i jeśli się zdecyduje to na pewno wezmę ten najmniejszy wymiar bo są najbardziej proste .

A może ma ktoś te płytki położone u siebie jeśli tak to prosiłabym o opinie czy prezentują się tak jak na aranżacjach na stronie paradyza ewentualnie prosiłabym o fotki.

Ja wachalam się z wyborem wielkości woodentica,chcialam ten największy,ale tyle się naczytałam na temat,że im większe ,tym bardziej krzywe,że nie było łatwo podjąć w końcu decyzję,poczytałam jednak,że podłoga ładniej wygląda,gdy jest mniej fug i kupiłam te największe,oczywiście przez internet i to była bardzo dobra decyzja.Płytkarz okazał się znakomity w swojej robocie,był akurat na naszej budowie kiedy płytki dojechały,rozpakował kilka paczek i z zadowoleniem kiwał głową,nie usłyszałam od niego nigdy słowa narzekania na temat woodentica.Nie wiem,może miałam szczęscie i do płytek i do fachowca.

Ja się nadal waham :( naoglądałam się różnych płytek drewnopodobnych i woodentic to nadal mój faworyt ze względu na najbardziej zbliżony wzór drewna i cenę. Poszukuję ochry w II gat., ale jak się okazuje ostatnia partia II gat wyszła we wrześniu i wszystko rozsprzedane, a obecnie Paradyż nie produkuje woodentica więc nie ma szans na "bubel" ;) Dardurka dzwoniłam do tego gościa z Zakopanego i ma tylko brown w II gat. a mi się wydaje on jednak ciut za ciemny.

Czytam opinie w necie i mam już mętlik w głowie czy brać tego woodentica i ryzykować że będzie krzywy czy może dołożyć kasy i dechy położyć :/

Witam wszystkich,

Dla zainteresowanych. Zostało mi z remontu 4 paczki Browna I gatunek w 98,5x21,5. Jakby ktoś chciał odkupić/dokupić zapraszam. Lokalizacja Warszawa możliwość dowozu. Cena atrakcyjna :)

Kontakt 603195695

paradyż.jpg

paradyż2.jpg

paradyż3.jpg

paradyż.jpg

Edytowane przez zawias_wawa

Witam wszystkich,

Dla zainteresowanych. Zostało mi z remontu 4 paczki Browna I gatunek w 98,5x21,5. Jakby ktoś chciał odkupić/dokupić zapraszam. Lokalizacja Warszawa możliwość dowozu. Cena atrakcyjna :)

Kontakt 603195695

[ATTACH=CONFIG]159794[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]159798[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]159803[/ATTACH]

przekażę mamie, bo ona teraz intensywnie czegoś podobnego szuka, ale nie wiem czy te 4 paczki jej starczą, trzeba to obliczyć, a jak dla mnie zbyt wysoka matematyka :rolleyes: nie podejmuję się, więc będzie musiała sama to wyliczyć :confused: w razie czego będę pisać, tylko ile to mniej więcej będzie ważyć, bo do Katowic chyba tylko kurierem

Witamy serdecznie, my polecamy płytki drewnopodobne firmy Tundra Miele, doskonała jakość, świetnie imitują drewno. Mamy je na prawie całym dole i mimo, że byłam sceptyczna i upierałam sie przy parkietach na dole.... posłuchałam męża i to był dobry wybór bo jest to bardzo praktyczne rozwiązanie. Oto kilka zdjęć:

http://imageshack.us/a/img856/6529/dsc1093hm.jpg

http://imageshack.us/a/img5/2449/dsc1092k.jpg

http://imageshack.us/a/img22/9744/dsc1091m.jpg

http://imageshack.us/a/img844/91/dsc1090k.jpg