Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

kajetana, twoja "płytko-deska": GAYA FORES - Roblo Cuero mimo, że ładna, nie spełnia jednak specyficznych wymagań mojej najdroższej :wink: - pisałem już o tym - ma być drewnopodobna i mieć długość ok.1m (dobrze, że nie ma w handlu płytek dwu metrowych, albo jeszcze dłuższych :lol: ). Więc nadal woodentic pozostaje na czele mojej listy... po prostu nie widzę dla niego alternatywy.

Efektem powtórnej wizyty na targach w towarzystwie mojej małżonki jest... kilka pamiątkowych zdjęć - kolor nadal nie wybrany... ale czego ja się spodziewałem - czy to w ogóle możliwe, żeby kobieta pomogła rozwiać wątpliwości, zamiast je pomnażać(?) :wink: :lol:

http://img517.imageshack.us/img517/7029/1005386.jpg.http://img291.imageshack.us/img291/8503/1005385.jpg.http://img7.imageshack.us/img7/8021/1005384.jpg

http://img149.imageshack.us/img149/6851/1005387.jpg

ewuniamiii, którego masz tego woodentica? Możesz wrzucić jakąś fotkę?

Ma ktoś w ogóle tą najjaśniejszą płytkę: woodentic - beige?

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No właśnie... "brown" zdecydowanie najfajniej wygląda. Kolor słojów jest zgrabnie skomponowany z tłem płytki - wygląda jak prawdziwa decha. W jaśniejszych kolorach (na zdjęciach wygląda lepiej niż w realu...) już mi to tak nie gra.

Boję się jednak, że ok. 50 m2 tej płytki na mojej podłodze mocno przyciemni pomieszczenie (+okna: orzech, schody: chyba też orzech). Dodatkowo meble: jakiś wypoczynek, fotele trzeba by dać pewnie wtedy jasne, a ze względów praktycznych takich nie chcemy.

Ciekawe jak to u ciebie wyjdzie; kiedy kładziesz? Mam nadzieję, że się pochwalisz efektem... :wink: :D

Yeti – my z kolei wybraliśmy ochrę (środkowy kolor) żeby nam pasował do drzwi wejściowych a potem pod ten zestaw wybieraliśmy drzwi wewnętrzne, które są w kolorze dębu. Czyli generalnie chcieliśmy żeby podłogi i drzwi pasowały do siebie (w pokojach na podłodze deski dębowe, oprócz pokoju dziecięcego gdzie będą panele... niebieskie :wink: ). Nad meblami w pokojach jeszcze się zastanawiamy, na pewno nie będą wenge, bo za ciemne (i względy praktyczne też przeważają – kurz widać), ale meble w kolorze wenge będą w łazience, bo będą pasować do płytek.

Dużo tego dostosowywania jednego do drugiego żeby to ładnie wyglądało i pasowało do siebie.

Efektem się pochwalę ale nie wiem kiedy. Podłogi będzie nam kładł gość, który robi nam też pozostałą cześć mieszkania, tylko jest to rozciągnięte w czasie ze względu na to, że nam się nie spieszy (wprowadzimy się do mieszkania w wakacje), a dwa, że gość buduje sobie dom i na zmianę biega raz do nas raz do siebie. A, i u nas będzie tego tylko ok. 18 metrów (kuchnia i przedpokój).

Masz rację,ta firma rabaty uzależnia od wielkości zakupów i nie są elastyczni,ale byłam świadkiem ,że pan który kładzie kafle zawodowo i przyprowadza klientów dostał fajny upust.

Jest to chyba częsta praktyka ,natomiast klient z ulicy nie ma wielkich szans-albo u mnie marnie z siłą persfazji :-?

no to ja chyba miałam szczęście trafić dobrze - dostałam rabat na Alabastrino do całej górnej łazienki (podłoga i ściany) i na umywalki - do przeciętnej ceny rynkowej wziętej z kilku sklepów. a to nie były przecież jakieś hurtowe zakupy, kupowałam u nich stelaż podtynkowy jeszcze i Anteresy Imoli do kuchni.

Albo nie kupowałaś we Wrocławiu, albo masz dziewczyno dużą siłe przebicia wszystko jedno, ważne ,że rabat wzięty :D

pozdrawiam

Nasz Woodentic też już czeka na ułożenie - niestety pan od glazury zrobił sobie przerwę i pojechał na narty :D

Mam nadzieję, że wróci wypoczęty, co przełoży sie na jakość jego dalszej pracy (a ma do ułożenia ok. 60 metrów kwadratowych tej terakoty)

Ogólne wrażenia - ok - płytki obejrzane, majster nie zgłaszał żadnych zastrzeżeń, zobaczymy jak bedzie dalej... postaram sie wklejać zdjęcia.

Czytam i czytam i aż mi ręce opadają.

Oglądaliśmy z połówkiem płytki żeby były jak najbardziej podobne do desek no i rzeczywiście ten Paradyż wyglądał ładnie , chyba najładniej, najbardziej nam odpowiadało, że nie miał tych frezów na brzegach.

W końcu przemówiło to do połówka że jak podłogówka to kafle no i ewentualnie może być ten Woodentic .

A tu czytam o takich numerach z tymi płytkami :cry:

I co teraz ?

Może coś nowego powstanie za rok ? albo poprawi sie ten Paradyż ?

Jola z Melisy napisz jak tam równość tych płytek po położeniu.

Oglądaliśmy z połówkiem płytki żeby były jak najbardziej podobne do desek no i rzeczywiście ten Paradyż wyglądał ładnie , chyba najładniej, najbardziej nam odpowiadało, że nie miał tych frezów na brzegach.

W końcu przemówiło to do połówka że jak podłogówka to kafle no i ewentualnie może być ten Woodentic .

I co teraz ?

A ja sie zastanawiam - gdzie jeszcze oprócz tego postu (i autora, który sie więcej na forum nie pojawił...) można znaleźć te negatywy na temat woodentica???

Według mnie, mojego męża i pana od kafelków z ogromnym doświadczeniem są super! W sklepie też je polecali, jako najlepszą dostępną (w moim niedużym mieście :D ) podłogę imitującą drewno.

Może i trochę ciężkie do układania, co potwierdził bodajże Maro, ale efekt wart jest wysiłku.

Ciekawe czemu założyciel tego wątku sie więcej nie pojawił, bo narobił trochę zamieszania...

Ryska, mam znakomitego płytkarza i jego opinii ufam bezgranicznie (mój własny tatuś). Tak więc, jak tylko pojawią się u nas te płytki i zacznie je układać, dam znać jak jest naprawdę. Zresztą powiedział mi, że mam kupić kafle jakie chcę, a położy je tak, że będzie dobrze, więc się nie boję :wink:

W środę byliśmy z żoną w jednym ze sklepów z kafelkami w Gliwicach. Oczywiście utwierdziliśmy się w wyborze Woodentica na podłogę w salonie.

Na wystawce były te mniejsze i zastanawiam się czy lepiej kłaśc większe 98x21 czy mniejsze 65x16? Co łatwiej, praktyczniej, lepiej wizualnie?

Aha, widzieliśmy też płytki z firmy Domino oraz Polcolorit. Ma ktoś takie u siebie? Chętnie poczytam opinie, bo niektóre z wzorów można by wziąc pod uwagę, a i cenowo nie zabijają na miejscu.

Ushi - my wybraliśmy mniejszy rozmiar Woodentica i będzie kładziony w kuchni i przedpokoju.

Najlepiej jakbyś zobaczył jednocześnie te większe i mniejsze, na pewno łatwiej byłoby Ci (Wam) podjąć decyzję. Jak masz duże pomieszczenia to chyba te większe wyglądałyby lepiej, a w pomieszczeniach małych odpowiednio wówczas mniejsze. Ale to i tak decyzja indywidualna :wink:

I co teraz ?

A ja sie zastanawiam - gdzie jeszcze oprócz tego postu (i autora, który sie więcej na forum nie pojawił...) można znaleźć te negatywy na temat woodentica???

Według mnie, mojego męża i pana od kafelków z ogromnym doświadczeniem są super! W sklepie też je polecali, jako najlepszą dostępną (w moim niedużym mieście :D ) podłogę imitującą drewno.

Może i trochę ciężkie do układania, co potwierdził bodajże Maro, ale efekt wart jest wysiłku.

Ciekawe czemu założyciel tego wątku sie więcej nie pojawił, bo narobił trochę zamieszania...

ułozone masz już te płytki?