Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ewa

Które kupić?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które kupić?

• Marcon Legno Rosso
    • Serenissima Timberland

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nania! piękny ten woodentic wstaw jeszcze jakieś fotki , proszę...

A proszę bardzo

http://images40.fotosik.pl/206/180a8be9131cc98dmed.jpg

http://images48.fotosik.pl/210/739373f740ee6b13med.jpg

http://images47.fotosik.pl/210/254658c1fa803d3a.jpg

http://images44.fotosik.pl/210/57727e70d8b4b770.jpg

http://images42.fotosik.pl/122/5d768f8b3ce2c3a3med.jpg

Chciałabym opowiedzieć co nieco o woodenticu. Szukałam płytek debo podobnych..i trafiłam na to forum. Pomimo negatywów, z ktorymi się tu spotkałam zdecydowałam sie na tą plytkę ze wzgledu na uderzające podobieństwo z drewnianą podłogą w pokojach. Moj mąż, trochę laik twierdził,że sobie z problemem poradzi. Bałam się nieco, ale zaryzykowaliśmy. Jestem już po etapie ich połozenia, aczkolwiek przed fugowaniem:) kupilismy dzis fugę Mapei Brown i jutro zamierzamy , a wlasciwie mąż:) je zafugowac:) jesli mi sie uda przesle zdjecia:)

Wygląda ślicznie, trzeba przyznać, ale odgłos kroków nie będzie "salonowy" i dlatego wolę prawdziwe drewno, nie udawane :p

A to prawda, aleja podeszłam do tego bardzo praktycznie i nieco samolubnie, bo przy dwójce dzieci zamiarze posiadania owczarka lub podobnego psa oraz kota ( a wiem z doświadczenia jak duży pies potrafi biegać po domu) , i przelotowego wyjścia na ogród i taras, drewniana podłoga była by zrujnowana w ekspresowym czasie :-? no i gres nieco łatwiejszy w utrzymaniu czystości.

ania34 między

[/img] trzeba wstawić link do zdjęcia :wink:

Nania, niekoniecznie miałabyś podłogę zrujnowaną. My mamy bullterriera i 3 koty, i podłogę z desek modrzewiowych (lakierowanych Boną Traffic).

Użytkujemy ją 1 rok. Jak na razie, jedynym naszym zmartwieniem są powstałe między dechami szpary, które w przyszłym roku trzeba będzie łatać.

Jeśli ten Woodentic nie jest śliski, to wszystko ok, bo panele bywają bardzo groźne dla psów, gdyż zdarza się że łamią na nich nogi podczas biegania.

Witam serdecznie w ogóle na forum, bo to mój pierwszy post :oops: , Wczoraj zaczęłam czytać ten temat i przeczytałam do końca (do 2:30 w nocy :o ) bo na początku słabo mi się zrobiło. Oczywiście dlatego, że płytki Woodentic 98x21 to jedyna opcja do mojego salonu a tu takie hece :o ale dalsza część lektury dała mi nadzieję :D Szczególne podziękowania dla Marka, który włożył wiele serca aby przekazać tutaj swoje doświadczenie w układaniu tych płytek, (ja oczywiście już sobie skopiowałam tą instrukcję i przekażę ją mojemu specowi)

Na razie musiałam anulować zamówienie które złożyłam w eplytki.pl, jakiegoś niefarta mam (albo i farta ;) ) bo wpłaciłam zaliczkę, wszystko fajnie tylko po 3 tygodniach dowiedziałam się, że na mojego Woodentica musiałabym poczekać jeszcze jakieś 2 tygodnie, niestety nie mam tyle czasu i dogadałam się z eplytkami, mam tylko nadzieję że szybko zwrócą zaliczkę.

Ale nie ma tego złego, będę zamawiać na allegro od poleconego tutaj roberta cerami. Proszę trzymajcie kciuki aby i moja podłoga była tak piękna jak Wasze :)

P.S. Aha na początku bardzo chciałam Woodentic brown, jednak doszłam do wniosku, że zrobi się za ciemno bo okna i drzwi mamy kolor orzech, salon od strony północno-wschodniej no i bardziej kurz widać ;) tak więc wybór padł na ochrę, ale na zdjęciach to ona wychodzi bardzo różnie czasem tak żólto-rudo nawet, a przecież taka nie jest, to bardziej zimny kolor przecież :roll: chyba że mój monitor coś nawala ;)

I jeszcze jedno jeśli ktoś z Wrocławia chce kupić Woodentica w kolorze Brown lub Beige właśnie ten duży format w dobrej cenie, to widziałam

go w Castoramie przy Realu na Krzywoustego za 98zł, gdyby mieli Ochrę już miałabym te płytki :roll: i uwaga na ceny pomiędzy tą Castoramą a Castoramą na Bielanach jest 30zł różnicy przy tych płytkach :o w ogóle mają drożej...

Się rozpisałam ;) Pozdrawiam

Ania, nie jestem zachwycona tym wzorkiem a niestety mam tak samo. Fachowiec pomimo, że daliśmy mu instrukcję, że ma układać wzór tak jak na stronie producenta, to ułożył właśnie w takie suwaczki jak u Ciebie. Za późno było na zrywanie i ostatecznie po zafugowaniu wygląda ok u nas. Sam woodentic wygląda pięknie a Twój jeszcze piękniej bo o ile dobrze widzę jest to ten duży format?

Witam,

W tym tygodniu zamierzam zamówić ochrę (mniejszy format) i tak się zastanawiam nad cokolikiem. U nas będzie chyba drewniany, może ktoś z Was już to przerabiał- jaki kolor będzie pasował do ochry?

Pozdrawiam

Aśka

My mamy tą mniejszą ochrę w kuchni i przedpokoju (połączone pomieszcznie) i mamy cokół zrobiony z tych samych płytek. Płytkarz podzielił na pół i tak przyklejał, wyszło bardzo fajnie. A sama wcześniej też myślałam nad drewnianymi, dobrze że się nie uparłam przy swoim (wyjątkowo) :wink: