Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

Ufff, nadgoniłem wątek (długo mnie tu nie było) :D .

Naprawdę nie ma nikogo, kto ułożył beżowego (najjaśniejszego) Woodentica? Pochwalcie się, bo ja jestem jeszcze ciągle "przed" i nadal mam dylematy... :wink:

A może jest tu ktoś, kto się już obłożył długim Woodenticiem na trasie z Łodzi do Kołobrzegu? Czeka mnie w najbliższych dniach wycieczka na płn PL i chętnie przysiadłbym na chwilę na świeżo ułożonej podłodze :wink: . Obiecuję, że długo na waszych pięknych płytkach zalegał nie będę. Ot taką krótką chwilkę - przywiozę jakiegoś browarka, wysłucham żali inwestora nt. partactwa fffachowców i ogólnie nt. jego ciężkiego losu, i pojadę dalej :lol:

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A może ktoś już użytkuję tę podłogę? Najbardziej interesuje mnie kolor brown. Jak widać brud, jak to się myje? Szukalam innych połog drewnopodbnych, ale wszystkie ktore mi się podobają są w cenie przekraczającej moje mozliwosci finansowe. Na tych stanęło, bo ladne, kłaść ich sami nie będziemy, fachowca już uczulilam,żeby sobie insrtrukcję poczytal.

Fajne płytki ale jakie macie zdanie na temat ich szkliwa (górnej warstwy)? Nie wiem co się dzieje ale mnie w kilku miejscach - bez przycinania - odprysło szkliwo (milimetrowe odpryski). Jak przyjrzeć się z bliska to mam milimetrowe jakby zarysowania na krawędziach :( Nie wiem dlaczego i obawiam się co się będzie działo podczas normalnego ich użytkowania :( Czy u kogoś coś takiego występuje?

Witam serdecznie,

Odpowiadając na pytanie Atabek, odnośnie pojawienia się odprysków na szkliwie płytek Woodentic…

Proces rektyfikacji, jakiemu poddawana jest tego rodzaju płytka, podkreśla jej walory, ale jednocześnie zaostrza krawędzie, narażając je na możliwość obicia.

Odpryski mogą pojawić się w dwóch sytuacjach:

- podczas obróbki u producenta (w takim przypadku taka płytka powinna zostać zakwalifikowana do gatunku innego niż pierwszy - w zależności od wielkości odprysku),

- lub przy nieostrożnym obchodzeniu się z płytką podczas transportu lub układania.

Należy pamiętać, że płytki poddane rektyfikacji są materiałem kruchym i mogą być bardziej podatne na uszkodzenia na krawędziach. Jednak gdy zostaną ułożone i zafugowane zagrożenie to jest niwelowane. Krawędź boczna jest zabezpieczona i nie występuje zagrożenie uszkodzenia szkliwa.

W Pana przypadku należy zweryfikować, gdzie powstała wada, czy u producenta, czy też w wyniku nieostrożnego obchodzenia się z płytkami. Jest to dość łatwe do sprawdzenia, ponieważ wystarczy rozerwać opakowanie i przejrzeć płytki pod kątem tego typu uszkodzeń bez uprzedniego przekładania ich. Jeżeli w opakowaniu będą się znajdować drobiny płytek, oznaczać to będzie, że płytki zostały uszkodzone podczas transportu.

Gdy zidentyfikuje Pan uszkodzenie płytki proszę zgłosić się do punktu sprzedaży, w którym dokonał Pan zakupu. W przypadku pytań czy wątpliwości można również skontaktować się z naszym Działem Kontroli Jakości, [email protected], 044 736 46 54-56.

Ufam, że powyższe informacje będą dla Pana pomocne.

Życzę miłego użytkowania i polecam się w razie dodatkowych pytań z Państwa strony.

Grafika płytek Woodentic jest dokładnym odwzorowaniem wyglądu drewna dębowego. Posiada charakterystyczne dla niego usłojenie i przebarwienia, a także efekt miejscowego połysku zgodnego z przebiegiem usłojenia. Kolekcja dostępna jest jednocześnie w trzech wersjach kolorystycznych: naturalnym kolorze drewna dębowego – Beige, o charakterze rustykalnym z mocnym skontrastowaniem grafiki – Ochra oraz ciemno brązowym – Brown.

Wszystkie trzy kolory zainspirowane zostały kolorystyka drewna dębowego, jednak wybarwianego na różne kolory, a jednoznaczne przypisanie ich koloru nie jest niestety takie łatwe. Beige jest najbardziej zbliżony do naturalnego dębu, Ochra przypomina drewno dębowe, kilkukrotnie pokryte lakierem, Brown natomiast podobny jest do dębu antycznego.

No poprostu super! Miałam wziąść również beż ale jak widzę Juniorka twoją połogę to chyba jednak tą ochrę wybiorę.............kurna tylko gdzie ja znajdę takiego fachowca co mi tak połozy tą podłogę :-? bo właśnie widziałam efekt położonej podłoi gdzie są normalnie "fale dunaju" bynajmniej tak przypuszczam że to woodentic choć forumka nie pisała jakiej firmy te płytki! choć ona jest zadowolona z efektu i ma prawo;-) Mam nadzieję że się nie obrazi ale pokarzę

http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/614321/previews/24446684_img_2978.jpg czy to możliwe że to woodentic??

widzę, że pojawiła się tu jakoś moja podłoga. To nie jest Woodentic, nie martwcie się :wink: To Emigres i nie jest to kwestia fachowca, bo nikt nie naprostuje wygiętej w łuk płytki.

a mnie się bardzo podoba :)

Grafika płytek Woodentic jest dokładnym odwzorowaniem wyglądu drewna dębowego. Posiada charakterystyczne dla niego usłojenie i przebarwienia, a także efekt miejscowego połysku zgodnego z przebiegiem usłojenia. Kolekcja dostępna jest jednocześnie w trzech wersjach kolorystycznych: naturalnym kolorze drewna dębowego – Beige, o charakterze rustykalnym z mocnym skontrastowaniem grafiki – Ochra oraz ciemno brązowym – Brown.

Wszystkie trzy kolory zainspirowane zostały kolorystyka drewna dębowego, jednak wybarwianego na różne kolory, a jednoznaczne przypisanie ich koloru nie jest niestety takie łatwe. Beige jest najbardziej zbliżony do naturalnego dębu, Ochra przypomina drewno dębowe, kilkukrotnie pokryte lakierem, Brown natomiast podobny jest do dębu antycznego.

Pięknie, pięknie dziękuję :D

mam okna i drzwi zewnetrzne zloty dab, wewnetrznych jeszcze nie mam, ale mysle o jasnym kolorze, ogladalam jeszcze raz woodentici i zastanawiam sie nad woodenticiem beige do gornej lazienki, planuje alabastrino z tubadzina, ale podloga wolalabym, zeby udawala drewno, kto ma beige, prosze powiedzcie, czy nie jest zbyt zolty, ma ktos jakies zdjecia? ten na folderze reklamowym jest to ochra i na wiekszej powierzchni wyglada jak dechy, z beige nie widzialam nigdzie zdjecia

no to i ja przyłączam się do prośby. Zakup coraz bliżej a ja ciągle mam dylematy czy ochra czy beige? Kto ma beige i może się pochwalić?

No poprostu super! Miałam wziąść również beż ale jak widzę Juniorka twoją połogę to chyba jednak tą ochrę wybiorę.............kurna tylko gdzie ja znajdę takiego fachowca co mi tak połozy tą podłogę :-? bo właśnie widziałam efekt położonej podłoi gdzie są normalnie "fale dunaju" bynajmniej tak przypuszczam że to woodentic choć forumka nie pisała jakiej firmy te płytki! choć ona jest zadowolona z efektu i ma prawo;-) Mam nadzieję że się nie obrazi ale pokarzę

http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/614321/previews/24446684_img_2978.jpg czy to możliwe że to woodentic??

widzę, że pojawiła się tu jakoś moja podłoga. To nie jest Woodentic, nie martwcie się :wink: To Emigres i nie jest to kwestia fachowca, bo nikt nie naprostuje wygiętej w łuk płytki.

a mnie się bardzo podoba :)

Ciekawe czy tak samo by ci się to podobało podczas zamiatania... :wink: :lol:

hej, ja mam na calym dole oprocz kuchni, bo mam meble debowe i chcialam wrzucic kontrast jakis, na razie polozony jest w salonie , ale troche jestem rozczarowana, jednak po zafugowaniu i umyciu widac pewne niedociagniecia, mam nadzieje, ze gorzej w innych pomieszczeniach nie bedzie, mielismy problem z posadzka, bo troce ns srodku byla zapadnieta i pewnie stad problem, nasz pan od plytek jest dobry i bardzo cierpliwie pracowal, ale chwilowo robi balkon, zeby nabrac dystansu do woodentica :wink:

Alfa36 - my kupiliśmy ochrę (krótką) po 104,50 zł (kupiona po znajomości, w sklepach przeciętna cena to ok. 122 zł/mkw.).

Mamanatki - my mamy ochrę w kuchni i przedpokoju (połączone pomieszczenie w jedno). Ściany mamy czerwone. W kuchni meble są białe na górze i ciemnobrązowe na dole, a w części przedpokojowej meble są w kolorze dębu.

Juniorka, widziałam u Ciebie podłogę i ściany - wygląda super.

Ja będę miała woodentika w saloniku w którym będzie mały kominek, rogówka i stolik kawowy oraz stół duży i krzesła + szafka pod telewizor i ewentualnie jakiś mały barek. Ten salonik jest połączony dużymi otworami drzwiowymi (bez drzwi) z kuchnią (w części gdzie stół) i przedpokojem (w części gdzie sofa) w których będzie gres taki beżowy (futuna Ceramstica). Chcieliśmy kuchnię Tidaholm (dębowy kolor) z Ikei ale myślę też o Askome (jesionowa) i ściany w kuchni zielone plus wanilia. W pokoju raczej jasna tonacja ścian. Meble w pokoju - sofa jasna i meble koloru orzech - takie chciałam. Najpierw chciałam beż woodentika, później ochrę - byliśmy zdecydowani a teraz zaczynamy kombinować czy ta ochra nie jest zbyt ciepłym odcieniem i mąż namawia na browna. A ja od tych wyborów już głupieję :o za dużo czasu na podejmowanie decyzji ale już dzisiaj chcemy zamówić :-? Nie wiem czy orzechowe meble do browna to będzie dobry pomysł. Czy jednak nie kupić begde a meble będą się odcinać kolorystycznie? Znowu sofa może być wtedy za mdła. Oszaleję :-?