Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

Ryska pisze:

W końcu przemówiło to do połówka że jak podłogówka to kafle

Cholera a ja mojej połówce tej płci pięknej za żadne skarby nie moge tego przełożyć.

Kazała szukać paneli na ogrzewanie podłogowe. Ja że to raczej zły pomysł. Ona że chce drewno. Ja że są płytki, gres imitujące w pełni drewno. Ona że nie widzi paneli w salonie...

No tak kolejny siwy włos ...

Musze rozpocząć poważną batalię z druga połówką.

Co do tematu: rzeczywiście płytki wyglądają super, ciekawe tylko jak naprawdę jest teraz z tymi krzywiznami...?

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich serdecznie.

Przepraszam, że w wątku dotyczącym WOODENTIC zapytam o płytkę LEGNO. Czy z nią ktoś z Was miał jakieś doświadczenia ? Czytam z przerażeniem Wasze komentarze dotyczące Paradyża, a już myślałam, że mój koszmar wyborów płytkowych się skończył :(

Budując mój poprzedni dom wybierałam płytki z wysokich półek ale teraz po 8 latach i sprzedaży mojego obecnego domu stwierdzam, że nie ma co się przy drugim napinać

Ponawiam pytanie :(

activix, bardzo współczują. Jak położę moje płytki to zrobię specjalnie dla Ciebie taka fotkę, żebyś pokazał tym partaczom. Nie wierzę, że dobrze wykonali swoją robotę. To nie są łatwe płytki do położenia, ale jak widziałeś jest sporo osób które nie maja z nimi problemów. Jeśli są takie odchyły od normy jak u Ciebie to albo ekipa nawaliła, albo trafiłeś na jakąś trefna partie. Reklamuj to. Pozdrawiam :roll:

Z przykrością powiem ale reklamować to już może sobie chybatylko u pana Boga. Płytka na podłodze nie podlega juz żadnej reklamacji.

Nie tylko. Może jeszcze u "glazurnika". Wcale nie musiał brnąć dalej w układanie wg niego krzywych płytek. Mógł zaczekać na decyzję inwestora.

Zgadzam się z Tobą w 100% , tylko teraz to co mozna takiemu fachowcowi zrobić , najwyżej pogonic i nie zapłacić, a kasa za zmarnowane płytki, które jeśli trzeba bedzie skuć juz nie do odzyskania. Trudno mi tu wyrokować bo nie wiemy jaka mogła być dyskusja inwestor-fachman, czy ten pierwszy został poinformowany że płytki "niby lrzywe" i zezwolił kłaść czy jak wyszła ta niedoróbka to dopiero wtedy fachman broniąc się zwalił winę na płytki.

Moim zdaniem ewidentnie dupy dał fachowiec.

Odebrałam właśnie mój woodentic i rozpakowałam jedną paczke na razie. Płytki są piękne i równiutkie. Przynajmniej w tej jednej paczce. Co do reszty nie wypowiem, ale mój tatko twierdzi, że są ok. Wkrótce ułoży je, i pochwalę się fotkami. Te płytki pewnie nie są najłatewiejsze do kładzenia, ale to nie znaczy, że każdy partacz ma tym tłumaczyć swoją schrzanioną robotę[/b]

Startujemy jutro!!!

Dziś układaliśmy płytki "na sucho" i wyraźnie widać jak ważna jest równość podłogi - np. w jednym miejscu salonu płytki sie kołysały na boki i jedna wystawała ze dwa milimetry nad drugą (wydawało sie, że są krzywe), a po przesunięciu ich metr dalej juz pięknie licowały!!!

Mimo, że posadzkę mamy naprawdę równą, to i tak mąż jeszcze dziś ją przycierał i wygładzał. Glazurnik mówi, że da ze 4 mm kleju i będzie ok.

Postaram sie jutro wkleić zdjęcia.

Zdjęcia z małym opóźnieniem, jakość też może nie najlepsza, ale widać chyba, że nie jest źle :D

Glazurnik twierdzi, że układają sie całkiem dobrze - są faktycznie trochę wybrzuszone na środku, dlatego jak sie schodzą sąsiednie rzędy to mogą być lekkie różnice, ale tak sie stara, żeby to zminimalizować (grubsza warstwa kleju - według nas jest idealnie gładko.

http://images39.fotosik.pl/74/ce64a64103dc00adm.jpg

http://images39.fotosik.pl/74/706105827d09b4f1m.jpg

http://images44.fotosik.pl/78/43dce10956b3e620m.jpg

http://images48.fotosik.pl/78/28040cd0643f34ebm.jpg

http://images48.fotosik.pl/78/28040cd0643f34ebm.jpg

Ma ktoś położonego Woodentica w kolorze ochra? Nie wiem jaki kolor fugi dobrać? :roll:

I jakie listy przypodłogowe? Drewniane w kolorze podłogi czy może np. w kolorze drzwi?

Jak Wy macie?

Mam podobny dylematz listwami mam woodentic brown a drzwi w kolorze kasztan z Invado. bardziej by mi pasowały listwy w kolorze drzwi, tak czesto widac na różnych aranżacjach wnętrz gdzie listwy kolorystycznie sa dopasowywane do drzwi niezależnie od koloru podłogi.

Ma ktoś położonego Woodentica w kolorze ochra? Nie wiem jaki kolor fugi dobrać? :roll:

I jakie listy przypodłogowe? Drewniane w kolorze podłogi czy może np. w kolorze drzwi?

Jak Wy macie?

Mam podobny dylematz listwami mam woodentic brown a drzwi w kolorze kasztan z Invado. bardziej by mi pasowały listwy w kolorze drzwi, tak czesto widac na różnych aranżacjach wnętrz gdzie listwy kolorystycznie sa dopasowywane do drzwi niezależnie od koloru podłogi.

Będziemy mieli identyczne drzwi - u nas też kasztan z Invado :) A co do listew to jeszcze nad tym nie myśleliśmy, ale miałam właśnie pytać o to samo...

Witam

Pytanie do Joli z Melisy i innych- jak prace z woodentic? W najbliższych dniach muszę zakupić płytki (moje marzenie właśnie takie imitujące drewno) i trafiłam na to forum. I powiem szczerze - załamałam się :-? . Płytki są piękne ale po przeczytaniu Waszych postów stoję pod wielkim znakiem zapytania. Więc pytam jak tam świeże doświadczenia. Proszę napiszcie czy jednak warto ryzykować? Pozdrawiam wszystkich :)