Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja chce dac takie plyteczki w lazience. Sa bardzo cieple i przyjemnie wrazenie robia,lazienka przytulna bedzie. Wiec mi osobiscie sie podobaja i jak sie orientowalem toakurat znalazlem takie dosc fajne w cenie okolo 50zl za metr. Moze znacie jeszcze jakies wzory takich plytek??zdjecia?? Pozdrawiam

• 1 year później...

W domu, który kupilismy, sa takie płytki w holu. I mnie sie strasznie nie podobają, bo ani to drewno, ani nie wiadomo co. Wyglądają bardzo tandetnie (to płytki z cersanitu, Diego: http://www.cersanit.pl/product_b.php?idz=7760c81ebbf67e74a81dd0c131d9f64a&prod_dzial_id=6&ig=0&w=33,3x33,3&lang=pl&mod=s_prod). Ale oczywiście one są wyjątkowo brzydkie, jak dla mnie.

No po prostu nie cierpię takich imitacji. Dlatego je wywalamy. Bedą jasne, duże, proste :)

Ale są też inne, bardziej przypominające drewno, nawet pod względem faktury.

Witam

My od 2 dni mieszkamy w nowym domku. Domek jest parterowy - wszędzie oprócz łazienek i sypialni mamy położone płytki imitujące drewno na ogrzewaniu podłogowym. Wygląda to fajnie, do tego praktyczne. Mamy Imatrę z Cersanitu (oloło 80m2) w odcieniu dębu, do tego dębowe wewnętrzne drzwi - myślę, że to rozwiązanie uniwersalne.

Ja planuję na całym parterze płytki drewnopodobne, ze względu na podłogówkę głównie. Wybór jest wielki - od kilkudziesięciu złotych do kilkuset :-? Oczywiście zwykle im droższe tym lepsza imitacja

http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/615799/thumbs/18808762_img_1584.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/615799/thumbs/18079128_img_1478.jpg

Moi rodzice mają prawie cały domek wyłożony takimi płytkami i sa bardzo praktyczne jesli chodzi o utrzymanie czystosci i brak poślizgu :wink:

jeżeli chcesz podłogówkę wszędzie to raczej nie masz wyboru - płytki to konieczność. Ja osobiście nie lubię jak coś udaje coś czym nie jest.

Dandi3 nie prawda..naprawde drewno sie też nadaje..jak najbardziej tylko podczas wykonywania ogrzewania i posadzki trzeba staranności i wiedzy..